Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ηθικές ... υποχρεώσεις !

ενός απλού Έλληνα

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»! Για αυτό κάθε φορά που πάμε να ζητήσουμε το δίκιο μας από αυτούς, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο όριο θράσσους!

Έτσι λοιπόν στο αίτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις που ήρθε στην επικαιρότητα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - πιθανόν για να μην ασχολούμαστε με την Τρόϊκα που έγινε "θεσμοί" μαζί με τον ΟΟΣΑ και ήρθε ξανά στην Αθήνα - ήρθε η απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ,  κατά την ημερήσια ενημέρωση Τύπου όπου για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι «η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά τις ηθικές της υποχρεώσεις. Το θέμα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει κλείσει και ηθικά και οριστικά».

Στο ίδιο βιολί και οι δηλώσεις του εκπρόσωπου της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα, Χανς Μίχελμπαχ, ο οποίος δήλώσε στην ηλεκτρονική έκδοση της ...
«Handelsblatt» ότι «το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’50», ενώ απάντησε και στην χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, λέγοντας ότι πρόκειται για «άθλια» και «άμετρη» κριτική, προσθέτοντας ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».

Και φυσικά δεν παρέλειψε φιλικά ... να μας πει ότι «Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ' αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι».

 Όντως ως απλός Έλληνας μου φταίει η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά ακριβώς γιατί στην ουσία με την πολιτική στάση του «έντιμου συμβιβασμού» έχει δώσει πολύ αέρα σε τύπους σαν τους παραπάνω να μας μιλάνε λες και είμαστε κάφροι (αλήθεια που πήγαν οι πανηγυρισμοί μας για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων;;;). 

Επειδή όμως όπως έγραψα παραπάνω «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» ως απλός Έλληνας δικαιολογώ την στάση τους και μάλιστα μπορώ να πω ότι με εκφράζουν ως παράδειγμα του είδους της φιλίας που θέλω να έχω από δω και πέρα μαζί τους. 

Ακολουθώντας το παράδειγμα τους λοιπόν λέω και εγώ την δική μου άποψη «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τις ηθικές του υποχρεώσεις απέναντι στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας της πρώτης και δεύτερης Γερμανικής Κατοχής, αλλά και όσους τα προκάλεσαν, παλιούς, απογόνους και σημερινούς. Το θέμα των ελληνικών αποζημιώσεων παραμένει πάντα ανοιχτό, ηθικά και οικονομικά, ενώ έχει κλείσει και ηθικά και οριστικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους - που οι "φίλοι εταίροι" μας φορτώσανε με το στανιό - το οποίο είναι παράνομο και καταχρηστικό και φιλικά θα καταγγελθεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ!».

Επίσης «φιλικά» θέλω να προσθέσω ότι  «Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός, οσονούπω, θα σας προσφέρει μια πολύ χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Θα σας στείλει όλους μαζί στον αγύριστο και θα σας αφήσει στην σφηκοφωλιά της Ευρωζώνης να αλληλοφαγωθείτε με το Ευρώ σας. Για αυτό σίγουρα δεν έχει καμία ιδέα η κυβέρνηση. Γιατί επιτέλους πρέπει να  αναζητηθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι μαζί με ντόπια υποχείρια τους!»

Ευχαριστούμε τους "φίλους" Γερμανούς για το παράδειγμα ευθύνης και αλληλεγγύης που μας δίνουν , αλλά κυρίως γιατί με αυτές τους τις δηλώσεις μας θυμίζουν πόσο δίκιο έχουμε και μας ανεβάζουν ξανά το ηθικό, κόντρα στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που προσπαθεί να μας ξανακοιμίσει (στο αριστερό πλευρό αυτή την φορά). 

Φιλικά λοιπόν, έχουμε ηθική υποχρέωση, όλοι μαζί αδέλφια να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό μας, μαζί με το πνεύμα του Μετώπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1