Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τέσσερα χρόνια στο Blender ...

του Ηλία Αλεξανδρή*

Η είδηση - εικόνα διατρέχει σήμερα πολλές σελίδες του διαδικτύου. Γράφουν ότι βρίσκεται στο βιβλίο της Φυσικής της 5ης Δημοτικού στην σελίδα 19, στο κεφάλαιο που αναφέρεται στα '' μίγματα '', όπου εμφανίζεται η εικόνα ενός blender (ηλεκτρικού πολτοποιητή) μέσα στο οποίο βρίσκονται άνθρωποι - ως μάζα - που πολτοποιούνται ενώ χαμηλά είναι ξεκάθαρο ότι χρωματίζεται κόκκινο από το αίμα τους ... 

Όχι δεν πρόκειται για μακάβρια φάρσα, αλλά για μια εντελώς φρικιαστική εικόνα, καθόλου τυχαία και με πολλαπλά μηνύματα.  

Πολλοί εμφανίζονται ήδη να απορούν και να διαμαρτύρονται επικαλούμενοι διαφόρων ειδών επιχειρήματα, ενώ το "Υπουργείο" έσπευσε να βεβαιώσει ότι θα υπάρξει διόρθωση ... 

Προσωπικά αηδιάζω και οργίζομαι αλλά δεν απορώ. Πρόκειται για μια εικόνα που σφύζει από ...
"κανονικότητα" και εξελισσόμενες "μεταρρυθμίσεις" με στόχο την "ανάπτυξη" ! Μάλιστα είναι "μια εικόνα χίλιες λέξεις" !

Απορώ ωστόσο με όσους διαμαρτύρονται για αισθητικούς ή "ανθρωπιστικούς" λόγους! 

Η εικόνα είναι ξεκάθαρα επίκαιρη και διατρέχει κάθε στιγμή της "μνημονιακής" πραγματικότητας στην Ελλάδα αλλά και της παγκοσμιοποιημένης εξαθλίωσης σε όλο τον πλανήτη. 

Βλέπουμε το Blender του παγκοσμιοποιημένου ακραίου νεοφιλελευθερισμού να αλέθει ανθρώπινες ζωές, δικαιώματα, έθνη, ιστορίες, παραδόσεις, πολιτισμούς, οικονομίες ... Το ζούμε καθημερινά.

Στην Ελλάδα σε αυτό το Blender μας έβαλε όλο το σάπιο οικονομικοπολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης, με τον Γιωργάκη Παπανδρέου (γνωστό και ως GAP - κενό) να πατάει και τον διακόπτη και να το βάζει μπροστά τον Μάιο του 2010. 

Πρόκειται για μια μηχανή διεθνών προδιαγραφών, Αμερικανικού σχεδιασμού που κατασκευάζεται όμως και στα Ευρωπαϊκά εργοστάσια της Ε.Ε. με κύρια έδρα την Γερμανία.  Διαθέτει πολύ κοφτερά μαχαίρια τύπου ΧΡΕΟΣ, ΔΝΤ και ΕΥΡΩ τα οποία έχουν κατασκευασθεί ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση ... 

Στο Blender αυτό όπως και στις ανθρώπινες κοινωνίες της "πολιτισμένης Δύσης" όσο πιο χαμηλά βρίσκεσαι τόσο πιο γρήγορα σε κόβουν τα μαχαίρια. Και είναι στα αλήθεια πολύ έξυπνα κατασκευασμένο αυτό το μηχάνημα, γιατί είναι εντελώς αθόρυβο και λειτουργεί χωρίς κραδασμούς. Έτσι αυτοί που βρίσκονται από πάνω δεν αντιλαμβάνονται ότι πάνε για άλεσμα, μέχρι την ύστατη στιγμή που λούζονται στο αίμα και οδηγούνται στα μαχαίρια του, άνεργοι, κατεστραμμένοι, ανήμποροι να αντισταθούν, υπόδουλοι ....

Στην Ελλάδα, το blender αυτό λειτουργεί υπό τις εντολές της Τρόϊκα από την κατ' όνομα "Ελληνική Κυβέρνηση", προϊόν αγαστής συνεργασίας της ντόπιας ολιγαρχίας, μεγαλοεργολάβων καναλαρχών και των διαπλεκόμενων πολιτικών, του νόμιμου ανήθικου, των εξεταστικών επιτροπών, των παραγραφών, του νόμου περί ευθύνης υπουργών και των ατιμώρητων της λίστας Λαγκάρντ. 

Αυτό που δεν μπορεί να δείξει βέβαια η εικόνα είναι ότι το Blender λειτουργεί σε ... δόσεις, γιατί μάλλον δεν χωράμε όλοι μαζί ... Σε κάθε δόση βάζουνε μέσα και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, την μία είναι οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία, οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές, οι Σχολικοί φύλακες, οι Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών ... όλοι μας και ο καθένας με την σειρά του!

Είναι πιθανόν η λειτουργία σε δόσεις να γίνεται αναγκαία, προληπτικά για να μην στομώνουν τα μαχαίρια και για να υπάρχει χρόνος για την συντήρηση του "μηχανήματος". 

Αναγκαίο βέβαια συστατικό σε κάθε μείγμα είναι αρκετή ποσότητα Δημόσιων υπαλλήλων - που χρησιμοποιούνται μάλλον ως λιπαντικό - μαζί με Δημόσια περιουσία και κάθε λογής εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. 

Πριν από κάθε δόση, το προς πολτοποίηση μείγμα υπόκειται σε ειδική επεξεργασία κατασυκοφάντησης και καταστολής. 

