Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Δούρειος Ίππος της λέξης …. ‘’ΘΕΣΜΟΙ’’ !!

Ο Δούρειος Ίππος της λέξης …. ‘’ΘΕΣΜΟΙ’’ !!του Κώστα Γιαννιώτη

Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι μετονόμασαν την Τρόικα σε ‘’ΘΕΣΜΟΥΣ’’ θα έπρεπε να αφυπνίσει την κοιμισμένη συνείδηση όλων αυτών που κόπτονται για την …. ‘’αριστεροσύνη’’ τους και να προσαγάγουν τους υπεύθυνους της μετονομασίας σε δίκη για παράδοση της χώρας σε ξένες δυνάμεις.

Κομπορρημονούν ότι έδιωξαν την Τρόικα. Όχι μόνο δεν την έδιωξαν, οι απατεώνες, αλλά της παρέδωσαν και τα κλειδιά της πόλης. Γκρέμισαν τα τείχη και την έκαναν αφεντικό του τόπου. Την έκαναν καθεστώς ! Και καμαρώνουν ότι …. «τώρα δε συζητούν με την Τρόικα αλλά με τους …. Θεσμούς».

Φοβούμενος ότι ξέχασα τη γλώσσα μου, άνοιξα το λεξικό ψάχνοντας να δω γιατί με τρόμαξε τόσο πολύ από το γεγονός ότι τόσον καιρό ακούω από μεγάφωνα, μικρόφωνα και παράφωνα φερέφωνα να διαλαλούν τους …… ’’ΘΕΣΜΟΥΣ’’(!!). Και το λεξικό μου απάντησε αυτό που φοβόμουν :
Θεσμός : κανόνας δικαίου που διαμορφώθηκε από παράδοση ή με κοινή συμφωνία.
Θεσμοί : θεμελιώδεις καταστατικοί νόμοι του κράτους.
Ας διαλέξουν όποια θέλουν από τις δυο ερμηνείες της λέξης κι ας μας απαντήσουν στην ερώτηση …. «Τι είναι γι` αυτούς αυτό που ‘’αντικατέστησε’’ την Τρόικα ; Κανόνας δικαίου ; Θεμελιώδεις νόμοι του κράτους ;»
Σε οτιδήποτε από τα δύο κι αν ανέδειξαν την ‘’εκδιωχθείσα’’ Τρόικα, οφείλουν να απολογηθούν.

Γιατί από τη στιγμή που αποδέχεσαι ξένες δυνάμεις να παράγουν δίκαιο για λογαριασμό της χώρας σου, είσαι αυτουργός προδοσίας.
Γιατί όταν αποδέχεσαι να αποτελούν θεμελιώδεις νόμους της χώρας σου τα κελεύσματα ξένων δυνάμεων, έχεις παραχωρήσει γη και ύδωρ σε αλλότριες δυνάμεις. Έχεις παραδώσει και προδώσει το σύνταγμα (όσο ‘’κουτσό’’ κι αν είναι) της χώρας σου. Έχεις προδώσει και παραδώσει την ίδια σου τη χώρα.
 
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1