Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τα αποδεικτικά της αποτυχίας της ΝΕΡΙΤ

Το Σχόλιο μας: Άλλο ένα success story της κατοχικής κυβέρνησης ...

Έχει κάθε λόγο η EBU να είναι δυσαρεστημένη και οργισμένη με την κυβέρνηση Σαμαρά. Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, εξαιτίας του οποίου η ευρωπαϊκή ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών κατέβασε το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ, δηλώνοντας την υποστήριξή της στο κυβερνητικό λουκέτο της ΕΡΤ, δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί ανεξάρτητος τηλεοπτικός φορέας δημοσίου συμφέροντος.

Η ίδια η EBU έχει εκτεθεί σε υψηλό βαθμό καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν ικανοποιεί πλέον κανέναν απολύτως όρο για την ένταξή της στην ευρωπαϊκή ένωση.

-Η ΝΕΡΙΤ λειτουργεί μόλις ένα απόλυτα ελεγχόμενο κυβερνητικό κανάλι, αντί για 3 Εθνικής εμβέλειας που διέθετε η ΕΡΤ. Το 2ο κανάλι είναι ανύπαρκτο λειτουργικά και προγραμματικά, προβάλλοντας...

διαρκώς επαναλήψεις αθλητικών μεταδόσεων.

-Τα Ραδιοφωνικά προγράμματα λειτουργούν με ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες όπως συμβαίνει με το Τρίτο, ενώ από το νέο φορέα κόπηκε το πλέον δημοφιλές πρόγραμμα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

-Δεν υπάρχει ακόμη προσωπικό στη ΝΕΡΙΤ και ο διαγωνισμός προσλήψεων βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Η κυβέρνηση αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού με τροπολογίες νόμου και το δημοσιογραφικό προσωπικό είναι συμβασιούχοι του υπουργείου Οικονομικών το οποίο τους «δανείζει» με αμφιβόλου νομιμότητας αποφάσεις στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

-Δεν υπάρχει οργανόγραμμα της εταιρείας και ούτε επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ ο προϋπολογισμός της παραμένει αδιαφανής στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών.

-Η ΝΕΡΙΤ δεν διαθέτει επαρκές τεχνολογικό δίκτυο πομπών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης και να αναγκάζεται να πληρώνει ενοίκιο στον πάροχο δικτύου των ιδιωτικών καναλιών, τη Digea.

-Όλες οι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ και οι καλύψεις γίνονται με απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικές εταιρείες ή εξωτερικά συνεργεία, αφού οι εγκαταστάσεις της στο ραδιομέγαρο και ο εξοπλισμός της δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω ανυπαρξίας προσωπικού. Η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να έχει δικό της τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Από typologies μέσω το ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1