Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Νέες απειλές και εκβιασμοί από τους «φίλους εταίρους» με άξονα το προσφυγικό

Ανακοίνωση

Σε περαιτέρω ύποπτες μεθοδεύσεις και αφόρητο κλοιό πιέσεων, αποσκοπεί το νέο τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εστάλη στην φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το «προσχέδιο έκθεσης» που συντάχθηκε από μέλη της Επιτροπής και εμπειρογνώμονες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στον έλεγχο των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη από την μεριά της Ελλάδας.  

Το προσχέδιο αυτό θα αξιολογηθεί από τον Μηχανισμό Αξιολόγησης Σένγκεν για να καταλήξει στο Συμβούλιο της Ε.Ε., απ’ όπου και θα προκύψει η τελική έγκριση για το αν θα πρέπει να υποδειχθούν και αναληφθούν διορθωτικά μέτρα στην Ελλάδα, ενεργοποιώντας το άρθρο 19α του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή διαπιστώνονται σοβαρές παραλείψεις της Ελλάδας στη διενέργεια συνοριακών ελέγχων για τον έλεγχο των προσφύγων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας αμέλησε σημαντικά τις υποχρεώσεις της στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σημειώνει δε, ότι εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα σε διάστημα τριών μηνών, τότε δεν αποκλείεται βάζοντας σε εφαρμογή το άρθρο 26 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, να δοθεί η δυνατότητα σε άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν να εγκαταστήσουν συνοριακούς ελέγχους, για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ωμό εκβιασμό και καταφανή απειλή εναντίον της χώρας μας από τους «φίλους εταίρους» και δανειστές.

Απειλή, γιατί στο ενδεχόμενο απομόνωσης της Ελλάδας μέσω των συνοριακών ελέγχων (άρθρο 26) θα προσπαθήσουν να εγκλωβίσουν το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων στην χώρα μας. Στο άκρως επικίνδυνο παιχνίδι απομόνωσης της Ελλάδας μέσω της απειλής των συνοριακών ελέγχων συμπεριλαμβάνονται και τα Σκόπια, αφού τόσο το ΝΑΤΟ όσο και  κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητούν πλέον επίσημα το κράτος υβρίδιο των Σκοπίων να συμμετάσχει στον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα.

Εκβιασμός, γιατί έτσι, μεθοδεύουν το πέρασμα της φύλαξης των ελληνικών χερσαίων και θαλάσσιων μεθόριων και παραμεθόριων περιοχών σε ξένες δυνάμεις (άρθρο 19α). Με τον τρόπο αυτό, αποπειράται η αποεθνοποίηση των ελληνικών συνόρων, η γεωστρατηγική μεταβολή των συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, η ταυτόχρονη αφαίρεση των γεωστρατηγικών δικαιωμάτων και η άσκηση εθνικής κυριαρχίας και υπεράσπιση της χώρας μας από τις δικές μας ένοπλες δυνάμεις προς όφελος του ελληνικού λαού.

Με άλλα λόγια, εκτός από τον οικονομική κατοχή, τον απόλυτο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μέσω ...
των μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, θα επιχειρηθεί πλέον και η στρατιωτική κατοχή, μέσω της ανακήρυξης της αδυναμίας της χώρας μας να διαφυλάξει τα εξωτερικά της σύνορα (failed state). Αλήθεια, μήπως έτσι προετοιμάζεται και η συναινετική έξοδος από την ευρωζώνη, και η επιβολή διπλού νομίσματος στην χώρα;

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, δεν χωρά αμφιβολία ότι οι υποτελείς κυβερνήσεις που επιμένουν να κρατούν την Ελλάδα μέσα σε καθεστώς κατοχής, μέσα στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωζώνης και της συνθήκης Σέγκεν, οδηγούν μαθηματικά ολόκληρη την χώρα και τον ελληνικό λαό σε ανείπωτη τραγωδία. Η Ελλάδα ως μέλος του ΟΗΕ, μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί τις διεθνείς συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί και να ακολουθήσει τις οδηγίες της Ύπατης Αρμοστείας για τον έλεγχο και την διευθέτηση του εσωτερικού προβλήματος του προσφυγικού, χωρίς να επιτρέψει την παράδοση των συνόρων της σε αλλότριες δυνάμεις.

Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως την κύρια υπεύθυνη για την αναβίωση των ναζιστικών πρακτικών με σύγχρονους όρους, τόσο στο επίπεδο της οικονομικής πολιτικής, όσο και στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών και του μεταναστευτικού, μετατρέποντας ολόκληρες χώρες σε νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αφαιρώντας τους ουσιαστικά το δικαίωμα άσκησης αυτόνομης και εθνικά κυρίαρχης πολιτικής. Καταγγέλλει επίσης, σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο στην χώρα, ως το κύρια υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, καθώς και τον δωσιλογισμό και την υποτέλεια που το χαρακτηρίζει σε κάθε πτυχή του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος.

Το ΕΠΑΜ προτείνει την άμεση επιβολή κατάπαυσης πυρός στη Συρία και την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ειρηνική επίλυση του συριακού προβλήματος, γιατί έτσι μόνο θα σταματήσει η έξοδος προσφύγων από τη χώρα αυτή. Το ΕΠΑΜ προτείνει επίσης, όπως η Ελλάδα επιβάλλει κι αυτή συνοριακούς ελέγχους σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν για να προστατευθεί από απόπειρες λαθραίας εισόδου ατόμων, είτε μέσω Ιταλίας δια θαλάσσης, είτε μέσω άλλων ευρωπαϊκών χωρών αεροπορικώς.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, και να μην επιτρέψει σε κανένα επικυρίαρχο και ντόπιο συνεργάτη του να παραδώσει τα κλειδιά της εθνικής κυριαρχίας της, πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων και μη αναστρέψιμης κατάστασης.

Λαός Ενωμένος ποτέ Νικημένος

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1