Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι Κύπριοι ξεσηκώνονται, εμείς;

του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Χθες Τετάρτη 27 Αυγούστου, πραγματοποι-ήθηκε, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, μεγάλη και μαζικότατη συγκέντρωση, με συμμετοχή χιλιάδων Κυπρίων πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η πλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», η οποία
αντιτίθεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πάσης φύσεως ακινήτων, όσων αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, που η κυπριακή κυβέρνηση έχει υποβάλει στο κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Στην πλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» συμμετέχουν ενεργά οι ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, Κίνηση Κατά των Εκποιήσεων, ΠΟΑΣ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγρο-τική, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΕΚΥΣΥ, Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και Κίνηση Πολιτισμού και άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Σαν Πλατφόρμα κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων υπερασπιζόμαστε δυναμικά και μαχητικά την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των μισθοσυντήρητων, ανέργων, μικρομεσαίων βιοπαλαιστών και αγροτών μας», αναφέρει η σχετική διακήρυξη.

Στην Ελλάδα, η επίθεση ενάντια στους πολίτες, που ξεκίνησε με τη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, την τεράστια ανεργία και τη μετανάστευση των νέων, το....

ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τόσα άλλα, συνεχίζεται με τη βάναυση επιδρομή στις περιουσίες των πολιτών, τόσο από τις τράπεζες με πρόσχημα τα «κόκκινα» δάνεια, όσο και από το ίδιο το κατοχικό καθεστώς με τη ληστρική φορολογία, που κορυφώθηκε με τον περίφημο πλέον, περιουσιοκτόνο ΕΝΦΙΑ.

Με δεδομένη μάλιστα τη «μνημονιακή» υποχρέωση, να υπάρξει σύντομα ανάλογη με την Κύπρο ρύθμιση, που θα που θα αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, προστασία που ισχύει μέχρι 31/12/15, η κατάληξη είναι βέβαιη.

Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να υπάρξει επιτέλους και στη χώρα μας, ένα μαζικό κίνημα αντίδρασης και αντίστασης στις πρακτικές του καθεστώτος.

Το Ε.ΠΑ.Μ. πρώτο, στις αρχές Αυγούστου, με Ανακοίνωσή του πρόσκληση προς όλες και όλους τους πολίτες, αλλά και τις συλλογικότητες, τις πολιτικές οργανώσεις και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, κάλεσε σε πανστρατιά άρνησης πληρωμής του ληστρικού ΕΝΦΙΑ και ήδη ανέλαβε σχετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τόσο σε νομικό επίπεδο προσβολής της νομιμότητας του ληστρικού νόμου, όσο και μαζικής πολιτικής κινητοποίησης, που αναμένεται να εξελιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι δεν αρκεί να φύγουν οι καταστροφείς του σήμερα και να αντικατασταθούν από κάποιους άλλους. Αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς αργά, ή γρήγορα. Τι όμως θα έχει απομείνει τότε από τις ζωές όλων μας και την περιουσία όσων διαθέτουν τέτοια;

Γι’ αυτό απαιτείται τώρα η πιο μαζική και η πιο δυναμική αντίδραση. Κάποτε δίναμε εμείς το παράδειγμα με τις κινητοποιήσεις μας στους Κύπριους. Σήμερα συμβαίνει το αντίστροφο. Ας αδράξουμε την ευκαιρία και ακολουθώντας το παράδειγμα των Κυπρίων ας βγούμε στους δρόμους ενάντια στη καταλήστευση της ίδιας μας της ζωής.

Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι β' συντονιστής της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.
(Το ρεπορταζιακό κομμάτι από διάφορες κυπριακές, αλλά και εγχώριες πηγές).

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1