Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σκέψεις μελών

Εδώ θα δημοσιεύονται σκέψεις - απόψεις μελών σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις ή και την ανάδειξη επιμέρους ζητημάτων του αντιμνημονιακού αγώνα του Ε.Πα.Μ. 
Παρακαλούνται τα μέλη μας να στέλνουν τα κείμενά τους στους συντονιστές του πυρήνα για δημοσίευση.


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ... "ΝΙΚΗΤΕΣ" ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ !


Εσύ ! Ναι Εσύ!
Σε εσένα μιλάω που κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!
Νεόδουλε σαλτιμπάγκο, προσκυνητή και τρομοκρατημένε,
που έκανες σύνθημα σου το ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΕΥΡΩ
και πήγες και τους ξαναψήφισες!

Σε σένα που για λίγο πίστεψες ότι "κέρδισες" και ανακουφίστηκες,
σε σένα που αντάλλαξες το τιμημένο χώμα του Λεωνίδα, του Μεγαλέξανδρου, του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη με την "ησυχία" σου και θεωρείς πως τάχα σώθηκες από την καταστροφή!
Ναι σε σένα μιλάω βολεμένε αγρότη των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που ξημεροβραδυάζεσαι στα καφενεία της Ελληνικής Επαρχίας, παίζοντας πρέφα και χαζεύοντας το ΣΚΑΙ και το ΜΕΓΚΑ ... και έχεις και άποψη τρομάρα μας.
Και σε σένα απευθύνομαι βολεμένε κομματικέ εγκάθετε των υπουργείων και της εξουσίας που ελπίζεις ότι εσύ που έδειξες καλή κομματική διαγωγή θα είσαι από αυτούς που θα μείνουν και ίσως πάρεις και προαγωγή.
Και σε σένα μικροβιοτέχνη, ελεύθερε επαγγελματία και ιδιωτικέ υπάλληλε που χρωστάς παντού αλλά τρόμαξες πως θα βγεις από το ΕΥΡΩ και θα καταστραφείς.

ΣΕ ΕΣΑΣ μιλάω που βάζετε το προσωπικό σας όφελος πάνω από αυτή την σπουδαία πατρίδα που μας έδωσαν με τόσες θυσίες οι πατεράδες μας.
ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ! Δεν σκεφτήκατε τους εαυτούς σας, τα παιδιά σας, την πατρίδα. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ!
Πως μπορείτε να ανέχεστε τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τα εκατομμύρια ανέργους, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα; Πόσο πολύ φοβισμένοι είσαστε τάχα; Πόσο μικροί κι ασήμαντοι αισθάνεστε απέναντι στα Ξένα και Ντόπια "αφεντικά" που ξεδιάντροπα σας επιβάλουν την άποψή τους;
Το αίμα που χύθηκε και εξακολουθεί να χύνεται είναι και στα δικά σας χέρια αυτή την φορά!
Και αυτό το αίμα είναι αίμα ΕΛΛΗΝΩΝ που θυσιάζονται για να μπορείτε εσείς να ζείτε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας του ΕΥΡΩ.

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ! Όλοι εμείς εδώ θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην χυθεί άλλο άδικο αίμα, για να μην δακρύζουν οι εικόνες και τα αγάλματα από ντροπή που αυτά τα άγια χώματα τα πατούν τώρα τόσοι πολλοί προσκυνημένοι και κατακτητές !!!

Κι ο αγώνας αυτός δεν είναι σαν τον δικό σας για τα μικροσυμφέροντα και την βολή μας! Είναι για όσους νιώθουν και είναι ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ με όλη την τιμή, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το καθήκον που κρύβει αυτή η λέξη μέσα της!
Είναι για τον Ελληνικό Λαό που δεν φοβήθηκε και δεν προσκύνησε ποτέ κανένα εχθρό όσο σπουδαίος κι αν φαινόταν!
Είναι για αυτή την όμορφη Πατρίδα που την πολέμησαν και την πολεμούν επί χιλιάδες χρόνια όλοι οι ισχυροί της γης!
Αυτοί οι ισχυροί που επιβουλεύονται πάντα τον πλούτο που εσείς δεν βλέπετε ή φοβάστε να αποδεχτείτε!
Πόση μεγάλη λύπη είναι να λέτε πως είστε Έλληνες με τόση ευκολία!
Ίσως ξαναγίνετε Έλληνες αλλά αυτό θέλει πλέον κόπους και θυσίες και δυσκολίες ...
Και ακόμα όπως δείξατε δεν είστε έτοιμοι ...

Μα η ώρα της ευθύνης απέναντι στο μέλλον μας και στην Πατρίδα έχει φτάσει πολύ καιρό τώρα για όλους μας! Εμείς την αναλάβαμε και πορευόμαστε μαζί της.

Ο καιρός θα δείξει αν μπορέσετε να την αναλάβετε και ΕΣΕΙΣ !!!

H.A.


Αντεπίθεση στην τρομοκράτηση του Λαού, τώρα

Διανύουμε τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιούνη 2012 και η επιχείρηση τρομοκράτησης του Λαού κορυφώνεται. Στα τηλεπαράθυρα των καναλιών των εργολάβων καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ ορίων επίθεσης ενάντια στο ενδεχόμενο να μην είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι μιλούν ή γράφουν για γενικευμένη επίθεση του καθεστώτος των ΜΜΕ και των Μνημονιακών δυνάμεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. 

