Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Χεράκι χεράκι, στο δρόμο του κακού;

του Κώστα Γιαννιώτη 

Κατά πως φαίνεται, τα Σαμαροβενιζέλια δεν είναι μόνο απατεώνες. Είναι και αλμπάνηδες. Άρα διπλά επικίνδυνοι.

Μέσα σ` ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον που βράζει, τραβώντας ολοταχώς προς ένα κραχ, που θα κλονίσει συθέμελα τοstatus quo της παγκόσμιας οικονομίας, ετούτοι άνοιξαν πανιά για την κατάκτηση των ‘’αγορών’’.

Μπροστά στην πρόδηλη κατάρρευσή τους, σήκωσαν τα μπαϊράκια της ‘’ανεξαρτησίας’’ από το ΔΝΤ.

Αυτό καθαυτό το γεγονός θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο, αν παράβλεπε κανείς το γεγονός της απάτης που κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια. 

Μιας απάτης σε βάρος του ελληνικού λαού, τον οποίο προσπαθούν, από τη μια, να εξαπατήσουν ....
για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ενώ από την άλλη δίνουν τη δυνατότητα στα κοράκια των ‘’αγορών’’ να κερδοσκοπήσουν, μέσω του χρηματιστηρίου και της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, σε βάρος της χώρας μας.

Η εξουσιολαγνεία από την οποία διακατέχονται τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, που οδηγούν τη χώρα σε πιο βαθιά και σε πιο μακροχρόνια δουλεία.

Μετά το ταχυδακτυλουργικό -και βουτηγμένο σε αίμα λαού- ‘’πρωτογενές πλεόνασμα’’, πέρασαν στη διαφήμιση της ….‘’αρχόμενης ανάπτυξης’’. Κι αφού τη σταθεροποίησαν κι αυτή, μπήκαν στο δρόμο της ‘’εξόδου στις αγορές’’.

Έτσι για να γελάσει και λίγο το χειλάκι των απανταχού πικραμένων. Έτσι για να τους δει το διεθνές jet set της μαφίας των ‘’αγορών’’ να βάζουν, σαν κουτάβια, την ουρά κάτω από τα σκέλια μπροστά στον μπαμπούλα των spreads που έδειξε τα δόντια του, φτάνοντας και ξεπερνώντας τις 900 μονάδες(!!) και να γυρίζουν πίσω στη σκληρή πραγματικότητα της κατοχής. Μιας κατοχής που έχει τις δικές τους υπογραφές.

Έτσι είναι! Αυτό συμβαίνει όταν είσαι γεννημένο ψευτοκουτσαβάκι και πουλάς, χρόνια τώρα, τον ψευτοκουτσαβακισό σου σε έναν ολόκληρο λαό, κρυμμένος πίσω από τους απάνθρωπους και εγκληματικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς σου, τους γκεμπελικούς μηχανισμούς παραπληροφόρησης και το υποτελές γλείψιμο της ντόπιας κάστας, που κατασπαράζει τον πλούτο τον οποίο παρήγαγαν οι άνθρωποι του μόχθου, σ` αυτόν τον έρμο τόπο. 

Όταν ξεγελιέσαι και νομίζεις, από συνήθεια, ότι το ‘’μπόι’’ σου θα τρομάξει και τις ‘’αγορές’’, που ξέρουν καλύτερα από όλους το νανισμό σου και τη δουλικότητά σου.

Όταν μιλάς για έξοδο από το ΔΝΤ, τη στιγμή που το χρηματοδοτικό σου κενό, για το 2015- 2016, φτάνει στο ύψος των 25 δις (εκτίμηση του ΔΝΤ), ενώ οι υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ, μέχρι το 2026, φτάνουν τα 56 δις και το χρέος έχει εκτιναχτεί στο 179 % του ΑΕΠ, τότε η δήλωσή σου ότι ετοιμάζεσαι για αποχώρηση από το ΔΝΤ δείχνει μόνο δυο πράγματα. Ή ότι είσαι πανηλίθιος ή ότι έχεις φτάσει στα έσχατα όρια της απάτης.  Προσωπικά πιστεύω ότι ισχύουν και τα δύο.

Μ` αυτά και μ` αυτά ξαναγύρισαν σιωπηλοί και αμήχανοι στην αγκαλιά της μαμάς Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που τους περίμενε με το μαστίγιο στο χέρι. 

«Έχουμε έτοιμο ένα φιλόδοξο πακέτο μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Κατάινεν, ο γνωστός ευρωπαίος dealer χρηματοπιστωτικών προϊόντων αυτοκτονίας λαών και εκποίησης ολόκληρων χωρών. 

