Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η νεοναζιστική Ευρώπη δίνει τα ρέστα της για Σαμαρά - Βενιζέλο

Ο Γιούνκερ θέλει «οικεία πρόσωπα» στην εξουσία στην Ελλάδα -Ευθεία παρέμβαση

Νέα παρέμβαση από την Ευρώπη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Προτιμούμε τα «οικεία πρόσωπα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώ-νοντας πως «οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την χώρα τους και την ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα».

Μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως «δεν θα ήθελα να έρθουν στην εξουσία ακραίες δυνάμεις». Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «ακραία δύναμη» απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν στραμμένο το βλέμμα και την καρδιά τους σε πολλούς αδύναμους ανθρώπους στην Ελλάδα και που κατανοούν την αναγκαιότητα των Ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές, πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά τα πρότυπα. ...
Δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες του ενός και του άλλου κόμματος, αλλά θα προτιμούσα να εμφανιστούν οικεία πρόσωπα», είπε, με τον EuObserver να αναφέρει πως πρόκειται για μια «προφανή αναφορά» στον Σταύρο Δήμα, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει επίτροπος της ΕΕ.

«Νομίζω ότι οι Ελληνες – που περνούν δύσκολες στιγμές – γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας ως «ισχυρό σήμα» προς την Ευρώπη την επιλογή του Σταύρου Δήμα. «Η απόφαση των ελληνικών Αρχών για τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές και στέλνει ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη», ανέφερε.

Μηνύματα στήριξης και από Βερολίνο

Στήριξη στις δυνάμεις «οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες» προσέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ λέγοντας ότι είναι σημαντικό «να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο».

Σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο Γερμανός υπουργός έκανε λόγο για «πραγματική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα. «Υποσχέθηκα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την τολμηρή ελληνική μεταρρυθμιστική πορεία. Και είμαι πολύ ευτυχής, και εσύ ακόμα περισσότερο από εμένα, ότι σε αυτό τον δρόμο επιτεύχθηκε πραγματική πρόοδος σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, μην πω χρόνια. Και μπορώ να πω πρόοδος, την οποία σεβόμαστε και την οποία αναγνωρίζουμε ρητά» ανέφερε.

Σχετικά με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής δήλωσε έκπληξη ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται τώρα μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις. Αποφάσεις, τις οποίες βεβαίως παρακολουθούμε με προσοχή εδώ στην Γερμανία». «Θέλω να πω ότι από την δική μας σκοπιά βεβαίως είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο και προπάντων τον δύσκολο χρόνο των επόμενων εβδομάδων να σταθούν κοντά μεταξύ τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα πράγματι να ολοκληρώσουν την εκκίνηση, η οποία υπήρξε στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και στις επιτυχίες της στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και, αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η αίσθηση του καθήκοντος θα επιτρέψει να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές», επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τη χώρα, καθώς θα επιτρέψει κατά το δίμηνο της παράτασης του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ακολουθήσουν 18 μήνες κυβερνητικής θητείας, κατά τους οποίους θα μπορέσει να απογειωθεί, πραγματικά, η ελληνική οικονομία. Αν δεν αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, ο κάθε πολίτης θα κληθεί να κάνει μια επιλογή ευθύνης, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «θα ήταν κρίμα να ακυρώσουμε μόνοι μας τις θυσίες» που έγιναν όλο αυτό το διάστημα.

από το «tvxs.gr» μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1