Προσωπικά διαφωνώ! Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που βιώνουμε είναι ένας καλοζυγισμένος συνδυασμός τρομοκράτησης του λαού και επίθεσης εναντίον όλων των λαϊκών και πατριωτικών αιτημάτων που βγήκαν στην επιφάνεια του κοινωνικού διαλόγου εξαιτίας των άθλιων πολιτικών επιλογών της πρόσφατης διετούς διακυβέρνησης από ακραία αντιδημοκρατικά εως και φασιστικά συμφέροντα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής νεοφιλελεύθερης νέας Τάξης Πραγμάτων (sic παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός) και της ντόπιας υποτελούς ολιγαρχίας της μεταπολιτευτικής εξουσίας στην Ελλάδα. 

Πως μεθοδεύτηκε αυτή η στρατηγική; Στις προεκλογικές πολιτικές συζητήσεις τόσο οι «δημοσιογράφοι» όσο και οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κομμάτων θέτουν διαρκώς ερωτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα που αποτελούν τα πλέον δίκαια λαϊκά αιτήματα παρουσιάζοντας τα ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς γενικότερα. Στην συνέχεια … απλά δεν αφήνουν τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να απαντήσει.

Με αυτή την τακτική λοιπόν δεν πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ, πολεμούν τις θέσεις και τις προτάσεις αλλαγής της πολιτικής για λύση του κοινωνικοοικονομικού αδιεξόδου που έβαλαν επιτακτικά όλες οι Λαϊκές και Πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις

Ας δούμε ειδικότερα τι λένε όσοι μας εγκαλούν στην εκλογική τάξη για να μην ψηφίσει ο λαός αντιμνημονιακά:
1.     «Η έξοδος από το ΕΥΡΩ και η επιστροφή στην δραχμή θα μας οδηγήσει στην καταστροφή και την πτώχευση». Ενώ με το ΕΥΡΩ τρώμε πια με χρυσά κουτάλια και ξεφύγαμε από την εποχή των σπηλαίων που βιώσαμε όσο είχαμε δραχμή, δικό μας δηλαδή Εθνικό Νόμισμα.
2.     «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη έξω από την Ευρωζώνη και θα καταστραφούμε». Ενώ με το ΕΥΡΩ και την Ευρωζώνη, η Ελλάδα έχει ραγδαία ανάπτυξη και έγινε πρωτοπόρα βιομηχανική και τεχνολογική δύναμη που ανέπτυξε και την πρωτογενή παραγωγή της με πρώτη από όλες την αγροτική παραγωγή …
3.      «Δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν βγούμε από το ΕΥΡΩ». Ενώ με το ΕΥΡΩ και τα μνημόνια θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί στους Έλληνες που δεν θα έχουν ούτε σπίτι, ούτε υγεία, ούτε παιδεία αφού δεν θα μπορούν να τα πληρώσουν λόγω της αισχρής και άδικης φορολόγησής τους. Αλλά θα είμαστε δυνατοί μέσα στο ΕΥΡΩ … όσοι επιζήσουμε!
4.     «Χωρίς το PSI θα είχαμε ήδη καταστραφεί». Ενώ με το PSI που δώσαμε ξανά ζεστό μετρητό δεκάδων δις ΕΥΡΩ στις τράπεζες (ντόπιες και ξένες) και εξαφανίσαμε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσα σε ένα βράδυ, ζούμε πλέον μέρες σωτηρίας, ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης !!! 
5.     Κουβέντα φυσικά για διερεύνηση των μεθοδεύσεων και των πολιτικών που μας οδήγησαν στα μνημόνια ή για τα σκάνδαλα που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή ή ακόμα περισσότερο για τιμωρία των ενόχων. Για αυτό άλλωστε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ έχει βάλει σε εκλόγιμες θέσεις όλα τα άμεμπτα στελέχη τους (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Ψωμιάδη, Μπακογιάννη κλπ) τα οποία δεν έχουν ιδέα για την SIEMENS, το Χρηματηστήριο, τα Δομημένα Ομόλογα ή για εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας μέσω των μνημονίων και άθλιους τοποτηρητές τύπου Ράϊχενμπαχ !!!

Εμείς στο Ε.Πα.Μ. ξέρουμε ότι όλα τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν δικές μας θέσεις και πάνω από όλα αποτελούν αιτήματα όλων των Λαϊκών και Πατριωτικών δυνάμεων του τόπου, που πηγάζουν από την ανάγκη του Λαού και της πατρίδας να αποτινάξει τον ζυγό που μας επέβαλαν οι διεφθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται υπεύθυνες. 

Σαφώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευφυή και ύπουλη στρατηγική, γιατί με αυτό τον τρόπο θέλουν να πετύχουν με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια (όπως λέει και ο λαός μας). Αφενός μεν να μειώσουν άμεσα την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου – και το κυριότερο – να συκοφαντήσουν και να αποδυναμώσουν το δίκαιο των πολιτικών προτάσεων για απελευθέρωση του Λαού και της Πατρίδας μας από την ιδιότυπη οικονομική κατοχή που μας επιβάλουν τα μνημόνια που ψήφισαν οι δοσίλογες πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. 

Και όλη αυτή η στρατηγική συνδυάζεται με μια γενικευμένη τρομοκράτηση για άμεση καταστροφή και πτώχευση! … της Ελλάδας την ίδια στιγμή που οι ασφαλισμένοι δεν έχουν ήδη πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες και φάρμακα με αποκορύφωμα το δράμα των καρκινοπαθών που χωρίς φάρμακα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε βέβαιο θάνατο.  

Δεν είναι καθόλου τυχαία τα έκτακτα Eurogroup, τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και του Reuters, η πτώση των χρηματιστηρίων διεθνώς, οι παρεμβάσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που σχεδόν ταυτόχρονα και συνδυασμένα μιλούν ή αφήνουν να εννοηθεί η επερχόμενη καταστροφή μας αν συμβεί το αδιανόητο να μην υπερψηφιστούν … οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις που επέβαλαν στον λαό μας τις καταστροφικές δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια !!! 

Μονό που … μέσα στην υπερβολική καταστροφολογία και τρομοκράτηση, άθελα τους ίσως, υπέπεσαν σε ένα σημαντικό λάθος! Άφησαν να φανεί ο πανικός τους! Πανικός που δεν αφορά την τύχη της πατρίδας μας ή του Λαού μας, αλλά του σάπιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που προσπαθούν να διασώσουν καταστρέφοντας ολόκληρες χώρες …

Και χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, οι ίδιοι οι αντίπαλοι του Λαού μας, έχουν ήδη διαμορφώσει το περιβάλλον και τις συνθήκες της δικής τους κατάρρευσης, που δεν θα είναι απλά κατάρρευση του ΕΥΡΩ αλλά κατάρρευση ενός σαθρού και σάπιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που από το 2008 βρυχάται, ασθμαίνει και επιτίθεται σαν πληγωμένο θηρίο απέναντι σε όλα τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα όχι μόνο του Ελληνικού αλλά  όλων των Ευρωπαϊκών Λαών.

Και είναι εκπληκτικό γεγονός ότι το Ε.Πα.Μ.  είναι τόσο δραματικά και καθοριστικά παρόν … χωρίς καν να συμμετέχει στην διαδικασία διεκδίκησης της ψήφου του Λαού. Είναι αυτό το γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητα των προταγμάτων μας και των προτάσεων μας για απελευθέρωση από την Κατοχή την οποία μας έχουν επιβάλει. Ταυτόχρονα είναι και ο λόγος που παίρνουμε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση και πάθος τον αγώνα μας για την επικράτηση των προταγμάτων μας όποιος κι αν είναι ο νικητής των εκλογών στις 17 Ιούνη 2012. 

Γιατί για όλους εμάς, που ήμασταν και είμαστε παρόντες σε όλες τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, που βιώσαμε την άθλια, φασιστική αστυνομική βία της μνημονιακής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή  και ΛΑΟΣ, για εμάς που διακινδυνεύσαμε τις ζωές μας μέσα σε σύννεφα ομίχλης χιλιάδων χημικών στην πλατεία Συντάγματος και στις άλλες πλατείες της πατρίδας μας, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 17/6 όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ, 

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 18/6 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ !!!

Η.Α.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ...


