Γράφει ο Δευκαλίων
Εμείς, όπως μας προέτρεψε ο χθεσινός Δευκαλίων, καθόμαστε ευχαριστημένοι από την επαγγελματική μας επιτυχία και τα κέρδη που αποκομίσαμε απολαμβάνοντας το πούρο που μόλις ανάψαμε, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Μπορεί η ΕΚΤ να προτίθεται και να ανακοινώνει εμμέσως ότι θα μειώσει κι άλλο τα επιτόκια, αλλά για τις οικονομίες των χωρών του Νότου τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν υψηλά και συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Άρα γι’ αυτές τις οικονομίες δεν υπάρχει στο ορατό μέλλον φως και ελπίδα. Η ανεργία θα συνεχίσει να διαλύει την κοινωνία, η δυστυχία και η εξαθλίωση να εξαπλώνονται.
Μπορεί η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά να επαίρεται για τα κατορθώματα της στον δημοσιονομικό τομέα, κυρίως στο πρόβλημα του ελλείμματος, αλλά οι αντοχές της κοινωνίας και ιδιαιτέρως όσων χάνουν τις δουλείες τους από την πολιτική των οριζόντιων απολύσεων την οποία ονομάζουν κινητικότητα μειώνονται στα όρια της θραύσης.
Μπορεί ο Ελληνικός λαός να έκανε θυσίες και να μάτωσε τα τελευταία τρία (3) χρόνια αλλά το κύριο δημοσιονομικό πρόβλημα, το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί στα ύψη του 160% του ΑΕΠ. Όποιος πιστεύει ότι αυτό το χρέος είναι δυνατόν να τιθασευτεί είναι τουλάχιστον υποψήφιος για...
Υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά έως άτοπα που μπορούμε να αναφέρουμε ως αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής. Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα κινέζικα μαύρα σύννεφα, τότε έχουμε ένα μείγμα αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που από τον Σεπτέμβριο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την οικονομική πραγματικότητα στην χώρα μας.
Στην Αργεντινή της εξαθλίωσης και της φτώχειας υπήρχε η σύζυγος του δικτάτορα Περόν, η περιβόητη Εβίτα Περόν, που με την φιλανθρωπική της δράση προσπαθούσε να απαλύνει τον πόνο του λαού. Don’ t cry for me Argentina ήταν το τραγούδι που έκανε την Εβίτα Περόν διάσημη σε όλο τον κόσμο. «Μην κλαις για μένα Αργεντινή», ήταν η προτροπή της Εβίτα Περόν προς τον λαό της Αργεντινής όταν αυτός θρηνούσε για τον πρόωρο τραγικό θάνατο της.
Στην Ελλάδα της εξαθλίωσης και της φτώχειας δεν υπάρχουν κυρίες με φιλανθρωπικά αισθήματα και δράση. Υπάρχει όμως πλούσια ιστορία και επέτειοι ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία αυτού του τόπου. Αύριο λοιπόν είναι επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της πτώσης της Δικτατορίας. Στην Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή να σκύβουν οι φτωχοί το κεφάλι και να θρηνούν φιλάνθρωπες κυρίες χουντικών ηγετών. Στην Ελλάδα τραγουδάνε:
«Ποτέ θα κάνει ξαστεριά»!
Από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου