Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ανταπόκριση

Ανταπόκριση
του Στάθη

Του ανταποκριτή μου (δηλαδή της αφεντιάς μου) απ’ τις Βρυξέλλες. Θύελλα ενθουσιασμού σαρώνει το Βέλγιο απ’ όταν έγινε γνωστό παγκοσμίως ότι ο κ. Σταύρος Δήμας προτάθηκε από το κόμμα Βορίδη - Γεωργιάδη για Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Φλαμανδοί και Βαλώνοι, παραμερίζοντας τις διαφορές που τους χωρίζουν αιώνες, εργάτες και αυτοί, καλβινιστές και καθολικοί, όλοι μαζί καλωσορίζουν μιαν υποψηφιότητα από το υπερπέραν ....
της άφατης γαλήνης, που σίγουρα θα επανακαθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητας και τη θέση της μέσα στο πλανητικό σύστημα.

Διότι η ανακάλυψη ότι υπάρχει ζωή στον Αρη, και μάλιστα πρωτευόντων ειδών με υψηλή νοημοσύνη, επανατροφοδοτεί τη συζήτηση για το μυστήριο της ύπαρξης, το νόημα της ζωής και το αίνιγμα του θανάτου.
Μια φίλη, επιστήμων, που ζει εδώ στο Βέλγιο κι ασχολείται με την κβαντική φυσική, μου εξηγούσε ότι όταν μιλάς στο νερό με ευγένεια, το πίνεις ευχάριστα.

Συνεπώς η επίδραση του Μνημονίου στη ζωή μας ως ευτυχίας (Πάγκαλος, Γεωργιάδης, δόκτωρ Μένγκελε) αρχίζει να δίνει τους πρώτους της καρπούς, που δεν είναι βρούβες, αλλά φρούτα. Κακώς λοιπόν ο κ. Σαμαράς είχε αρχίσει τη διαδικασία εξόδου απ’ το Μνημόνιο πριν να ωριμάσουν οι συνθήκες και να γουρμάνουν τα φρούτα.

Ευτυχώς που το Μνημόνιο ξαναμπήκε σε τροχιά και σε δυο-τρεις μήνες (παρ’ ότι ο χρόνος μέσα στις σκουληκότρυπες είναι σχετικός) θα ξαναβγούμε στις αγορές του Κρόνου, όπου ουδέποτε γίνονται εκλογές, ουδέποτε διαταράσσεται η σταθερότητα και τα ΑΤΜ ρέουν μέλι, γάλα και ουρί του παραδείσου. Χαίρετε και ευτυχείτε!

ΥΓ.: Ως το τέλος της εβδομάδας δεν θα μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας (ούτε μαζί μου, με χαλάνε), αλλά θα σας δω το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο Λιβάνη (Σόλωνος και Ιπποκράτους), όπου θα υπογράφω αντίτυπα του καινούργιου μου άλμπουμ «Τα (Προ)εκλογικά» (ταμάμ ήρθε). Ελάτε να τα πούμε από κοντά (μη φοβάστε, δεν θα έχει ομιλίες) - θα έχει συνομιλίες, έχουμε πολλά να πούμε...

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1