Από την μια η «ανασύνταξη της κεντροδεξιάς παράταξης» του κου Σαμαρά – κάποιοι τον λένε κωλοτούμπα - που συγκεντρώνει ξανά τους φωνακλάδες υπόδικους βοριοελλαδίτες και όχι μόνο, τους Βορίδηδες κλπ στελέχη της εκφασίζουσας δεξιάς του πρώην ΛΑΟΣ και την «σοβαρότατη» κα Μπακογιάννη της παρέας του άμεμπτου κου Χριστοφοράκου που διαρρηγνύει τα ιμάτια της για το «κακό κράτος». Κολαούζοι και οι «αντιμνημονιακοί» πρώην Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η κεντροδεξιά παράταξη που αγωνιά για την Σωτηρία της πατρίδας και του ΕΥΡΩ – Ευρωπαϊκή προοπτική το λένε μην τυχόν και τους πάρουμε είδηση – αλλά χωρίς καμία κόκκινη γραμμή σε ότι αφορά τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα που εκχωρήθηκαν με το Μνημόνιο 2!!! Τέτοιοι εθνικόφρονες μιλάμε !!!
Από την άλλη το σάπιο ΠΑΣΟΚ του «εκλεκτού» – και πολυγραφότατου σε σημειωματάρια και αντζέντες - Άκη και του χαρατσομπήχτη συνταγματολόγου Βαγγέλη βάζει στις εκλογικές λίστες τα καλύτερα παλικάρια της εθνικής προδοσίας, Γιώργηδες κι οι δύο και από Παπα αρχίζουν τα επώνυμά τους.
Το ΠΑΣΟΚ που σάπισε – τρίτο ενικό πρόσωπο, αόριστος χρόνος – χωρίς να φταίει τάχα κάποιος; Χωρίς κανείς να αναγνωρίζει τι σάπισε και πως; Πιστό σκυλί της Ευρωπαϊκής προοπτικής που μας πνίγει σαν βραχνάς μαζί με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις εξυπηρέτησης του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.
Κανείς από τους δύο δεν μας λέει πως φτάσαμε ως εδώ. Ποιος κυβερνούσε, τοποθετούσε Διοικήσεις, διόριζε χωρίς διαγωνισμούς ανάξιους κομματικούς εγκάθετους, ποιος έκανε εξεταστικές επιτροπές για σκάνδαλα που ποτέ δεν διερευνήθηκαν και ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε, ποιος έστησε τα Χρηματιστήρια, τα Δομημένα Ομόλογα, τις «αγορές» από την SIEMENS;
Απλά μας λένε ότι καταστρεφόμαστε ή ότι θα καταστραφούμε, ότι κινδυνεύουμε, ότι θα χαθούν οι συντάξεις (αυτές που θα φτάσουν τα 180€ του Μνημονίου 2 που ψήφισαν χωρίς λαϊκή εντολή;) ότι μας περιμένουν οι πληγές του Φαραώ αν φύγουμε από το ΕΥΡΩ.
Και για όλα αυτά φυσικά φταίνε οι αντιμνημονιακοί και ο Τσίπρας, φταίει αυτή η «συμμορία της δραχμής», φταίει ο λαός που δεν είναι ώριμος … Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους Τραπεζίτες, το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ μαζί με τα αφεντικά τους ...
Τα αφεντικά έχουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Έχουν και πρόθυμους εγωπαθείς κονομημένους κονδυλοφόρους ή τηλεπαρουσιαστές δημόσιας προπαγάνδας. Έχουν Μπάμπηδες, Δημήτρηδες, Καψήδες, Γιάννηδες, Παύλους και Όλγες, Πορτοσαλταδόρους που σαλτάρουν από την οθόνη μέσα στο σαλόνι μας και μας τραβούν το αυτί και μας κάνουν εξορκισμό από τις δαιμονικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης συμμορίας της Δραχμής.
Τα αφεντικά έχουν και μεγαλύτερα αφεντικά μέσα σε Τράπεζες, με καροτσάκια, με ταγεράκια, με κοινωνικές ευαισθησίες για τα καημένα τα παιδάκια στην Αφρική που τους έχουν καταστρέψει την χώρα για 10ετίες και δεν έχουν ούτε σχολείο ούτε φαγητό. Τέτοιοι φιλάνθρωποι!!!!
Και όλοι αφορολόγητοι!!! Α όλα κι όλα οι φόροι είναι για τους δουλοπάροικους όχι για τα αφεντικά!
Μα είναι δυνατόν όλοι αυτοί να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ;;;
Είναι τόσο δυνατός αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ;;;
Γιατί πως αλλιώς εξηγείται η γενικευμένη επίθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ εναντίον των κινδύνων από μια πρώτη θέση ή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;;;
Για τον λαό δεν λένε κουβέντα. Α πα πα, τον λαό τον θυμόμαστε λίγο πριν τις εκλογές για τον ψήφο και στα επόμενα 4 χρόνια κάθε φορά που θέλουμε να βρούμε τον μ@λ@κ@ που θα πληρώνει τον λογαριασμό.
