Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ! Επείγουσα ανάγκη για όσο περισσότερα χρυσά κλειδιά γίνεται!

του Σταύρου Κατσούλη

Τι να πει κανείς. Του ήρθε πραγματικά ταμπλάς. Εκεί που πίστευε ότι οι ατελείωτοι αγώνες του δεν θα του δώσουν κανένα προσωπικό όφελος, εκεί που πίστευε ότι όλοι θα τον ξεχάσουν, εκεί που δεν του είχε περάσει καν από μυαλό, να σου άρχισαν οι δόξες! Τι μέτρα, τι δηλώσεις, τι πρωτογενές πλεόνασμα, τίποτα απ' όλα αυτά δεν έφτασε την επιτυχία που είχε χθες το απόγευμα στο Ναύπλιο ο Antonis.

Ήταν μόλις πριν μια εβδομάδα περίπου, που καθόταν στο καναπέ του, και πέρναγε τις ώρες του με την αγαπημένη του ασχολία, σχίζοντας μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Τελείως ...
απρόσμενα, μα τελείως αναπάντεχα λέμε τώρα, χτυπάει το τηλέφωνο. Και ποιος ήταν λέτε; Ο Δήμαρχος Ναυπλίου Κωστούρος, με μια φανταστική ιδέα: Να του δώσουν λέει, αυτός και το ΔΣ του Δήμου, το χρυσό κλειδί της πόλης. Και μάλιστα με πολλές τιμές, σε μια κατά τα άλλα σεμνότατη τελετή.

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως δέχθηκε να παραστεί. Πιο καλή ευκαιρία δεν υπήρξε εδώ και μήνες. Τι καλύτερο από ένα διαλειμματάκι από τις σκληρότατες διαπραγματεύσεις με τους Δανειστές και Σωτήρες μας και μια ευκαιρία να επισκεφθεί και πάλι το Ναύπλιο; Το αναπάντεχο όμως που τον περίμενε στο Ναύπλιο, ήταν πράγματι ανήκουστο. Σύσσωμος όλος ο Λαός του Ναυπλίου τον υποδέχθηκε με μια τόσο απίστευτη επίδειξη αγάπης, που πραγματικά του άνοιξαν την καρδιά.

Οι εκατοντάδες πιστοί υπηρέτες της Δημοκρατίας αστυνομικοί, με περισσό σεβασμό για τους πολίτες, άνοιξαν ευλαβικά τον δρόμο για τον Λαό, έτσι ώστε όσο περισσότεροι πολίτες να μπορέσουν να τον πλησιάσουν και να του φιλήσουν το χέρι. Τον άφησαν να τον ασπαστεί και να τον ευχαριστήσουν από τα βάθη της καρδιάς τους για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες, το success story, αλλά πολύ περισσότερο όλη αυτήν την ευημερία που εδώ και μήνες τους προσφέρει τόσο μα τόσο απλόχερα.

Όπως ήταν φυσικό μετά από όλα αυτά, η «εντολή Σαμαρά» ήρθε άμεσα. Ήταν ξεκάθαρο στον Antonis ότι επιτυχία αυτή, δεν πρέπει να πάει στράφι με καμία κυβέρνηση, ακόμη και με την άθλια δικιά του. Θα πρέπει λοιπόν, να του δοθούν όλα τα κλειδιά, όλων των πόλεων και όλων κωμοπόλεων της επικράτειας. Γιατί μόνο έτσι θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος προς την καρδιά των υπηκόων του. Βεβαίως, θα χρειαστούν θυσίες, μεγάλες θυσίες. Αλλά τα «χρυσά κλειδιά» θα βρεθούν.

Εμείς αυτήν την φορά, επικροτούμε τον Σαμαρά. Ελπίζουμε να συνεχίσει ακριβώς έτσι. Γιατί πόσες φορές άραγε θα χρειαστεί να αφήσουμε να του δώσουν τα κλειδιά μιας πόλης, για να μετατραπεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όλη αυτή η «αγάπη» σε πράξεις αντίστασης;

Πόσες φορές άραγε, θα πρέπει να δούμε τέτοιες τόσο απύθμενα ξεφτιλισμένες σκηνές, μέχρι να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε; Ελπίζω όχι πολλές ακόμα. Το ελπίζω, γιατί με αυτόν τον Λαό, κανείς δεν ξέρει. Εμείς θα ευχηθούμε στον Antonis απλά:

Keep walking Antonis!
Κι αν νομίζεις ότι αυτές είναι «αγάπες», τότε ακόμα δεν έχεις δει τίποτα.

από το "stavroskatsoulis.blogspot.gr" μέσω του "http://hereticalideas-gr.blogspot.gr/"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1