Μόνο που συμπλήρωσε ότι ….«Αυτό θα γίνει με τη δέσμευση ότι θα τηρηθούν αυστηρά οι δημοσιονομικοί στόχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού αποθεματικού δημοσιονομικού πακέτου» !!!!

Την ίδια στιγμή η ετέρα (βλέπετε αποφεύγω το αι στη λέξη) της φιλανθρώπου συμμορίας, ‘’κυρία’’ Λαγκάρντ, δηλώνει στον ίδιο τόνο με τον προηγούμενο ‘’κύριο’’ ότι ετοιμάζει ….. πρόγραμμα για λογαριασμό μας με το όνομα…….. 

’Προληπτική γραμμή στήριξης’’!!! , αλλά ….«με πιο στενή οικονομική επιτήρηση, αν οι αγορές πιέσουν με ψηλά επιτόκια».

Υπόθεση εργασίας έκανε η γυναίκα ! Δεν είπε τίποτε το κακό ή πονηρό ! Απλώς έτυχε να κρυφακούνε οι ….‘’αγορές’’!! Και δεν πίεσαν απλά. Όρμησαν να τους ξεσκίσουν!
Ο πρώτος τους ξεβρακώνει, δείχνοντάς τους το δρόμο ενός νέου μνημονίου με εξευγενισμένο όνομα, ενώ η δεύτερη τους υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ είναι παρόν και ….υγιαίνει.

Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδά τους, γίνονται καθημερινά και πιο προκλητικοί, καθημερινά και πιο επικίνδυνοι, για τον τόπο και το λαό μας.  Γαντζωμένοι στην εξουσία, παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια με την τύχη αυτής της χώρας. Παιγνίδια που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αμφισβήτηση ακόμα και της εδαφικής ακεραιότητας του τόπου μας.

Η διεθνής οικονομική συγκυρία, και ο περίγυρός μας που φλέγεται, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την εδαφική κατακρεούργηση της περιοχής μας. Προνομιακή θέση κατέχει η χώρα μας στα σχέδια των διεθνών αρπακτικών της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Φρόντισαν για την κατάκτηση αυτής της προνομιακής θέσης, οι ‘’κυβερνώντες’’ όλων των τελευταίων χρόνων.

Εκείνο όμως που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά σε οποιονδήποτε καλοπροαίρετο παρατηρητή της κατάστασης, είναι η στάση των κυρίων της ….‘’αντιμνημονιακής’’ αντιπολίτευσης. 

Ενώ γνωρίζουν τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας, καθώς και το γεγονός ότι κάθε ώρα που περνάει, με τους Σαμαροβενιζέλους στην εξουσία, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται, αυτοί εξακολουθούν να νομιμοποιούν σαν ‘’κυβερνήτες’’ αυτούς τους τύπους. 

Την ίδια ώρα που η εξαθλίωση του λαού μας παίρνει τη μορφή προϊούσας γάγγραινας και τα εθνικά μας θέματα δείχνουν να ωθούνται από τους ‘’προστάτες’’ μας προς ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αυτοί οι ….‘’αντιπολιτευόμενοι’’, οι ….‘’αντιμνημονιακοί’’ συνδιαλέγονται μαζί τους, για να μπορέσουν να στηρίξουν το επικίνδυνο παιγνίδι της τεχνητής πόλωσης, πιστεύοντας ότι έτσι προσθέτουν ψηφαλάκια στον εκλογικό τους κορβανά. 

Δείχνουν,  με τον τρόπο τους, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν από το κοινοβούλιο και να ρίξουν το έκτρωμα που αποκαλούν ‘’κυβέρνηση’’, 

Δείχνουν να μη βιάζονται να αναλάβουν τα ηνία αυτής της χώρας. Δείχνουν να αδιαφορούν για τα δεινά του λαού – που ευαγγελίζονται ότι θα σώσουν. 

Γιατί δεν τους ρίχνουν; Τι προσμένουν; Τη μεγαλύτερη φθορά των …….τελειωμένων, ώστε να φτάσουν πιο κοντά στην πολυπόθητη αυτοδυναμία ; 

Προσμένουν να φύγουν οι ….τελειωμένοι, αφού πρώτα ….αποτελειώσουν το λαό;

Να θυμούνται ότι το παιγνίδι αυτό μπορεί να τους οδηγήσει και στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούν. 

Κάθε μέρα που περνά, οι βόγγοι του λαού μετατρέπονται σε κατάρες και οργή. Όχι μόνο εναντίον αυτών που τον βιάζουν αλλά και εναντίον αυτών που το παίζουν θεατές του βιασμού. 

Άσχετα αν …..σκούζουν, διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους.

Έτσι θα συνεχίσουν ; Χεράκι χεράκι, στο δρόμο του κακού;

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1