Αλλά για στάσου … μήπως εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα τους; Μήπως εντέλει αυτό που φοβούνται δεν είναι καθόλου μα καθόλου ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πιθανότητα αυτός ο λαός που τον μεταχειρίζονται σαν ζώο εδώ και 10ετίες ξαφνικά, ακούγοντας όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξυπνήσει κι αρχίσει να απαιτεί;
«Άιντε θύμα άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς» έγραψε ο ποιητής και τραγούδησαν οι τραγουδιστές.
Μα, αυτό δεν μας λένε όλοι όσοι αποκηρύσσουν την μη εφαρμογή των μνημονίων; Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι αν ψηφίσουμε αντιμνημονιακά «θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»!!!
Κι άμα έρθει ανάποδα; Μα τότε ο λαός θα αρχίσει να απαιτεί! Όχι λεφτά πρώτα από όλα, μα δικαστήρια, τιμωρία των ενόχων που είχαν και ξαναθέλουν βουλευτική ασυλία, δημεύσεις περιουσιών, πληρωμή φόρων από τα αφεντικά …
Τότε ο λαός θα απαιτήσει να ξαναγίνει αφέντης στον τόπο του, θα απαιτήσει λέφτερη πατρίδα, όχι προτεκτοράτο και τσιφλίκι των ντόπιων και ξένων χρηματοπιστωτών.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ που βλέπουν όσοι μας απειλούν πλέον ευθέως.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ για όλους εμάς που δεν ανταλλάσουμε το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών της με την εξασφάλιση μιας κουτσουρεμένης σύνταξης πείνας εξαιτίας της κλοπής των ταμείων μας, ούτε με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης αλλά ούτε και με γιάπικες κομματικές θέσεις εξουσίας δίπλα στους εντολοδόχους του διεθνούς μαυραγοριτισμού που παίζει στην χρηματηστηριακή ρουλέτα το μέλλον ολόκληρων χωρών και λαών.
Μετά από δεκαετίες πορείας στον δρόμο της «Κακίας» ο Λαός μας έχει μια και μόνο επιλογή. Να βαδίσει ξανά τον δρόμο της «Αρετής». Με τόλμη, θάρρος, αποφασιστικότητα και όραμα για το μέλλον.
Αυτός ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μας προσμένουν Κύκλωπες, Λαιστρυγόνες, η Σκύλα με την Χάρυβδή, τρικυμίες και  Σειρήνες.
Δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο μας και την τρομοκρατία που σπέρνουν γύρω μας, να μας κάνουν να χάσουμε τον δρόμο μας.  Να μην μείνουμε στην χώρα των Λωτοφάγων.
Έτσι κι αλλιώς τώρα πια τα μάγια της Κίρκης τα είδαμε, η Καλυψώ δεν μας γοητεύει πια και ο δρόμος της επιστροφής στην Ιθάκη των Ελληνικών Αρχών και Αξιών της Δημοκρατίας και Λαϊκής Κυριαρχίας ανοίγεται μπροστά μας.
Η 17η Ιούνη 2012 δεν είναι παρά η συνέχεια του ταξιδιού που ανοίγεται ξανά μπροστά μας μαγευτικό, επικίνδυνο αλλά και μεγαλειώδες.
Για να ανοίξουμε τα πανιά όμως θα πρέπει να λύσουμε τα σκοινιά που μας κρατούν δεμένους.
Ο προηγούμενος κόμπος των σκοινιών λύθηκε στις 6 Μαϊου. Στις 17 Ιούνη πρέπει να λύσουμε έναν δυσκολότερο κόμπο και να ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε παλικαρίσια την φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Πριν φτάσουμε όμως ξανά στην αγκαλιά της Πηνελόπης - Λευτεριάς θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τους Μνηστήρες του σάπιου πολιτικού κατεστημένου που για 10ετίες έχουν σφετερισθεί την απουσία μας από το παλάτι μας, την απουσία  τόσων χρόνων από τους αγώνες για αληθινή Δημοκρατία και Εθνική κυριαρχία, την απουσία μας από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και σταθεροί στον σκοπό μας όσες κι αν είναι οι δυσκολίες που θα συναντήσουμε.
Κι όταν οι μάγισσες θα ξαναπροσπαθήσουν να μας μεταμορφώσουν σε γουρούνια, εμείς πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με τους συνταξιδιώτες μας να τους προστατέψουμε να τους κάνουμε δυνατότερους, να απελευθερωθούμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας …
                                                                                                                                                     Η.Α.

Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ...
 
Τα τελευταία δύο χρόνια γίναμε μάρτυρες τρομερών συμβάντων στη χώρα μας, που καταδίκασαν ένα μεγάλο μέρος του λαού σε ανεργία, υποβάθμιση του τρόπου ζωής του, κατάθλιψη, ακόμα και σε αμφισβήτηση της επιβίωσης του. Είδαμε ‘’εκλεγμένους πολιτικούς’’ ή ‘’τοποθετημένους τραπεζίτες’’ να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς τη θανατική καταδίκη μας και μάλιστα εξασφαλίζοντας – με όλα τα μνημόνια και τις συμβάσεις –ότι δε θα υπάρχει περίπτωση αντίδρασης. Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε προβληματισμός, αμφισβήτηση, δυσαρέσκεια, αγανάκτηση, αντίδραση. Θέλαμε ν’ ακουστεί η γνώμη μας και ο μόνος τρόπος ήταν μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Την Κυριακή λοιπόν δώσαμε μία πρώτη απάντηση – απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξει και δεύτερη. Το μήνυμα ήταν ότι πρέπει ν’ αλλάξει η πορεία που είχαν χαράξει οι ‘’έχοντες το γενικό πρόσταγμα’’. Ζητάμε ν’ αλλάξει η κατάσταση, ν’ αλλάξουν νοοτροπία οι πολιτικοί μας. Με εμάς όμως τι γίνεται; Εμείς έχουμε αλλάξει; Αν ναι, πόσο;
           Η είδηση ότι στην Ημαθία και Πέλλα δήλωσαν συμμετοχή για τη συγκομιδή ροδάκινων μόνο 25 Έλληνες έναντι 4-5000 Αλβανών με προβληματίζει ιδιαίτερα. Σίγουρα τα 23 ευρώ του μεροκάματου δεν είναι και τόσο σοβαρό κίνητρο, αλλά ο δείκτης ανεργίας της ευρύτερης περιοχής είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πέρυσι τέτοια εποχή με τη συγκομιδή των σπαραγγιών. Είναι δεδομένο ότι η επαρχία έχει μεγαλύτερα περιθώρια αντοχής στην κρίση που βιώνουμε σήμερα. Ωστόσο τα δύο αυτά περιστατικά δηλώνουν, κατά τη γνώμη μου, διατήρηση της ίδιας λάθος νοοτροπίας του παρελθόντος. Αυτής που μας εμφύτεψαν και καλλιέργησαν τα ξεπερασμένα πια γνωστά πολιτικά πρόσωπα. Η θεωρία του εύκολου και γρήγορου χρήματος έχει πια καταρρεύσει. Οι πελατειακές σχέσεις και ο ωχαδερφισμός συντέλεσαν καταλυτικά στη σημερινή κατάσταση.
Εδώ φαίνεται η τεράστια σημασία του Ε.ΠΑ.Μ. σήμερα. Πέρα από την ενημέρωση-αφύπνιση του λαού είναι ιδιαίτερα σημαντική και η ενεργοποίηση του κόσμου. Τόσο στην αντίδραση ενάντια στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και στη συμμετοχή για τη δημιουργία του νέου. Θεωρώ αυτονόητο ότι η μετάβαση απ’ το σήμερα σ’ ένα καλύτερο αύριο δεν είναι εύκολη, ούτε και στιγμιαία. Δυστυχώς η καλή νεράιδα δε συχνάζει εδώ για να μας ακουμπήσει με το μαγικό ραβδί της και να διορθωθούν όλα με μιας. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να φτιάξουμε τη χώρα των ονείρων μας. Έτσι όπως έκαναν και προηγούμενες γενιές όταν χρειάστηκε. Με το μοναδικό τρόπο που ξέρει ο Έλληνας ώστε να κάνει τους άλλους να απορούν πώς καταφέρνει και ξανασηκώνεται. Πρέπει να ξεχάσουμε όλα τα στραβά κι ανάποδα του παρελθόντος. Και είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας. Αφήνουμε πίσω το λάθος τρόπο σκέψης και λειτουργούμε ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί για το νέο στόχο μια χώρα πραγματικά ανεξάρτητη και μια κοινωνία δίκαιη. Δύσκολος στόχος σίγουρα. Όταν όμως τον επιδιώξουμε όλοι μαζί και συμμετάσχουμε γίνεται προσιτός. Η επιτυχία θα είναι η ανταμοιβή για την προσπάθεια.
Αυτό ίσχυσε και στο διάστημα πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου. Χρειάστηκα μία εβδομάδα για να συνέλθω και να ξεπεράσω την κούραση, την έλλειψη ύπνου, την ταλαιπωρία. Δεν το μετανιώνω όμως γιατί μαζί με τους συναγωνιστές του πυρήνα προσπαθήσαμε όλοι μαζί και καταφέραμε να κάνει αισθητή την παρουσία του το Ε.ΠΑ.Μ. στις περιοχές μας. Απόδειξη είναι η ανταπόκριση που έδειξε ο κόσμος στο κάλεσμα μας. Ο στόχος ήταν δύσκολος-τα καταφέραμε όμως. Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΔΩΣΕ. Αυτή είναι η ουσία. Αυτό είναι το μήνυμα.
                                                                                                     G.G.

