Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αποικιοκρατία

του Γιάννη Σιδέρη

Τελικά ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε την επίσπευση της ψηφοφορίας για ΠτΔ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, όπως είχαμε προβλέψει στο τελευταίο άρθρο. Το ανακοίνωσε την επομένη, αιφνιδιάζοντας μάλιστα τους πάντες ως προς την τοποθέτηση των ημερομηνιών μέσα στον Δεκέμβρη.

Όσο για την «δραματοποιημένη» ομιλία, η οποία θα έδινε τον τόνο της επικοινωνιακής επίθεσης προς τους βουλευτές, την έκανε εμπρός στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Το σίγουρο είναι ένα. Ο εκβιασμός του ελληνικού λαού πρωτίστως και δευτερευόντως των βουλευτών, θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε προς την τελική ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα διλήμματα τα ίδια. Ήδη ξένα έντυπα γράφουν για πιθανό grexit, τα ομόλογα εκτινάχθηκαν σε επιτόκια δυσθεώρητα και το χρηματιστήριο έχει πέσει κάτω από τις 800 μονάδες!

Η κατάσταση πρέπει να πάρει τραγικές διαστάσεις, ώστε ο εκβιασμός του λαού να...

αποδώσει τα αναμενόμενα για τους δανειστές και τους ντόπιους υποτελείς τους.

Βέβαια, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την λογική μας, θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει πως φτάσαμε πάλι στο ίδιο, ή μάλλον σε χειρότερο σημείο, με αυτό πριν τις εκλογές του 12, την στιγμή που όλοι αυτοί οι κουστουμαρισμένοι «σωτήρες» μήνες τώρα μας διαβεβαίωναν ότι η χώρα πλέον έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της και πως το θέμα του νομίσματος έληξε οριστικά!

Βέβαια αυτοί θα προβάλλουν την πολιτική αστάθεια ως άλλοθι για την κατάρρευση της μέχρι προσφάτως «επιτυχημένης» οικονομικής τους πολιτικής!

Ας μα το πουν όμως ξεκάθαρα και αυτοί και οι ξένοι εντολείς τους.

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι δεν θέλουν να εκφραστεί ο λαός ούτε καν με τον μοναδικό τρόπο που του έχει απομείνει, τις εκλογές!

Ό κυρίαρχος δυτικός πολιτισμός, έτσι όπως εκφράζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών του, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πραγματικό του αποικιοκρατικού χαρακτήρα, πρόσωπο.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως πολίτες αυτής της χώρας. Με δεδομένη την υποταγή των κυβερνώντων και την από μέρους τους συμβολή στην μετατροπή της χώρας σε αποικία, είναι χρέος μας να αντιδράσουμε.

Πρώτα απ’ όλα όμως, δεν πρέπει να περάσει η τρομοκρατία που ήδη ξεκίνησαν να διασπείρουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. ΜΜΕ, αγορές, κόμματα, «προσωπικότητες», θα συστρατευτούν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση τρομοκρατίας και εκβιασμού του ελληνικού λαού τις επόμενες γιορτινές μέρες.

Ο λαός οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ανατρέξει στην κοινή λογική του.

Δεν είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε να καταλάβει ότι η χώρα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εφαρμογής του προγράμματος που υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε για να μειώσει το χρέος και να επαναφέρει την οικονομία στην ανάπτυξη, βρίσκεται σε χειρότερο σημείο. Αρκεί να δει τα δικά του οικονομικά!

Δεν απαιτούνται οικονομικοί δείκτες και επιστημονικές αναλύσεις για να διαπιστώσει κάποιος την κατάρρευση των όποιων κοινωνικών δομών του κράτους. Ας ρωτήσει για παράδειγμα έναν κάτοικο του δήμου Καλαβρύτων για το που πρέπει να πάει για μια ακτινογραφία αν χρειαστεί. Στο νοσοκομείο Πατρών ή σε αυτό του Αιγίου, μιάμιση ώρα μακριά!

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κοινωνιολόγος για να κατανοήσει την αξία στην οικοδομηθείσα νεοφιλελεύθερου τύπου κοινωνία, του ίδιου του ανθρώπου. Αρκεί να ρίξει το βλέμμα του οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στους κάδους σκουπιδιών. Αρκεί να ρωτήσει έναν χαμηλοσυνταξιούχο πως τα βγάζει πέρα στην καθημερινότητά του. Αρκεί να διερευνήσει στον περίγυρό του πως επιβιώνουν οι άνεργοι οικογενειάρχες με παιδιά.

Η μάχη που δίνει πλέον μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, είναι μια μάχη διατήρησης της αξιοπρέπειάς του! Είναι μια μάχη διεκδίκησης στοιχειωδών δικαιωμάτων!

Πως αυτοί οι πολίτες άραγε μπορεί να εκβιαστούν; Αναρωτιέμαι ποιος φόβος, εκτός από αυτόν της ίδιας της επιβίωσής τους, είναι ικανός να τους κλονίσει;

Εδώ ακριβώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως της αξιωματικής, πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Τουλάχιστον, ακόμη και ως προς αυτά τα ελάχιστα που έχουν διακηρύξει, δεν πρέπει να κάνουν πίσω. Σε καμία περίπτωση δε, δεν πρέπει να υποκύψουν στο διαφαινόμενο σενάριο που εξυφαίνεται μήνες τώρα, αυτό της «εθνικής συναίνεσης», το οποίο, όχι μόνο δεν υποχωρεί με την προεδρική εκλογή, αλλά μεγάλη πιθανότητα έχει να τεθεί ως μοναδική λύση του «αδιεξόδου» στο οποίο εντέχνως οδηγούν την χώρα.

Η προσπάθεια να μετατραπεί η χώρα σε μόνιμη αποικία, με πολίτες χωρίς δικαιώματα που απλώς θα παλεύουν για την επιβίωσή τους, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Κάποιοι αντιδρούν. Προς το παρόν λίγοι. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα είναι αρκετοί ώστε να δρομολογήσουν θετικές εξελίξεις ανακόπτοντας την νεοφιλελεύθερη επίθεση και εδραιώνοντας την εθνική κυριαρχία και την δημοκρατία, προς όφελος του λαού.

Όσο για αυτές τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, δεν είναι, παρά ένα ακόμη τέχνασμα των ξένων και ντόπιων συμφερόντων, για την χειραγώγηση του λαού.

Αυτό λέει η κοινή λογική!

Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ.

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1