Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τσίπρας : Αυτοκτονήστε για να μη σας …. ‘’αυτοκτονήσουμε’’ !!

του Κώστα Γιαννιώτη

‘’Δε δεχόμαστε τελεσίγραφα και δεν εκβιάζουμε κανέναν’’ διακηρύσσει η κυβέρνηση με διαδοχικές δηλώσεις στελεχών της.
Για κάποιους αυτή η δήλωση είναι αρκετή για να καταδείξει το εθνικά περήφανο και αξιοπρεπές της ασκούμενης από την κυβέρνηση πολιτική.
Η πραγματικότητα όμως και τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο.
Η κυβέρνηση όχι μόνο αποδέχεται τελεσίγραφα αλλά πολιτεύεται και βαδίζει με βάση τετελεσμένα γεγονότα που, de facto, της έχουν επιβάλει οι ‘’εταίροι’’ της. Βλέπεις ο ρυθμός του πεντοζάλη θέλει επιδέξιους εκτελεστές και οργανοπαίκτες που να διαθέτουν όργανα.

Οι στρόφιγγες της ρευστότητας έκλεισαν απρόσμενα και εκβιαστικά. Χωρίς φανφάρες και τελεσίγραφα, γιατί κάτι τέτοια …… δεν τα σηκώνει, δεν τα ανέχεται η κυβέρνηση. Η ασφυξία ρευστότητας επιβλήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Απλά επιβλήθηκε. Ο Ντράγκι ανέλαβε τη διεύθυνση της ορχήστρας και κάποιοι άλλοι χορεύουν τώρα πεντοζάλη. Γιατί όταν έχεις τις ίδιες προτεραιότητες με τον Ντράγκι και το όνειρό σου είναι να ….. ‘’πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα για το μέσο Ευρωπαίο’’, όπως δηλώνει ο Βαρουφάκης, τότε ...
οι επιλογές σου θα περιορίζονται, αναγκαστικά, σε ρόλο που καμιά σχέση δεν θα έχει με τις ανάγκες αυτού του τόπου. Είσαι καταδικασμένος στη σιωπή και την υπακοή στις εντολές και τις επιλογές των αφεντικών του ονείρου σου.

Η στάση των  ‘’εταίρων’’ του Τσίπρα είναι σαφής. Δε στέλνουν τελεσίγραφα, ούτε εκβιάζουν. Συμπεριφέρονται φυσιολογικά. Υπερασπίζονται, με κάθε μέσο και πάση θυσία, τα συμφέροντα της Ε.Ε. των τραπεζιτών. Αυτών που συνέπραξαν στη γέννηση του εκτρώματος που ονόμασαν Ευρωπαϊκή Ένωση και που οι λαοί την πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους. 

Γι` αυτή την ΕΕ νοιάζονται οι Τσίπρας, Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος, Φίλης κ.ά. της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το δηλώνουν απερίφραστα σε κάθε ευκαιρία, και για την επιτυχία του στόχου τους βάζουν μπροστά κάθε μέσο. Ακόμα και τον ωμό εκβιασμό, με νομικίστικα τερτίπια του μαγίστρου της αριστεροσύνης, κ. Ν. Φίλη, που διαμηνύει ότι αν δώδεκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν ψηφίσουν τη συμφωνία τότε χάνεται η δεδηλωμένη και οδηγούμαστε σε εκλογική αναμέτρηση !!! ( Αν δεν κάνω λάθος η αρχή της δεδηλωμένης ορίζει ότι η κυβέρνηση στηρίζεται από την ψήφο 150 + 1 βουλευτών, χωρίς να προσδιορίζει το χρώμα και την κομματική καταγωγή των ψήφων και άρα δεν χάνεται η δεδηλωμένη αν η κυβέρνηση δεν ψηφιστεί από βουλευτές του κόμματος που κυβερνά).
 