Η Ακυβερνησία δεν είναι το πρόβλημα μας …

Η νέα προσφυγή στις κάλπες αποτελεί την μόνη δημοκρατική επιλογή που έχει η χώρα. Με βάση τα δεδομένα εκλογικά αποτελέσματα και την σαφή καταδίκη των πολιτικών του μνημονίου αλλά και λόγω του εκλογικού νόμου δεν είναι δυνατόν να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Η τρομοκράτηση του λαού μας με απειλές για άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη και το ΕΥΡΩ η οποία έχει κορυφωθεί από τις μνημονιακές δυνάμεις είναι το τελευταίο χαρτί που παίζουν.
Ξέρουν πολύ καλά ότι η επερχόμενη απάντηση του λαού μας θα είναι πιο σαρωτική για το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και τις λοιπές δυνάμεις υποστήριξης της χρηματοπιστωτικής κατοχής.
Για αυτό έχουν βγάλει από το μπαούλο όλους τους σκελετούς τους. Απειλές, ευθείς εκβιασμοί και σενάρια καταστροφής είναι το αγαπημένο τους όπλο απέναντι σε ένα τμήμα του λαού που θεωρούν ότι μπορούν ακόμα να τρομοκρατήσουν.
Η επίθεση που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα επίθεση στις ιδέες και τα προτάγματα του Ε.Πα.Μ. Ο φόβος τους δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ενδεχόμενο τα προτάγματα αυτά, που με ξεκάθαρο τρόπο έχει διατυπώσει το Ε.Πα.Μ. πολύ πριν τολμήσει να τα πει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κάτω από την λαϊκή πίεση να εφαρμοστούν … έστω κι από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Και τότε γνωρίζουν, ότι θα ανοίξει με βεβαιότητα η διαδικασία τιμωρίας των ενόχων.
Ο κος Βενιζέλος χθες ουσιαστικά διέλυσε το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβανόμενος ότι η πολιτική καταδίκη που κατέγραψαν τα εκλογικά αποτελέσματα, πολύ σύντομα μπορεί να γίνει και καταδίκη σε δικαστήρια όπου δεν θα επικρατεί ο «κυβερνητισμός». Για αυτό και αναφέρθηκε και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου μιλώντας απλά για ηθικό θέμα το οποίο μπορεί να επεκταθεί και για άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Η δε Νέα Δημοκρατία που κάνει τάχα πως δεν κατάλαβε το αποτέλεσμα των εκλογών και προσπαθεί να χτίσει μνημονιακό πόλο διακυβέρνησης της χώρας με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, ξεχνά να πει στον Λαό πως πια αυτή η Ευρωπαϊκή πορεία είναι μια πορεία εκμετάλλευσης του Νότου από τον Βορά, που χρησιμοποιεί την τοκογλυφία και το ΕΥΡΩ σαν εργαλείο κατάκτησης χωρών.
Στην περίπτωση δικαστικής αναζήτησης ευθυνών η ΝΔ θα πρέπει να λογοδοτήσει και να απολογηθεί τόσο για την τεράστια εμπλοκή της στο σκάνδαλο SIEMENS, όσο και για τις κωλοτούμπες με τις οποίες στήριξε την κοινοβουλευτική Χούντα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και ψήφισε υπέρ της απεμπόλησης της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας μας χωρίς Λαϊκή εντολή.
Η ακυβερνησία, που ξορκίζουν οι μνημονιακοί, είναι λιγότερο επικίνδυνη από την επιλογή εφαρμογής των λύσεων που ήδη έχει προτείνει το Ε.Πα.Μ. για το Χρέος, την Θέση μας στην Ευρώπη και το Εθνικό Νόμισμα.
Είναι δε εξόχως λιγότερο επικίνδυνη από την εφαρμογή των συμφωνιών του Μνημονίου 2 που μετατρέπει άμεσα την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρώπης και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα πρέπει να γίνουν τον Ιούνιο η χώρα πρέπει να αντέξει τις πιέσεις μαζί με τον Λαό μας.
Η διορισμένη κυβέρνηση που θα αναλάβει μέχρι τότε δεν έχει κανένα δικαίωμα  να αγνοήσει το αποτέλεσμα των εκλογών που λέει βροντερά ΟΧΙ στα μνημόνια και τις πολιτικές του.
Η προσωρινή αυτή κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει για την πληρωμή ή όχι του ομολόγου αγγλικού δικαίου που λήγει την ερχόμενη εβδομάδα και ακόμη δεν έχει κουρευτεί. Δεν πρέπει αυτό το ομόλογο να πληρωθεί στο ακέραιο γιατί θα δημιουργήσει προηγούμενο έναντι των διεκδικήσεων ξένων προς τη χώρα.
Έστω κι αν αυτό προκαλέσει πιστωτικό γεγονός ….

Η.Α.


Ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος.

Περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών το βράδυ της Κυριακής, αναπόφευκτα άρχισε να σχηματίζεται μια εικόνα ενός καλά οργανωμένου και στημένου παιχνιδιού. Οι δύο «πρωταγωνιστές» ήταν για άλλη μια φορά τα «μεγάλα» ΜΜΕ και τα κυρίαρχα πολιτικά σχήματα.
Καταρχάς φάνηκε η μεγάλη «μετακόμιση» των ψήφων από τα δύο παλιά και γνωστά κόμματα όπως ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προς τις τρεις πολιτικές δυνάμεις, δύο εκ των οποίων ήταν σχεδόν άγνωστες προς το ευρύ κοινό.
Μεγάλο πλήθος ψήφων μετακινήθηκε προς το κάτι σχετικά πολιτικά ακίνδυνο αλλά και σχετικά ουδέτερο προς την πολιτική πλευρά - το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κυρίως η μερίδα των πολιτών ενεργά πολιτικοποιημένων, όμως αυτών που από την μια μεριά βλέπουν την παραμονή μας στην Ευρωζώνη ως ασυζήτητη προϋπόθεση και τις συμβάσεις που επέγραψε η «ανίερη ένωση» του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως πανάκεια. Βλέποντας τον προεκλογικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έτρεφαν ελπίδες και δικαιολογούσαν την απόφασή τους ως αμιγώς σωστή κίνηση.
Άλλη μερίδα πολιτών στράφηκε προς Ανεξάρτητους Έλληνες που την τελευταία περίοδο αποκτούσαν αρκετά μεγάλη δύναμη με την επιρροή που ασκούσαν στις κυρίως δεξιές τάξεις. Οι κατηγορίες που εξαπολύθηκαν προς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του Γ. Παπανδρέου ήταν άκρως επαναστατικές και υπό τις δύσκολες συνθήκες που περάνε οι Έλληνες τον τελευταίο καιρό, έδιναν τις ελπίδες ότι ο άνθρωπος που μέσα από τα ΜΜΕ την βουλή και το διαδίκτυο έκανε σφοδρές επιθέσεις εναντίων όλων των μνημομιακών δυνάμεων, ίσως να είναι ο άφοβος ηγέτης και μπορεί με τον επαναστατικό του χαρακτήρα να φέρει επιτέλους το δίκαιο.
Οπότε… έχουμε από την μια μεριά τον Τσίπρα να τραβάει τους αριστερο-πρώην Πασόκο απογοητευμένους-αγανακτισμένους και τον Καμμένο τους δεξιό-πρώην ΝΔ απογοητευμένους-αγανακτισμένους, συν πλην και οι δύο με την επιρροή τους με την βοήθεια των μέσων μαζική αποχαύνωσης τους υπόλοιπους τους αναποφάσιστους. Έτσι και βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να καταλήγει να χάνει πάνω από 35% των ψηφοφόρων και το ΝΔ καμιά 15%.
Και προς, θα έλεγε κανείς, έκπληξη έχουμε την δραστική άνοδο της Χρυσής Αυγής, της άκρο-δεξιάς-φασιστικής παράταξης. Όμως δεν πρόκειται περί «έκπληξης» αλλά κατά την γνώμη μου πολύ καλά σχεδιασμένης κίνησης.
Τι θέλω να πω? Λοιπόν. Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε πολύ καλά την επερχόμενη  πτώση του, όπως πολύ καλά το γνώριζε η ΝΔ. Το ίδιο καλά το γνώριζαν και τα ΜΜΕ που στενά συνεργάζονται με τις δύο αυτές παρατάξεις. Οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονταν ναι μεν έδιναν μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα ποσοστά στα δύο κόμματα αυτά και τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζονταν στο ευρύ κοινό ήταν ψεύτικα. Επίσης βλέποντας την ξαφνική άνοδο νέων δυνάμεων όπως το Ε.Πα.Μ. με σοβαρές και πραγματικά υλοποιήσιμες προτάσεις, που όμως αντιτίθενται στα σχέδια που μπήκαν σε ισχύ με τα μνημόνια, να τραβάνε την προσοχή των αγανακτισμένων αλλά όμως και βαθιά σκεπτόμενων ανθρώπων, που προσελκύουν όλο και περισσότερους προς το μέρος τους, …. έπρεπε να κάνουν κάτι.
Και εδώ φάνηκε η συνεργασία των δύο εξουσιών, της πολιτικής και ΜΜΕ. Αναγνωρίζοντας την μεγάλη οργή του κόσμου, υπολογίζοντας και το γεγονός ότι η πλειοψηφία της μάζας θα δράσει με βάσει το συναίσθημα και όχι λογική, ανακοινώνουν την διεξαγωγή των εκλογών στις 6 Μαΐου. Όπου η προεκλογική περίοδος περιέχει την γιορτή του Πάσχα και συνεπώς μειώνεται η επίδραση που θα μπορούσαν να ασκήσουν προεκλογικά οι δυνάμεις όπως το Ε.Πα.Μ. αλλά και άλλες με τα αντίστοιχα προγράμματα. Οι δυνάμεις που είναι αποκλεισμένες από τα ΜΜΕ, ειδικότερα το Ε.Πα.Μ. και ο Δημήτρης Καζάκης που οι τελευταίες του εμφανίσεις στο ραδιόφωνο ήταν το Φλεβάρη. Επέλεξαν να προβάλουν το θέμα των στρατοπέδων για μετανάστες, όπως αυτό στο Μενίδι και ταυτόχρονα ναι μεν με αρνητικό πρόσχημα το θέμα της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Κυκλοφόρησαν και φήμες ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής βοηθάνε τους ανθρώπους στο κέντρο στην αποκατάσταση της τάξης. Όλα αυτά αγνοώντας το γεγονός ότι οποιαδήποτε ενέργεια από την μεριά των μελών αυτής της φασιστικής οργάνωσης μπορεί να προκαλέσει συσπείρωση των μεταναστών και αρχή της δημιουργίας πολεμικών συμμοριών αποτελούμενες από μετανάστες που θα προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στην απειλή των χρυσαυγητών και που οι άμεσα πληγέντες θα είναι ο άμαχος, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, πληθυσμός των πολιτών.
Με γνώμονα την οργή του κόσμου για τα μέτρα, τα ΜΜΕ προσπαθούν να αυξήσουν το αίσθημα αυτό προσθέτοντας άλλο ένα πρόβλημα που επιβλήθηκε από την πολιτική της «Ανίερης Ένωσης ΝΔ και ΠAΣΟΚ» που σκόπιμος άφησαν το μεταναστευτικό πρόβλημα να διογκώνεται, από την μια μεριά για να μειωθούν οι μισθοί των Ελλήνων παρασυρόμενοι από την φθηνή εργασία που προσφέρουν οι παράνομοι μετανάστες, αλλά και από την άλλη τους ήρθε πολύ βολικά όλο αυτό το θέμα. (Μην ξεχνάμε την έκθεση από τους Γερμανούς «ειδήμονες» που βλέπουν αρνητικά την μην επίτευξη του στόχου μεταναστευτική δύναμης από την Ελλάδα στην Γερμανία, που αποσκοπούν στο ίδιο ακριβώς ζήτημα – την μείωση των μισθών των γερμανών πολιτών λόγω της ανταγωνιστικότητας του μισθολογικού κόστους των μεταναστών Ελλήνων και άλλων)…. Τελειώνει η παρένθεση… Και όλη αυτή η οργή του κόσμου που λέτε να στραφεί? Μα βεβαίως και ως αντίδραση στην Χρυσή Αυγή.
Όλο αυτό το σχέδιο επιβλήθηκε με σκοπό ώστε να μην μπουν στην Βουλή όλες αυτές οι αντιμνημονιακές και αντικατοχικές δυνάμεις. Και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 15% (κατά προσέγγιση). Φανταστείτε λοιπόν, εάν δεν γινόταν αυτό, που θα πήγαινε αυτό το 6,9% της Χρυσής Αυγής και άλλα ποσοστά από το ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένο? Με μαθηματική ακρίβεια, είμαι βέβαιος , ότι και το Ε.Πα.Μ. θα ήταν στην Βουλή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μάζευε αρκετούς ψήφους και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η εικόνα στην πολιτική σκηνή της χώρας θα ήταν τελείως διαφορετική και σίγουρα θα μπορούσε να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Όμως…αυτό δεν βολεύει αρκετούς, ακόμα και τους «εταίρους» μας στην «Ενωμένη Ευρώπη» που ετοιμάζουν να εισάγουν το δεύτερης κατηγορίας € που ενδεχομένως να ονομάζεται Δραχμή, που και πάλι θα ελέγχεται από το κεντρικό τραπεζικό σύστημα. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα των εκλογών που έρχονται ίσως τον Ιούνιο και που σίγουρα θα βγάλουν σαν πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ και το τι πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει. Διότι το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Τσίπρας ναι μεν φαντάζει ελκυστικό αλλά αφήνει πολλά «ύπουλα» παραθυράκια στο να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα απ’ αυτό που βιώνουμε σήμερα.

Γιάννης Χολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1