Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κάτι τέτοιες ώρες, καλύτερα να σιωπούν κάποιοι …… ποιμενάρχες !


του Κώστα Γιαννιώτη*

Την ώρα που η κρατική γαλλική τηλεόραση - αναφερόμενη στην επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα – μετέδιδε ότι ….. « ο Ολάντ πάει να κάνει τα ψώνια του στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι …… « η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα προς πώληση και οι επιχειρηματίες , συνοδοί του κ. Ολάντ, διεκδικούν να πάρουν το μερίδιό τους από την πίτα», ο Τσίπρας και οι συν αυτώ ‘’υπουργοί’’ και παρατρεχάμενοι έστρωναν κόκκινα χαλιά για να διαβούν …… αβρόχοις ποσί(ν) το κατώφλι της εκποιούμενης χώρας οι αποικιοκράτες ! Έτσι χωρίς τσίπα, με χαμόγελα και αγκαλιές, προσυπέγραφαν συμφωνίες παραχώρησης στρατηγικών τομέων της οικονομίας της χώρας, παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, ανάμεσα σε – απαραίτητες - πατριωτικές κορόνες, για κάλυψη του εγκλήματος !! Κορόνες περί εθνικής κυριαρχίας την ώρα που έμπαιναν υπογραφές ξεπουλήματος ! Έτσι για να σηκώνεται σκόνη και να μη φαίνεται το αίμα !

Δε θα σταθώ στους δυο αρχοντόβλαχους ‘’υπουργούς και τον ‘’πρόεδρο’’ της ‘’βουλής’’ , που στήθηκαν μπροστά στο κόκκινο χαλί περιμένοντας υπομονετικά την ώρα τους για να κάμψουν τον αυχένα και να σφίξουν το χέρι του αγοραστή των ασημικών της πατρίδας !

Δε θα σταθώ στον ανεκδιήγητο ‘’πρωθυπουργό’’ που μπροστά στη ιερή σκήτη του αίματος του ...
ελληνικού λαού, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κρατούσε ….. χάσκων τα αχαμνά του, παραπέμποντας σε εικόνα μπράβου της νύχτας μπροστά στα άρτι σφαγιασθέντα θύματά του !!

Δε θα σταθώ στους τεμενάδες και τις οσφυοκαμψίες προς τον Ολάντ των παρατρεχάμενων καλλιτεχνών, που παριστάνουν τους φίλους του λαού και εξαπολύουν μύδρους κατά των κατακτητών μέσα από τα (συν)εταιρικά καναλικά …… τσαντίρια !!

Όλο αυτό το αμάλγαμα και ο συρφετός δε με ξένισε, γιατί δεν περίμενα τίποτε περισσότερο απ` αυτούς.

Εκείνο που με πείραξε, που με όργισε και το κατέγραψα σαν εξέχουσα προδοτική στάση ήταν αυτή του περιώνυμου ……. Ιερώνυμου, που λίγες μέρες πριν μιλώντας στο ΜEGA δήλωνε ότι …… «ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί» ……. « δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει επαναστατώ».

Ο κ. Ιερώνυμος θέλει να λογίζεται ως ο ποιμενάρχης του χριστεπώνυμου μέρους της κοινωνίας. Ως τέτοιος, λοιπόν, θα έπρεπε να ποιμαίνει και να είναι σε διαρκή επιφυλακή για την προστασία του ποιμνίου του, από τους λύκους.
Σε αντίθεση όμως με αυτό - το πρώτιστο καθήκον του - όταν είδε τους λύκους να σπαράσσουν το ποίμνιο, αντί να αρπάξει το όπλο του και να πετσοκόψει τους λύκους, άρχισε να μέμφεται τα μέλη του ποιμνίου του και να τα εγκαλεί, επειδή …….. ξέσπασαν σε απεγνωσμένα βελάσματα ! Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι !!

Με πείραξε και με εξόργισε γιατί σαν πονηρός εμποράκος που πούλησε σάπιο κρέας, προσπάθησε να εγκλωβίσει το ……. ‘’ποίμνιο’’, το κοπάδι, στη λογική ότι είναι συνυπεύθυνο που δε μύρισε εγκαίρως την αποφορά της σαπίλας! Που δεν κατανόησε εγκαίρως ότι είχε να κάνει με κοινούς πολιτικούς απατεώνες !
Η ποιμαντορική ράβδος του τον απέτρεψε από το να κατέβει στο μπόι του Μιχελογιαννάκη και να ανακράξει κι αυτός στο λαό  …….. «σκάσε και κολύμπα»!

