Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΑΜ: Η Επόμενη Μέρα

του Θέμη Συμβουλόπουλου*

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή εξαιρετικά επικίνδυνου κοινωνικού και πολιτικού τέλματος. Ή θα ξεμπερδέψουμε με το νεοαποικιοκρατικό καθεστώς κατοχής, ή θα μπούμε σε ακόμα βαθύτερη κρίση και ύφεση με κύριο στοιχείο τον διαμελισμό της χώρας, και την εξαθλίωση να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, με τελική κατάληξη την εξόντωση του ελληνικού λαού.

Όποιος αμφισβητεί αυτή την κατάσταση, είτε εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, είτε βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος όσον αφορά την κατανόηση της κατάρρευσης που βιώνουμε σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και εθνικής πραγματικότητας.

Σε αυτή την τραγική κατάσταση το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο δείχνει απρόθυμο να αντεπεξέλθει και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα απεμπλοκής από το καθεστώς δουλοπαροικίας, αλλά υποτελές ....
και εξαρτημένο όπως είναι, παρουσιάζεται ανίκανο να υλοποιήσει, ακόμα και αυτές τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης για τα στρώματα της κοινωνίας, που κυριολεκτικά πεθαίνουν απέναντι στο αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί. Και δεν μιλάω μόνο για την συμπολίτευση, αλλά και για την αντιπολίτευση στο σύνολό της.

Το ΕΠΑΜ τρισήμισυ χρόνια τώρα απαρέγκλιτα πιστό στην Ιδρυτική του Διακήρυξη, με την συνέπεια των λόγων και πράξεων του, αποτέλεσε και αποτελεί την γνήσια και σταθερή φωνή ενότητας που χρειάζεται η πατρίδα μας, στην μαραθώνια πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση, την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας, την θεμελίωση της εθνικής ανεξαρτησίας, στην πορεία εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Ενημερώνει ανελλιπώς τον ελληνικό λαό για το μέλλον που του επιφυλάσσουν, έχει επιβεβαιωθεί στο ακέραιο, και ταυτόχρονα παρεμβαίνει δυναμικά αρθρώνοντας στέρεο πολιτικό λόγο, επιμένοντας σε ανοιχτό πολιτικό διάλογο και δρα με καταλυτικό τρόπο στα μετερίζια αγώνα του λαού μας, σε όλα τα πεδία της κοινωνικής πραγματικότητας.

Με το 3ο Συνέδριο που έγινε στα τέλη του Σεπτέμβρη, αναδείχθηκε η δημοκρατία στην πράξη. Ακολουθώντας τις επιταγές του καταστατικού μας, αλλάξαμε όλους τους συναγωνιστές που είχαν συμπληρώσει 2 χρόνια θητείας στα κεντρικά όργανα, τολμώντας κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό στα δεδομένα των πολιτικών φορέων στην χώρα μας.

Να υπογραμμίσω εδώ, ότι οι νέοι συναγωνιστές που εκλέχθηκαν στις θέσεις ευθύνης του Μετώπου, παραλαμβάνουν μια σπουδαία παρακαταθήκη από τους απερχόμενους, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και στην πολιτική εμπειρία που κληρονομούν.

Προχωρήσαμε σε αλλαγή στην δομή της οργάνωσης, στην κατεύθυνση της ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής όλων των μελών στην διαμόρφωση και χάραξη της πολιτικής, στον συντονισμό των δράσεων του Μετώπου, με περισσότερη αξιοκρατία και υπευθυνότητα.

Αυτή την στιγμή ένας οργασμός αναδιοργάνωσης παρατηρείται στο ΕΠΑΜ. Επιτροπές με στόχο την άμεση συνέργεια με τους πυρήνες και την δράση τους σε όλη την Ελλάδα, επανασχεδιάζονται με προσθήκες έμψυχου δυναμικού, και νέες δημιουργούνται, εκεί που η εμπειρία δείχνει πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν.

Επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα, ότι το ΕΠΑΜ πρέπει να συνεχίσει εντονότερα να αποτελεί φάρο ενότητας και παράδειγμα οργανωτικής ανάπτυξης, απέναντι στην πολεμική διάρρηξης του κοινωνικού ιστού και της διχαστικής τακτικής που ασκείται από την καθεστωτική κυρίαρχη τάξη.

Η συστηματική δουλειά όλων μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, επάνω στα ζωτικά προβλήματα κάθε συμπολίτη μας, κάθε πληττόμενης κοινωνικής ομάδας, στην οικοδόμηση αλληλεγγύης, στην εύρεση αξιοπρέπειας και την καταπολέμηση του ραγιαδισμού, είναι άμεσες προτεραιότητες και στόχοι, για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το ΕΠΑΜ μέσα στην κοινωνία. Να δώσει στο λαό μας την δύναμη να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη επίθεση του καθεστώτος, που προσπαθεί να στερήσει κάθε δυνατότητα συλλογικής αντίστασης και άμυνας.

Ήδη επενδύουμε στην κοινωνικοπολιτική συμφωνία, που αυθόρμητα γεννιέται ανάμεσα σε αυτούς που παλεύουν ενάντια στα χρέη, στα χαράτσια στους πλειστηριασμούς και στο ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Εκεί που νομοτελειακά επιτυγχάνεται η πραγματική συσπείρωση των λαϊκών μαζών.

Στο κομμάτι των συνεργασιών στον «αντιμνημονιακό» χώρο, κύριο στοιχείο αποτελεί το προσκλητήριο συνεργασίας, σε δυνάμεις εντός κι εκτός κοινοβουλίου, σε όλα τα κινήματα βάσης, και τις προσωπικότητες, στην κατεύθυνση της άμεσης ανακούφισης των πληττόμενων στρωμάτων του ελληνικού λαού, από την διαγραφή χρεών προς την εφορία και προς τις τράπεζες, ως την δημιουργία τίμιου και σταθερού φορολογικού συστήματος και την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε η πολιτική συμφωνία να είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να συστρατευτούν στον κοινό σκοπό, βάζοντας το δίκαιο και το συμφέρον της πατρίδας και του λαού πάνω από το στενό κομματικό συμφέρον. Αρχικές κινήσεις και διάλογος για κοινές δράσεις με θετικό πρόσημο, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ανεξάρτητα αν μπορεί να προκύψει στο μέλλον, πιθανότητα εκλογικής συνεργασίας. Άλλωστε ποτέ για το ΕΠΑΜ οι εκλογές δεν ήταν αυτοσκοπός.

Με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, επιμονή στον διάλογο, κινηματική δράση στην βάση της κοινωνίας, το ΕΠΑΜ ξεδιπλώνει την ανάγκη να κατανοήσουμε όλοι μας τι καλούμαστε να υπερασπίσουμε, ώστε σαν ακηδεμόνευτος και κυρίαρχος λαός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Έχουμε απόλυτη συνείδηση ότι η συναδέλφωση και η αλληλεγγύη προκύπτει μέσα από τους κοινούς αγώνες. Ένας λαός, ένα έθνος, ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια, δημοκρατία στον τόπο. Από αυτά δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή.

Γι’ αυτό και θα το πάμε μέχρι τέλους.

Ο Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής είναι Α’ Συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ..

Δημοσιεύτηκε στο «Χωνί» στις 26/10/2014

Αναδημοσίευση από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1