Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Το ΕΠΑΜ για τις απολύσεις στον "ΑΝΤΕΝΑ"

Ανακοίνωση

O Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ καταγ-γέλλει τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα, ως παράνομες και καταχρηστικές. 
Παρ’ ότι το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης δεν προσβάλλει επί της ουσίας τους μεγαλοκαναλάρχες, αλλά αντίθετα δίνει το δικαίωμα στην ολιγαρχία της ενημέρωσης να συνεχίσει απρόσκοπτα το καταστροφικό της έργο, οι κατσαπλιάδες του τηλεοπτικού χώρου προβαίνουν ανερυθρίαστα σε ομαδικές απολύσεις, μετακυλίοντας το μικρό κόστος -για το μέγεθός τους- που καλούνται να καταβάλουν, με απολύσεις στους εργαζόμενους. 
Απόλυτα συνυπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. η οποία ούτε θέλει ούτε μπορεί να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού η ίδια σε συμφωνία με τους εταίρους - δανειστές δίνει το δικαίωμα στις εργοδοσίες να ενεργοποιήσουν τις ομαδικές απολύσεις. 
Το νομοσχέδιο δίνει εξαιρετική ευκαιρία στους μεγαλοκαναλάρχες που νέμονται τον χώρο, να μονοπωλήσουν επί το χείριστον την ενημέρωση και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αποκλείοντας κάθε άλλη ελεύθερη φωνή τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο συλλογικό - δημόσιο χώρο, αφού τα κόστη για την αδειοδότηση των συχνοτήτων είναι απαγορευτικά, και μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο από όσους διαθέτουν την οικονομική επιφάνεια και τον τρόπο να αδειοδοτηθούν.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και με συντονισμένη δράση από την βάση των εργαζομένων, να αποκρούσουν συλλογικά την επίθεση που δέχονται.
Αθήνα 1/8/2015

Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1