Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αν θέλουμε να υπάρχουμε ως κράτος

του Γιάννη Σιδέρη

«Η χώρα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να επιστρέψει στις πρακτικές του παρελθόντος, να ξανακυλήσει σε νέα αβεβαιότητα. […] Στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο διάλογος μέχρι την τελική συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές»

Τάδε έφη ο ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Γκίγκας Χαρδούβελης, δίνοντας τον τόνο και αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς σε αυτή την «τελευταία διαπραγμάτευση»!

Προθέσεις οι οποίες φανερώνουν την υποτέλεια και την άνευ όρων παράδοση της χώρας στο ευρωπαϊκό ιερατείο. Προθέσεις που αποδεικνύουν την απαξίωση των κυβερνώντων προς τον λαό που υποτίθεται ότι υπηρετούν!

Και οι προθέσεις της άλλης πλευράς;

«Έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ».

Η παραπάνω δήλωση είναι του επιτρόπου επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην χώρα μας, για τον ...
δρόμο που έχει αποφασίσει η ΕΕ να ακολουθήσουμε. Ένα δρόμο κατηφορικό, που δεν φαίνεται να έχει τέλος παρά τα θρυλούμενα των συγκυβερνώντων! Ένα δρόμο που έχει προδιαγεγραμμένο προορισμό για τον λαό!

Εν τω μεταξύ ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση και τις Επενδύσεις Γίρκι Κατάινεν δηλώνει ότι «Θα επισκεφτώ την Ελλάδα για να προωθήσω το πακέτο των επενδύσεων. Προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να έλθουν ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα». Σε απλά ελληνικά δηλαδή, ξεκινά το ξεπούλημα! Ήδη αεροδρόμια νησιών, κερδοφόρα αεροδρόμια, πέρασαν στα χέρια των γερμανών, ενώ η DT εξαγοράζει 10% του ΟΤΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ εκτελεί το καθήκον του, εκποιώντας την περιουσία του δημοσίου. Ο στόχος της ΕΕ γίνεται προφανής!

Έτσι λοιπόν, το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον καταρρίπτει το τουλάχιστον αφελές κυβερνητικό αφήγημα περί σκισίματος των μνημονίων σελίδα-σελίδα, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού, και περί αποδέσμευσης της χώρας από το ΔΝΤ!

Γίνεται πλέον σαφές πως ο ευρωμονόδρομος ως επιχείρημα για την ασκούμενη πολιτική που εξαθλιώνει και περιθωριοποιεί τους πολίτες, δεν μπορεί να έχει την επιρροή που το σύστημα αναμένει στην ελληνική κοινωνία.

Η ΕΕ, ηγεμονεύοντος της Γερμανίας, έχει μετατραπεί πια σε έναν διεθνή οργανισμό αποσταθεροποίησης των εθνικών κοινωνιών που την απαρτίζουν, αποδομώντας κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών και αδιαφορώντας ακόμη και για αυτήν την δημοκρατία! Είναι ξεκάθαρο πια πως λειτουργεί ως δούρειος ίππος των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων, χρησιμοποιώντας το χρέος των κρατών-μελών, το οποίο εντέχνως συντηρούν σε υψηλό επίπεδο, ως όπλο για την επιβολή της πολιτικής της.

Η αποδέσμευση της χώρας μας από τα δεσμά της ΕΕ, είναι πλέον επιβεβλημένη, αν θέλουμε να υπάρχουμε ως κυρίαρχο κράτος αλλά ακόμη και ως έθνος. Οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που κινούνται στον χώρο τον δημοκρατικό και τον πατριωτικό, με την έννοια της άσκησης κυρίαρχης πολιτικής, πρέπει να πουν την αλήθεια επιτέλους στον λαό. Να μην αναλώνονται πια σε δημοσκοπικά ευρήματα διεκδικώντας είτε την εξουσία είτε την παρουσία τους σε ένα κοινοβούλιο απονομιμοποιημένο επί της ουσίας και απαξιωμένο στα μάτια των πολιτών.

Είναι επιβεβλημένο πλέον να δημιουργηθεί ένας πόλος, όχι μόνο ως εκλογική επιλογή, αλλά πρωτίστως με φωνή μέσα στον λαό, ο οποίος θα θέσει το θέμα διαγραφής του χρέους και την άμεση αποδέσμευση από την ΕΕ και εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις ενέργειές μας.

Αν θέλουμε να υπάρχουμε ως κράτος!

Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ και μέλος του ΕΠΑΜ  Πάτρας

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1