Για την κατασυκοφάντηση χρησιμοποιούνται ειδικά φερέφωνα γκεμπελίστικης σύνθεσης τύπου ΣΚΑΪ, MEGA, STAR, ALPHA κλπ  σε ενέσιμη μορφή - μέσω της οπτικής οδού - απευθείας στον εγκέφαλο, συνταγογραφούμενες από τους κάθε λογής  Ντερμπεντέρηδες, Πορνοσάλτε, Χατζηνικολήδες, Καλαμπουράκηδες, Κονομέους κ.α.

Για την καταστολή χρησιμοποιούνται  τα ΜΑΤ και η Χρυσή Αυγή, με γκλοπς, σιδερογροθιές, μαχαίρια και δηλητηριώδη μείγματα χημικών και Φασισμού. Ενδιαφέρον έχει ότι ενώ υποτίθεται ότι δρουν χωριστά,  μάλλον πάντα δρουν ταυτοχρόνως, αφού όπως έχει αποδειχθεί εδώ είναι που ισχύει το γνωστό σλόγκαν "δύο σε ένα, νοικοκυρεμένα"!

Η καταστολή χρησιμοποιείται επίσης και για την αποκατάσταση φαινόμενων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο blender, επονομαζόμενων και ως λαϊκών αιτημάτων, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, πορειών διαμαρτυρίας και εξεγέρσεων. 

Συνήθως αυτά τα "προβληματικά" φαινόμενα εμφανίζονται κοντά στο καπάκι του blender από κάποιους που έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται εντός του και οδηγούνται στα θανατηφόρα μαχαίρια, και στους οποίους δεν δρουν αποτελεσματικά οι επεξεργασίες κατασυκοφάντησης και καταστολής. 

Αυτοί λοιπόν προσπαθούν να μιλήσουν και στους άλλους δίπλα τους με λέξεις όπως Δημοκρατία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Πατρίδα, Συντακτική Εθνοσυνέλευση για να τους εξηγήσουν τι πραγματικά συμβαίνει, ώστε να γίνουν περισσότεροι  για να μπορέσουν να σπρώξουν όλοι μαζί και να ανατρέψουν το καπάκι  που γράφει πάνω "ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ". 

Σκοπός τους μάλλον είναι να φτάσουν τον διακόπτη ή και την πρίζα και να σταματήσουν την λειτουργία του πολτοποιητή για να σταματήσει να χύνεται το αίμα εκατομμυρίων αθώων που ρουφούν μανιωδώς τα Τραπεζικά και Χρηματοπιστωτικά ανθρωποειδή που σχεδίασαν και κατασκεύασαν αυτό το Blender! 

Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που μοιάζουν παραδομένοι στην μοίρα τους και έχουν αφεθεί σε μια περιδίνηση προς την κάθοδο που οδηγεί στα μαχαίρια ψελλίζοντας - ίσως για να δικαιολογηθούν για την δειλία  ή την άγνοια τους - ότι "δεν γίνεται  τίποτα"!

Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι τα μαχαίρια τύπου ΕΥΡΩ είναι αναγκαία αφού έχουν πιστέψει τα φερέφωνα που διαλαλούν συνεχώς ότι τα μαχαίρια αυτά όχι μόνο δεν είναι θανατηφόρα αλλά ... μάλιστα κάνουν και καλό! Δεν υπάρχουν καλύτερα, μας λένε ... την ώρα που ζούμε μια "ειρηνική γενοκτονία" με τις αυτοκτονίες, τις εκτρώσεις και την μετανάστευση των νέων μας να μας οδηγούν μαθηματικά σε εξαφάνιση.

Τέσσερα χρόνια τώρα στην Ελλάδα βρισκόμαστε μέσα σε αυτή την μηχανή θανάτου που καθώς πολτοποιεί "ανεβάζει" και στροφές ! Τέσσερα χρόνια στο Blender,  κάποιοι συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι να αγωνιζόμαστε για να οργανωθούμε, να ενωθεί ο λαός μας, να πιστέψει στις δυνάμεις του, να συντονιστεί και να το ανατρέψει ...

Εμείς στο Ε.Πα.Μ. δεν πιστεύουμε ότι το αίμα μας μπορεί να χυθεί για να εξυπηρετηθούν οι αγορές, οι τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και ολιγάρχες. Κι αν είναι να χυθεί, θα χυθεί στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε, τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και τους γονείς μας, τα σπίτια μας, αλλά και τον τόπο που μεγαλώσαμε και πιστέψαμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο για να μπορούμε να  ζούμε ελεύθεροι. 

Για αυτό και νιώθουμε ότι δεν έχουμε πάψει να είμαστε ελεύθεροι ακόμα και μέσα στο Blender τους ! 

Κι εσείς που σήμερα αγανακτείτε και απορείτε για την εικόνα αυτή σε σχολικό βιβλίο, κοιταχτείτε μέσα στον καθρέφτη σας και σκεφτείτε τι σας ενοχλεί περισσότερο, η εικόνα στο βιβλίο ή όλα αυτά που ζειτε! 

Σας φαίνεται μήπως λογικό να αντιδράτε για την εικόνα στο σχολικό βιβλίο αλλά να μην αντιδράτε για την ύπαρξη και την λειτουργία αυτού του φρικιαστικού  Blender;

Είναι καιρός να πούμε όλοι μαζί "Φτάνει πια!" Πριν είναι αργά! Πριν η δίνη της φονικής καθεστωτικής μηχανής μας οδηγήσει στα μαχαίρια της! 

Ξεκινήστε από σήμερα να κρατάτε την ζωή σας ξανά στα χέρια σας!   

Οργανωθείτε και Αντισταθείτε!


*Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1