Το φαινόμενο Ρεπούση έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως την Ελληνική κοινωνία, αφού η συγκεκριμένη «ακαδημαϊκός» ουκ ολίγες φορές έχει στείλει τα βέλη του μισελληνισμού της στοχεύοντας την καρδιά του Ελληνισμού, με έσχατη απόπειρα την Ελληνική αρχαία γλώσσα!!!
του Κωνσταντίνου Τερζή
Πριν λίγο καιρό ένα ζευγάρι Ελλήνων εξαναγκάστηκε -εκ των πραγμάτων- με πολύ άγχος να μεταναστεύσει σε ευρωπαϊκή χώρα, όπως έκαναν πλήθος οικογενειών της χώρας.
Μετά την τελευταία «ρεπούσειο» επίθεση, μη αντέχοντας την προσβολή που έγινε προς τη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων, τη γλώσσα που ασπάστηκαν οι επιστήμες για να αποδώσουν σωστά τα αποτελέσματα της επιστημονικής προόδου, το ζευγάρι επικοινώνησε για να μας καταθέσει την πικρία του για την ανεπάρκεια των εν Ελλάδι «επιστημόνων», «ειδικών» και «πολιτικών» στο να αποστομώσουν οριστικά και αμετάκλητα την θρασύτατη «ακαδημαϊκό»…
«Στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά (Gymnasium) η αρχή είναι ότι όποιος πχ. θέλει να γίνει δικηγόρος ή γιατρός πρέπει να μάθει λατινικά και αρχαία Ελληνικά.
Έτσι ξεκινούν από την δική μας πρώτη γυμνασίου με τα λατινικά (τους είναι πιο εύκολο να ξεκινήσουν με αυτά) και στην τρίτη γυμνασίου βάζουν τα αρχαία ελληνικά.
Είναι πράγματι κρίμα που η κατάντια της πολιτικής μας ποιότητας και των ΜΜΕ έχει γεννήσει φαινόμενα σαν αυτή την νυφίτσα, όμως νομίζω ότι θα “ξεφουσκώσει” σύντομα το φαινόμενο.
Έχει πια τελείως αυτο-γελοιοποιηθεί.
Αλλά έχω διαπιστώσει από τις απαντήσεις που προσπάθησαν να της δώσουν στην Βουλή ότι κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος να της πει ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μία, ενιαία, και ότι αποτελεί έναν ξεχωριστό, μοναδικό, ιδιαίτερο και ανεξάρτητο κλάδο μέσα στο συνονθύλευμα των γλωσσών.
Ναι, υπάρχουν φάσεις, διότι η ιστορία μας είναι ατελείωτη, και ο λόγος, προφορικός και γραπτός έχει διανύσει χιλιάδες χρόνια: αρχαϊκή, κλασσική, ελληνιστική, κτλ κτλ. και ύστερα υπάρχουν ένα σωρό διάλεκτοι, γιατί το έδαφος που κάλυψε η Ελληνική έφτασε κατά καιρούς από την Αγγλία και την Αφρική ως την Ινδία και από την Κριμαία και την Κασπία ως τη Συρία και την Παλαιστίνη.
Και φυσικά η σύγχρονη μορφή της σίγουρα δεν είναι καθόλου υποδεέστερη από την αρχαία (με την προϋπόθεση ότι την κατέχεις σε κάποιο βαθμό) διότι συνεχίζει να είναι άπειρη και πάμπλουτη, αλλά, ΑΝ ΔΕΝ εμβαθύνεις στην αρχαία γλώσσα, είμαι πεπεισμένη πια, ότι δεν θα μάθεις ποτέ ούτε την νέα.
Αυτά έπρεπε να πουν στην μαντάμ Σουσού, όχι για να νικήσουν την βλακεία της που είναι ακατανίκητη και θρέφεται από τα 10λεπτα του mega, αλλά για να πείσουμε τα παιδιά ότι είχαμε την τύχη να γεννηθούμε πολύ-πολύ πλούσιοι και είναι κρίμα να αποποιηθούμε την κληρονομιά των πατέρων μας επειδή κάποιοι προσπαθούν να φέρουν το σκοτάδι του Μεσαίωνα με την προβιά του προοδευτικού».
kostasxan.blogspot.gr μέσω Freepen
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου