Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση της "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ" στην επιστολή διαμαρτυρίας του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ

Από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, λάβαμε σήμερα, την παρακάτω επιστολή, που αναφέρεται σε άρθρο του Δημήτρη Καζάκη, το οποίο επίσης δημοσιεύσαμε εδώ, σχετικά με το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο Γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου, με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας και με παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Μ. Κωσταράκου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων γερμανών κατά τη διάρκεια της πρώτης κατοχής, την οποία και δημοσιεύουμε ολόκληρη, προκειμένου να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Από τη δική μας πλευρά, ως ιστολόγιο ενταγμένο στον αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας, οφείλουμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1. Η επιστολή του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο του Δημήτρη Καζάκη.

2. Το τι αναφέρεται στην επίσημη πρόσκληση της εκδήλωσης από τη γερμανική πρέσβεία, πολύ λίγο μας αφορά, ούτε το πόσοι και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Αφού η τελετή έγινε στο γερμανικό νεκροταφείο και όχι σε κάποιο από τα πολλά μνημεία της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά των κατακτητών Γερμανών ναζί και προς τιμή τους. Η διαφορά και ο συμβολισμός που αυτή φέρει είναι τεράστια, ειδικά στις μέρες μας που η χώρα στενάζει κάτω από τη μπότα του νέου κατακτητή.

3. Πεποίθηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού -και δική μας- είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται ξανά υπό την κατοχή των ίδιων εγκληματικών δυνάμεων του ναζισμού, έστω και αν σήμερα η κατοχή αυτή εκφράζεται με οικονομικά κυρίως μέσα, έχοντας οδηγήσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε εξαθλίωση και τη χώρα έρμαιο των «συμμάχων» και δανειστών της. «Σύμμαχοι», «εταίροι» και δανειστές που λυμαίνονται και την τελευταία ικμάδα αυτού του τόπου, οδηγώντας επίσης σε εθνικές περιπέτειες και ενδεχόμενους ακρωτηριασμούς.

4. Έχοντας επίγνωση της ιστορικής μνήμης δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίζουμε κάθε εγχώριο συνεργό στα εγκλήματα που διαπράττονται σήμερα σε βάρος της πατρίδας και του λαού, όπως οι πατεράδες και οι παππούδες μας, χύνοντας το αίμα τους για «τούτα εδώ τα χώματα», χαρακτήριζαν τους αντίστοιχους συνεργούς και συνεργάτες των ναζί τότε. 

Για το "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ"
Όθωνας Κουμαρέλλας

Ολόκληρη η επιστολή του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ:

Κύριε Καζάκη,

Σε συνέχεια άρθρου σας αναφερόμενου σε τελετή στην οποία παρέστη ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στην οποία κάνετε ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας από τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης.

Η επιμνημόσυνη δέηση αναπέμφθηκε από εκπροσώπους και σύμφωνα με το λειτουργικό των Ορθόδοξων, Καθολικών, Αγγλικανικανικών και Προτεσταντικών Εκκλησιών.

Επισημαίνεται ότι στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον σκοπό της τελετής.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για τη διόρθωση του σχετικού σας άρθρου.

Με εκτίμηση.
--
Αντισυνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Χολέβας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΕΘΑ
210-6571044

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1