Η ουσία είναι ότι τρέμουν το ξεβράκωμα. Το να στηριχτούν δηλαδή σε ψήφους των Σαμαροβενιζέλων και του Στ. Θεοδωράκη, ενώ θα έχουν καταψηφιστεί από δικούς τους βουλευτές.
Στην πραγματικότητα απευθύνεται, ανερυθρίαστα, προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του – και κυρίως προς την αριστερή πλατφόρμα, την οποία καλεί να αυτοκτονήσει πολιτικά - και προκαλεί, δηλώνοντας πως όποιος …… ντραπεί, όποιος έχει ακόμα τσίπα (όχι τσίπρα) και δεν ψηφίσει την επώδυνη, όπως οι ίδιοι άρχισαν να την αποκαλούν, συμφωνία που θα έχουν στην τσέπη, πάμε χωρίς δεύτερη κουβέντα για εκλογές. Και τι εκλογές ! Με λίστα ! Με τους ‘’αντάρτες’’ εκτός και απλούς παρατηρητές μιας πολιτικής που θα σφαγιάζει το …… υπόλοιπο του ελληνικού πληθυσμού, με ‘’γλυκό’’, ‘’αριστερό’’ μαχαίρι! 

Το αίσχος όμως και η ντροπή δε σταματά εδώ. Έχει και συνέχεια. Γιατί μπορεί να μην εκβιάζουν τους ‘’εταίρους’’ τους, αλλά δε διστάζουν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό με διλήμματα του τύπου …… ή ψηφίζεις και στηρίζεις εμάς και την επώδυνη για σένα συμφωνία ή ξαναγυρίζουν οι βρυκόλακες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του νεοδωσίλογου Σταύρου !!

Με άλλα λόγια απευθύνονται και προς τις δυο πλευρές με το ίδιο δίλημμα : Δειλοί και υποταγμένοι ή ιδανικοί αυτόχειρες !!! Κι ακόμα χειρότερα. Ή αυτοκτονείτε ή σας εκτελούμε !! Έτσι είναι. Έτσι επιβάλλει η ‘’δημοκρατία’’ και ο ‘’πατριωτισμός’’ της ….αριστεροσύνης τους. Γιατί είναι πιστοί θιασώτες της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λαϊκής συμμετοχής. Αρκεί να μην απαιτεί ο λαός ενημέρωση για το είδος της συμφωνίας που απέστειλαν, σαν τελικό σχέδιο στους ‘’εταίρους’’ τους. Εκείνοι πρέπει να ξέρουν, ο λαός όχι !
Μονομερείς ενέργειες αυτοί δεν κάνουν. Μονομερείς υποχωρήσεις κάνουν ! Μέχρι το ……. επώδυνο.

Αν σήμερα καμώνονται πως ξαφνιάζονται από τη στάση των εταίρων τους, τότε δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή είναι ηλίθιοι, ή είναι συμμέτοχοι στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Εγώ προσωπικά δεν τους έχω για ηλίθιους.
Άλλωστε, όταν προεκλογικά ‘’καταργούσαν’’ τα μνημόνια με ένα και μόνο άρθρο, μια ολόκληρη σειρά από δημοσιεύσεις στελεχών του ΕΠΑΜ, με πρώτο το Δημ. Καζάκη, τους προειδοποιούσαν για τη στάση που θα κρατούσαν οι διεθνείς μαφιόζοι της τοκογλυφίας στη διάρκεια των ‘’διαπραγματεύσεων’’ που ευαγγελίζονταν. 

Ας μην καμώνονται, επίσης, ότι …… ‘’δεν έχουν εντολή από το λαό για ρήξη’’ γιατί τάχα ‘’ποτέ δε ρωτήθηκε ο λαός γι` αυτό’’. Όλα, όσα υπόσχονταν – και γι` αυτά ψηφίστηκαν – ήταν απόλυτα κατανοητό από το λαό ότι θα απαιτούσαν ακόμα και ρήξη. Και ο λαός τους ψήφισε με πλήρη γνώση. Αυτοί δεν το γνώριζαν ; Ή θεωρούν το λαό ηλίθιο ;

Για πολλά κάνουν πως τάχα δε γνώριζαν ή δε γνωρίζουν.
Όπως έκαναν ότι ξαφνιάστηκαν και για τις αντιδράσεις, στο εσωτερικό του κόμματός τους, από το διορισμό της Παναρίτη στο ΔΝΤ. Αν δε γνώριζαν, γιατί δε ρωτούσαν τον περουβιανό λαό, να τους εξηγήσει για την οικονομική δολοφόνο του, με το όνομα Παναρίτη, την οποία είχε στείλει η Παγκόσμια Τράπεζα για να συνδράμει και να στεριώσει, στο σβέρκο του περουβιανού λαού, το ρεμάλι – δικτάτορα Φουτζιμόρι, που σήμερα σαπίζει στις φυλακές του Περού;
Αιδώς, Αργείοι !!!

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι  Μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1