Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πραγματικές Ειδήσεις

του Γιάννη Σιδέρη

Η οπισθοχώρηση της “κυβερνώσας συμμορίας” στο θέμα των εκατό δόσεων να μην συμπεριλάβει τον ΕΝΦΙΑ, αποδεικνύει περίτρανα πλέον ότι η χώρα μας έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία.

Δε νοείται κυρίαρχο κράτος να φτάνει σε σημείο να παίρνει πίσω μέσα σε δυο μέρες νόμο ήδη ψηφισμένο από το Κοινοβούλιο, κατ’ εντολή των δανειστών!

Είναι σαφές λοιπόν ακόμη και στους πλέον δύσπιστους, ότι η χώρα μας διάγει υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς κατοχής.

Είναι ξεκάθαρο πια για τον λαό, πως το τμήμα του πολιτικού συστήματος που έθεσε την χώρα υπό κατοχή με την δικαιολογία της χρεοκοπίας, πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί. Εξάλλου οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί σε περίπτωση που δεχθούν μομφή για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και τις συνεχείς περικοπές, επιχειρηματολογούν απαντώντας πως η....
χώρα είναι χρεοκοπημένη, ακυρώνοντας έτσι τον προσχηματικό λόγο που οι ίδιοι επικαλούνται.

Σχιζοφρένεια; Σίγουρα!

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος αυτά που βιώνουμε ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια;

Ποιός ο λόγος όμως της αδράνειας των πολιτών απέναντι σε όλα αυτά που συντελούνται εις βάρος τους;

Παρακολουθώντας τις ειδήσεις των δύο τελευταίων ημερών των συστημικών ΜΜΕ, συνειδητοποιεί κανείς την εικονική πραγματικότητα την οποία παρουσιάζουν στους τηλεθεατές. Μικρές αναφορές στα επεισόδια με τους φοιτητές, λίγα λεπτά για το μείζον θέμα της υπαναχώρησης της κυβέρνησης στις διαθέσεις των τροϊκανών και μεγάλες δόσεις από Αμφίπολη, κομήτη και κάτι νούμερα που δείχνουν ότι ήρθε η ανάπτυξη!

Αυτά όμως που δεν προβάλλουν είναι οι πραγματικές ειδήσεις.

Δύο από αυτές, τις πραγματικές ειδήσεις, θα σας παρουσιάσουμε τώρα.

Πρώτη είδηση

Στην Πάτρα ένα κορίτσι πολύτεκνης οικογένειας εισήχθη στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας με συμπτώματα υποσιτισμού. Το συμβάν αυτό έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία αδυνατούσε να εξασφαλίσει ακόμη και το φαγητό των παιδιών της!

Την σίτισή τους ανέλαβε ένα τοπικό ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο της πόλης, μια οι φορείς της πολιτείας, μονίμως απασχολημένοι με το να μας σώζουν, δεν είναι σε θέση να το εξασφαλίσουν.

Δεύτερη είδηση

Το κύμα ενός παλλαϊκού μετώπου εναντίον των πλειστηριασμών γιγαντώνεται και παίρνει μορφή γενικευμένης αντίστασης κατά των κυβερνώντων. Πολίτες από κάθε πολιτικό χώρο, πολίτες που είναι διατεθειμένοι να αντισταθούν, ενώνουν τις δυνάμεις τους στα κατά τόπους ειρηνοδικεία της χώρας, ματαιώνοντας πλειστηριασμούς. Είναι το έναυσμα, η απαρχή μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας, ενός τμήματος του λαού που απέναντι στον φόβο αντιτάσσουν την πάλη, πάνω απ’ όλα, για το δικαίωμα όλων μας στην αξιοπρέπεια.

Να είναι βέβαιοι οι κρατούντες την διακυβέρνηση της χώρας πως ότι επικοινωνιακό τρικ και να ανασύρουν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον λαό, αποσπώντας την προσοχή του, όπως τα ευρήματα της Αμφίπολης, θα πέσει στο κενό.

Η τωρινή συγκυβέρνηση χάνει πλέον τον έλεγχο, μετά το τράβηγμα του χαλιού από τους δανειστές όπου έθεσε τέλος στο κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από το μνημόνιο. Το μόνο που της απέμεινε πια είναι να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά ένστικτα τμήματος του λαού που βρίσκεται ιδεολογικά κοντά της, εξαντλώντας την αντιδημοκρατική καταστολή στους φοιτητές.

Δεν καταλαβαίνει όμως πως παίζει επικίνδυνα παιχνίδια την δεδομένη στιγμή του εορτασμού του Πολυτεχνείου πυροδοτώντας η ίδια την κοινωνική έκρηξη.

Το δεδομένο όμως είναι ένα. Ο λαός αντιλαμβάνεται πλέον ότι η κατάσταση στην χώρα έχει φτάσει σε κομβικό σημείο ακολουθώντας τεσσεράμισι χρόνια τώρα μια επιβαλλόμενη πολιτική η οποία τον εξαθλιώνει και την οποία οι φερόμενοι ως κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, ως πειθήνια όργανα της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Φαίνεται όμως, πως δεν αργεί η στιγμή που ίδιος ο λαός θα πάρει, ως οφείλει, την κατάσταση στα χέρια του και οι τωρινοί συγκυβερνώντες την θέση που τους αξίζει.

*Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1