Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τελικά, το παιχνίδι θα παιχτεί στο δρόμο


Ελάτε να φοβηθούμε. Να σκιαχτούμε κι άλλο που τώρα η Τρόικα δεν θα έρθει να μάς βαθμολογήσει, που αν δεν έρθει θα φορέσουμε τις μαύρες πλερέζες θρηνώντας για αυτό που θα μάς βρει. Χωρίς κηδεμόνα και χωρίς προστασία από τις αγορές πού θα πάει η μαύρη η Ελλάδα. Να ξεχυθούμε στα γερμανικά σούπερ μάρκετ να προμηθευτούμε κονσέρβες και ξηρά τροφή γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Ελάτε να τρομάξουμε όλοι μαζί αντάμα στο πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην γίνουν οι δόσεις 72 από 100 που σού υποσχέθηκαν. 

Ελάτε να τούς στηρίξουμε όλοι τους εκλεκτούς μακελάρηδες της δεξιοσοσιαλδημοκρατίας και της «αριστεράς». Μέχρι και ο Παπαδημούλης για να σώσει τους Έλληνες έκανε πρόταση Τσίπρας και Σαμαράς να συναντηθούν, να τα βρουν για να σε σώσουν!
Έτσι το πάνε τώρα το παιχνίδι διότι αρχίζει να αγριεύει η φτώχεια των Ελλήνων. Έτοιμα τα είχαν όλα ...
για την στιγμή πριν το 2015 έρθει και μπούμε «σε πορεία ανάπτυξης από μόνοι μας» όπως διαλαλούσαν κυβερνήτες όλων των αποχρώσεων από το 2009. Το τελικό ντου με τον ΕΝΦΙΑ, τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, γίνεται αυτή την στιγμή. Μπλόκαραν τα συστήματα από τις αιτήσεις να μπει σε διακανονισμό η μισή Ελλάδα για να σωθεί. Ο κακομοίρης που έχει ήδη το κεφάλι του μέσα στα σκατά νομίζει ότι θα έχει 200 ευρώ το μήνα για να δίνει ενοίκιο στο Κράτος. Νομίζει ότι η σύνταξη των γονιών του θα είναι τέτοια που θα τα βγάλουν πέρα όλοι τους. Νομίζουν ότι οι μισθοί στο Δημόσιο θα είναι εκεί σταθερά πάνω από τα 700 ευρώ. Νομίζουν ότι έχουν να αγοράζουν φάρμακα και Υγεία. 

Όλοι νομίζουν και σπρώχνουν από φόβο και εξάντληση. Από τη μια μεριά οι κολλημένοι Πασοκονεοδημοκράτες να μην χάσουν την σιγουριά και από την άλλη οι δυσαρεστημένοι να υποστηρίζουν τον Σύριζα για να αλλάξουν την κατάσταση. Στο πάθος για την δική τους επιβίωση δεν ακούνε αυτά που λένε οι σωτήρες τους. Κανένας από αυτούς τους ανατρεπτικούς αριστερούς για την Ευρώπη της Αριστεράς και της Προόδου δεν έδωσε καμία σημασία στην ομιλία του Τσίπρα στην Φλωρεντία στην σύναξη τους για την «Μεταμόρφωση της Ευρώπης». Ο Αλεξάκος ούτε μία φορά δεν ανέφερε τον όρο «αριστερά». Την πήρε το ποτάμι την αριστερά. Ο νέος όρος που έβαλαν οι δανειστές και αρχιτέκτονες της Ε.Ε είναι «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία». Μπήκε στα χωράφια του ΠΑΣΟΚ ο Σύριζα και μάλιστα κρίνει ότι ο Βενιζέλος κατάντησε την Σοσιαλδημοκρατία όπως δεν της άξιζε. Και τι δουλειά έχει η Ριζοσπαστική Αριστερά με την Σοσιαλδημοκρατία; Καμία απολύτως, απλά ο Σύριζα έχει πάρει την εντολή να αρχίσει να μπαίνει και ανοιχτά στο κυβερνητικό παιχνίδι.
Άλλο κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με Δεξιά και Σοσιαλδημοκρατία (με πρωτεργάτη τον Γ. Παπανδρέου) και άλλο συνεργασία Δεξιάς-Αριστεράς. Πραγματική μεταμόρφωση έκανε ο Σύριζα στην Φλωρεντία και έτσι δικαιολογεί τις συναντήσεις τον υπαλληλίσκων των τραπεζών και της Ε.Ε, Δραγασάκη, Μήλιου, Τσακαλώτου, Σταθάκη με επενδυτικά funds και με αμερικανικά οικονομικά κοράκια στο Ίδρυμα Levy την ερχόμενη εβδομάδα.

Χέστηκε ο Σύριζα και οι ψηφοφόροι του πώς θα βγάλεις εσύ πέρα τις 100 δόσεις, την παράλληλη ασφαλιστική εισφορά, το τεκμήριο 3,000 ευρώ αν έχεις αμάξι, το αόρατο μεροκάματο, την έλλειψη φαρμάκων, τους λογαριασμούς που ξεχειλίζουν από το γραμματοκιβώτιο και γενικώς για το ό,τι δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις. Οι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα σε σώσουν και οι δυο ενωμένοι για την Εθνική Περηφάνια. Θα είσαι τόσο περήφανος όταν ο κλητήρας θα σου κολλάει το χαρτί κατάσχεσης στο σπίτι σου που δεν θα έχεις ποιον από όλους τους σωτήρες να φιλήσεις στο μάγουλο.

Παγκοσμίως είναι γνωστό πως οι μεγάλες σφαγές λαών έγιναν με "αριστερόστροφες" κυβερνήσεις υπό την ανοχή των συντηρητικών που περίμεναν στη γωνία, γιατί οι λαοί αντέδρασαν. Κάτω από τις συνθήκες που δημιουργούνται στην Ελλάδα με την πείνα και την φτώχεια να διογκώνονται μπορεί ίσως να περιμένουν κάτι για το οποίο πρέπει να έχουν άλλοθι όταν αμολήσουν τα σκυλιά να επιβάλλουν την τάξη.  

Επειδή όμως "δημοκρατία" έχουμε, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Ας μαζευτούν όλοι οι σωσμένοι ψηφοφόροι που θα λυθούν τα προβλήματά τους με το που θα δουν τους «σοσιαλδημοκράτες» αριστερούς και «δημοκράτες» δεξιούς παρέα με τους «κεντρώους δεξιούς και αριστερούς» κυβέρνηση  από τη μια μεριά, και από την άλλη πλευρά οι επιμένοντες στην θέση ότι «Λαός που δεν τα γουστάρει αυτά δεν τα ανέχεται». Η αντιπολίτευση εντός ολίγου δεν θα παίζεται ως θεατράκι μέσα στο καταφύγιο Βουλή. Η μάχη κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων θα παιχτεί έξω, στην πραγματική ζωή. Φιλοκοινοβουλευτικοί και αντικοινοβουλευτικοί θα είναι τα δύο στρατόπεδα και κερδισμένοι ως γνωστόν σε τέτοιες μάχες είναι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτε.-

Πηγή: Στον τοίχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1