Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ευθύνη όλων μας η επιβίωση της χώρας


Ανακοίνωση

Οι βεβιασμένες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου πέτυχαν αναμφισβήτητα τον σκοπό τους. Να διαγράψουν το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, να υφαρπάξουν την ψήφο του και να δώσουν το δικαίωμα στο νεοκατοχικό καθεστώς να επιβάλλει τους όρους του.

Από εδώ και εμπρός και κατ’ εντολή των δανειστών, οι μαριονέτες του κοινοβουλίου, παλιές και νέες, θα ψηφίζουν με ευρεία πλειοψηφία και ουσιαστικά χωρίς αντιπολίτευση, την εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας και των πολιτών, ενώ παράλληλα θα προχωρούν απρόσκοπτα στην τελική διάλυση και αποδόμηση των κοινωνικών και αναπαλλοτρίωτων αγαθών της υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας. Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, θα προσλάβει καταιγιστικό χαρακτήρα, ενώ τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις, η οικονομική ασφυξία στους ελεύθερους επαγγελματίες και η υπερφορολόγηση στον αγροτικό κόσμο, δεν θα έχουν προηγούμενο.

Όλα αυτά, εδραιωμένα κάτω από την υπαγωγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Με τις έννοιες της εθνικής κυριαρχίας, της συνταγματικής τάξης, της νομιμότητας και των θεμελιωδών - κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταλύονται μέσα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας και ρευστοποίησης της χώρας. Στον βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους και της διάσωσης του ευρώ.

Το χειρότερο ακόμα, ότι καμμιά αντιμνημονιακή φωνή πλέον εντός κοινοβουλίου, δεν είναι διατεθειμένη να υπερασπίσει τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα, ούτε να θέσει άμεσα και συγκροτημένα το ζήτημα εξόδου από την ευρωζώνη και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, πράξη κυριαρχίας για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Η χώρα βρίσκεται πλέον υπό την κατοχή των «θεσμών», ο λαός της προδομένος από το καθεστώς υποτέλειας του παλιού και νέου πολιτικού κατεστημένου, εκτεθειμένος στις αδίστακτες ορέξεις των ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, το ΕΠΑΜ συναισθανόμενο την ανάγκη επίτευξης της ενότητας του λαού ως την μόνη ικανή συνθήκη να αντιμετωπίσει την επερχόμενη καταστροφή, για ακόμη μια φορά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία καλεί:

Τις εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις Λαϊκή Ενότητα, Σχέδιο Β, και κάθε άλλη πατριωτική - δημοκρατική δύναμη, κάθε συλλογικότητα που προσδιορίζεται και έμεινε με συνέπεια αντιμνημονιακή, σε αμοιβαία και ισότιμη συνεργασία όπου ο καθένας κρατά τα πολιτικά του προτάγματα, την αυτοτέλεια και την ιδεολογική του υπόσταση. Καλεί για κοινή δράση προτάσσοντας πρώτα και κύρια το κοινωνικό συμφέρον και την ακεραιότητα της χώρας, τονίζοντας εκ νέου «ότι δεν θα σταθεί απέναντι σε δευτερεύουσες διαφορές και ανώφελες καχυποψίες».

Επίσης καλεί κάθε πολίτη, κάθε άνθρωπο του πολιτισμού και της τέχνης, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, ελεύθερο επαγγελματία, αγρότη, νέο, συνταξιούχο, αλλά και όσους έμειναν έξω από την εκλογική ...
διαδικασία αηδιασμένοι από το πολιτικό περιβάλλον και αντιλαμβάνονται ή συναισθάνονται το μέλλον που επιφυλάσσει για τον λαό και τη χώρα το καθεστώς, στην δημιουργία μιας πλατιάς Δημοκρατικής Συμμαχίας, καταλυτικό παράγοντα ενότητας και συνευθύνης όλων μας, στην πορεία ανατροπής και απεξάρτησης της χώρας από κάθε τυραννία.

Το ΕΠΑΜ δεν ζήτησε ποτέ πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, ποτέ δεν υποτάχθηκε σε τεχνητούς και μη διαχωρισμούς, αφού γνωρίζει ότι σήμερα εξανδραποδίζεται ολόκληρος ο λαός, εκτός από την παρασιτική τάξη της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας, των πολιτικών υποχείριών τους και των συνεργατών τους, που ξέρουν μόνο να δίνουν τον λόγο τους στους δανειστές.

Στον μονόδρομο της επιβίωσης της χώρας με όρους λαϊκής κυριαρχίας και τους πολίτες νοικοκύρηδες στον τόπο τους το ΕΠΑΜ παλεύει για:

  • Κατάργηση όλων των μνημονίων και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας προ όφελος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
  • Μη αναγνώριση και διαγραφή του παράνομου και αθέμιτου χρέους με παράλληλη συντεταγμένη και ομαλή μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα, ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.
  • Αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας, της συνταγματικής τάξης και της εφαρμογής κανόνων Δικαιοσύνης στα δημόσια πράγματα της χώρας.
  • Νέο Σύνταγμα με την ευρεία συμμετοχή του ίδιου του λαού, για την θεμελίωση της λαϊκής κυριαρχίας και την κατοχύρωση της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, κρίνεται η τύχη της χώρας και η επιβίωση της πλειοψηφίας του λαού. Γι’ αυτό οι ευθύνες όλων μας, χαρακτηρίζονται και βαραίνουν κάτω από αυτή την απόλυτη βεβαιότητα. Τα ψέμματα τελείωσαν για όλους.

Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται να εξαντλήσει τις δυνατότητές του, στην αδήριτη αυτή αναγκαιότητα, της συγκρότησης ευρείας συμμαχικής συμπόρευσης και ν’ ανοίξει δημόσια τον διάλογο προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
30 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1