Ακόμα περισσότερο όμως με εξόργισε το γεγονός ότι μέσα από τις ……. ‘’πατερικές του παραινέσεις’’ προωθούσε τη δόλια …… ‘’πίστη’’ στη ‘’δημοκρατία’’ των δωσίλογων, που υπερασπίζονται τη ‘’δημοκρατία’’ τους διακηρύσσοντας ότι ο λαός έχει το δικαίωμα και τη δύναμη της επιλογής !
Ένα δικαίωμα επιλογής που περνά μέσα από τους σκοτεινούς θαλάμους των εκτρωματικών εκλογικών νόμων και το ραφιναρισμένο ρετουσάρισμα των αποτελεσμάτων της Singular Logic.
 Ένα δικαίωμα που δίνεται άπαξ της τετραετίας και …….. ‘’μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου’’ ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, για μια ολόκληρη τετραετία ! Για ένα χρονικό διάστημα ικανό να ολοκληρώσει τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού!

Αυτό θα πει δημοκρατία για τον κ. Ιερώνυμο, που κάνει πως δεν άκουσε ποτέ για το δικαίωμα ενός λαού να εφαρμόσει το απαράβατο καθήκον της ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑΣ για όλους εκείνους που τον εξαπάτησαν, αθετώντας τους λόγους τους. Ένα δικαίωμα που θα μπορεί να το ασκήσει κυριαρχικά, από την επομένη κιόλας των εκλογών!
Αν ο λαός είχε αυτό το - αυτονόητο – δικαίωμα και δεν το ασκούσε, τότε θα ήταν ελεύθερος και ο κ. Ιερώνυμος και ο κάθε Μιχελογιαννάκης ή Βαρεμένος να επικαλούνται τις ευθύνες του λαού !

Τώρα όμως που ο λαός είναι κυκλωμένος από το ζόφο της κρατικής παρανομίας, καλό είναι να σιωπούν ! Να προωθούν τις όποιες δοσοληψίες τους με αυτό το κράτος – όσο ακόμα θα του επιτρέπουν οι κατακτητές να υφίσταται ως κράτος – προς όφελος των ‘’θεάρεστων’’ συμφερόντων τους, αλλά να σιωπούν ! Γιατί τους ακούνε και κάποιοι ανώνυμοι και ταπεινοί ιερείς, πραγματικοί πατριώτες, κάποιοι Πατροκοσμάδες, που ζουν ανάμεσά μας ακόμα και σήμερα και θα τους πάρουν με τις πέτρες !

Ας ανοίξει κάποια στιγμή, ο κάθε κ. Ιερώνυμος, την ‘’ΕΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ’’, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι(ν), το πώς έβλεπε ο σκλαβωμένος λαός, στην τουρκοκρατία, τα καμώματα πολλών προκατόχων του.
Ας ανοίξει … ‘’ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ’’ του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή για να μάθει τι ευαγγελιζόταν ο μεγάλος μάρτυρας του έθνους μας, ο οποίος στο άρθρο 35 του κεφαλαίου ‘’ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ’’ βροντοφώναζε πως ….. «Όταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

Για να συνεχίσει, απαντώντας στην άγνοια - ή τη δολιότητα κάποιων Ιερώνυμων - πως …. «Τα χρέη των πόλεων, πολιτειών, χωρών, και των κατά μέρος πολιτών, όπου εχρωστούντο παρθέντα προ πέντε χρόνων και εις αυτό το διάστημα επληρώνετο διάφορον (σ.σ. τόκος) εις τους δανειστάς, η παρούσα Διοίκησις τα αναιρεί και οι δανεισταί δεν έχουν να ζητούν εις το εξής, μήτε κεφάλαιον, μήτε διάφορον από τους χρεώστας, ωσάν οπού επήραν τα δάνειά των, διότι διπλώνουν τα κεφάλαια εις πέντε χρόνους»!!
     
*O Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1