Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας ...

Του Γ. Γ

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες
κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι
και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες.

Μανώλης Αναγνωστάκης

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, και περιγράφει ιδανικά την σημερινή κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα.

Εμείς αυταπάτες για την πολιτική που θα ακολουθούσε ο Σύριζα βρισκόμενος στην κυβέρνηση δεν είχαμε ποτέ. Αλλωστε και το κόμμα της Κουμουνδούρου  ποτέ δεν έκρυψε τον πολιτικό προσανατολισμό του.

Πέρα από τις βαρύγδουπες κορώνες του ηγέτη του και κάποιων στελεχών του (να μην θυμηθούμε τώρα δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που έλεγε ότι με έναν νόμο θα έστελνε το παρελθόν μνημόνια και ...
μεσοπρόθεσμα προγράμματα) ο Σύριζα δεν έκρυψε ποτέ την ευρωλαγνεία του για το «κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι» και το μόνο που αποζητούσε είναι το εκλογικό σώμα να του αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας. Πράγμα που έγινε.

Η επιδίωξη όμως του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του σερβίρισαν στο λαό το λεγόμενο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» (Όπως ο Σαμαράς με τα Ζάπεια).

Και ερχόμαστε στο «δια ταύτα». Εχουν καμιά σχέση η στάση που κρατάει το κυβερνών κόμμα στις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» με αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό; Δεν θα απαντήσουμε εμείς αλλά .. η Α.  Μέρκελ  « Η Ελληνική κυβέρνηση σιγά – σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα», ενώ το  Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο την χαιρετίζει με ικανοποίηση την τελευταία συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα στο Eurogroup χαρακτηρίζοντας τις ελληνικές προτάσεις «σοφές και στοχευμένες».
Αν σε κολακεύει ο αντίπαλος σου κοίτα τι λάθος έχεις κάνει λέει ο λαός μας ...

Θα αντιτείνει τώρα κάποιος: Δεν είχε την διάθεση η νέα ελληνική κυβέρνηση να μας απαλλάξει από το κρεματόριο που μας έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες μνημονικές πολιτικές των απερίγραπτων τύπων της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου; Καμιά αντίρρηση. Αλλωστε όπως λέει και η ρήση «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».

Το θέμα όμως είναι από ποια αφετηρία ξεκινάς. Ακόμα αν θέλετε και από σημειολογική άποψη.o Σύριζα είναι φάουλ. Τι πάει να πει οι «εταίροι» -όπως ονομάζει τους τοκογλύφους δανειστές του ελληνικού κράτους- να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού; Ο ελληνικός λαός δεν έκανε καμιά «θυσία». Γιατί θυσία σημαίνει να κάνεις κάτι με επιλογή σου. Εμάς μας επέβαλλαν να αιμορραγήσουμε στην κυριολεξία για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Ο σύριζα δεν έχει εμπιστοσύνη στον λαϊκό παράγοντα και γι’ αυτό μόνο φραστικά τον επικαλείται. Σαν αστικό κόμμα που είναι πιστεύει (;)  ότι σε γήπεδο  με πληρωμένο διαιτητή και στημένη εξέδρα μπορεί να κερδίσει. Το ζήτημα είναι ότι τις αυταπάτες του θα τις πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος λαός.

Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν;
Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν!
Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν!
Από φιλία.
Θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια, τέτοια περιμένετε!

 Μπέρτολτ Μπρεχτ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ μέσω  ΤΟ ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1