Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Στους δρόμους, όχι στο δρόμο οι υπάλληλοι της ΜΟΔ

Στους δρόμους, όχι στο δρόμο οι υπάλληλοι της ΜΟΔΜε 24ωρη απεργία την Τετάρτη (22/5), στάση εργασίας την Πέμπτη, παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αναπτυξιακά συνέδρια των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εργασίας – 21 και 23/5 αντίστοιχα – συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι 1200 εργαζόμενοι στην ΜΟΔ ΑΕ (εργαζόμενοι στο ΕΣΠΑ).

Αντιδρούν έτσι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση του δημόσιου ελέγχου στο σχεδιασμό και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, γεγονός ...
που θα σημάνει την απόλυσή τους το αμέσως επόμενο διάστημα. Πληροφορίες φέρουν τη ΜΟΔ ΑΕ, ως έναν από τους πρώτους 20 οργανισμούς του δημοσίου που θα κλείσουν άμεσα προκειμένου να ικανοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για απολύσεις στο δημόσιο.

Αντιδρούν επίσης στην εκ νέου περικοπή των μισθών τους –ακόμα και 60% στις προ μνημονίου αμοιβές– την οποία με τις κινητοποιήσεις τους από τις αρχές του έτους έχουν καταφέρει να αποτρέψουν. Η διοίκηση της εταιρίας όμως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυτή, αρχής γενομένης από τη μισθοδοσία του Μαΐου και αναδρομικά από την αρχή του έτους κατόπιν εντολών του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι από την Τρίτη έως και την Παρασκευή προχώρησαν σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας, αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της εταιρίας στην Αθήνα και των κτηρίων ειδικών υπηρεσιών («Ανταγωνιστικότητα» και υπουργείου Εργασίας). Οι κινητοποιήσεις τους προκάλεσαν την οργή της κυβέρνησης. Αφού έσπευσε να διαψεύσει τα περί κλεισίματος της εταιρίας με μία ανακοίνωση την Τρίτη – χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα αιτήματα των εργαζομένων – στελέχη του Μαξίμου προχώρησαν στην άσκηση ασφυκτικών πιέσεων προς τη διοίκηση της εταιρίας προκειμένου «να εφαρμόσει το νόμο για την κατάληψη δημοσίων κτιρίων», ενώ απηύθυναν απειλές προς τους εργαζόμενους ότι «οι καταληψίες απολύονται….»

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων τονίζεται ότι «κυβέρνηση, τρόικα και ο ΣΕΒ (βλ. δηλώσεις Δασκαλόπουλου περί διετούς κατάργησης της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από το κράτος), έχουν στοχοποιήσει τη ΜΟΔ για να πιαστεί ο μνημονιακός στόχος των απολύσεων, αλλά και γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν κάθε συμφέρον από τη διάλυσή της και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης  του ΕΣΠΑ».

Πηγή: http://mao.gr/apergia-mod/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1