Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

“Πειρατική” πρωτοβουλία” για ιστορική συνάντηση των εκτός Βουλής κομμάτων

rsz foto

Την πρώτη τους ιστορική συνάντηση "γνωριμίας", ώστε να διερευνήσουν την πιθανότητα συνεργασίας για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 1ης Ιουλίου στην αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών 14 κινήματα και κόμματα που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές του 2014.
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι από: ....

το ΕΠΑΜ, το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Ενωση Κεντρώων, Κοινωνία Αξιών, Κόμμα Δημοκρατών, ΛΕΥΚΟ, Δυνάμεις Κοινωνίας, ΕΔΗΚ, Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας (ΕΚΑΔ), "Δημιουργία Ξανά", Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης, Ελληνες Ευρωπαϊοι Πολίτες, Δίκτυο Σπιθών Ελλάδας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: “Πειρατική” πρωτοβουλία” για ιστορική συνάντηση των εκτός Βουλής κομμάτων
Σε αυτή τη συνάντηση "μηδέν" όπως την ονόμασαν, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του "Κόμματος Πειρατών Ελλάδας", στόχος ήταν η διερεύνηση δημιουργίας μιας πλατφόρμας συνεργασίας που ως βασικό στόχο θα έχει την επίτευξη του 3% στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση των αποκλεισμένων Ελλήνων ψηφοφόρων στη Βουλή.
rsz sin3
Σε αυτή την ανοιχτή πλατφόρμα συνεργασίας δεν θα υπάρχουν αρχηγοί, ανώτερα ή κατώτερα μέλη. Τα κόμματα και τα κινήματα που θα συμμετέχουν θα εκπροσωπούνται ισότιμα, ο καθένας θα μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή, ενώ όλοι θα σέβονται το δικαίωμα όλων να έχουν τις πολιτικές και ιδεολογικές τους αντιλήψεις, χωρίς φυσικά οι υπόλοιποι να είναι υποχρεωμένοι να τις αποδέχονται.
Εκπρόσωποι των κινημάτων και κομμάτων που έδωσαν το παρών χαιρέτησαν την πρόταση δημιουργίας μιας πλατφόρμας συνεργασίας. Δεσμεύτηκαν μάλιστα να μεταφέρουν άμεσα στα κομματικά τους όργανα αυτήν την πρόταση προς διαβούλευση, ώστε στη δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα, όσοι συμφωνούν με το στόχο του 3% να "δώσουν τα χέρια" και να προχωρήσουν πια στη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου, βάσει του οποίου και θα πορευτούν στον κοινό τους αγώνα για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
"Πιστεύουμε πως πρέπει να φτιάξουμε έναν μεγάλο σχηματισμό συνεργασίας κομμάτων ώστε στις βουλευτικές εκλογές να καταφέρουμε αυτό που δεν καταφέραμε μόνοι μας . Στόχος είναι να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμμαχία όλοι όσοι πραγματικά επιθυμούν μια κοινή κάθοδο, όσοι είναι σίγουροι πως μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, Θανάσης Γούναρης.

rsz sin2
Τι είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινημάτων
Εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινημάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος μοιράστηκαν τις δικές τους πρώτες σκέψεις με τους παρευρισκομένους.
"Η Ενωση Κεντρώων οδεύει στο πανελλαδικό της συνέδριο στο οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει σύμπνοια και ουσιαστική συνεργασία, ίση μεταχείριση και δίκαιη προβολή", είπε ο Γιώργος Κουτουλάκης της Ενωση Κεντρώων.
rsz kout
"Επικροτώ την πρωτοβουλία, δίνεται η δυνατότητα εκπροσώπησης κομμάτων που είναι αποκλεισμένα" τόνισε ο Στυλιανός Φενέκος της "Κοινωνίας Αξιών"
rsz fen
"Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή έχει εκπληκτικά πλεονεκτήματα και πρέπει να φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι" υπογράμμισε ο Αθανάσιος Κόκκινος του "Κόμματος Δημοκρατών"
rsz kok
"Μπορούμε όλα τα εκτός Βουλής κόμματα να συμμετάσχουμε στον ενιαίο πολιτικό εκθεσιακό χώρο που ονομάζεται εκλογές, όπου η ψήφος του κάθε κόμματος δε θα χάνεται, αλλά θα έχει αξία γιατί θα εκπροσωπείται στη Βουλή" σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ντάλιος του "ΛΕΥΚΟΥ"
rsz nta
"Θα πρέπει να έχουμε ως στόχους τη Δημοκρατία και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας", είπε ο Γιώργος Βαμβακούσης από τις "Δυνάμεις Κοινωνίας"
rsz vamvak
"Θα παρακολουθούμε από κοντά αυτήν την προσπάθεια. Δουλεύουμε αμεσοδημοκρατικά και αν μπορέσουμε να βάλουμε έστω και ένα minimum στόχο, μπορούμε να συμπορευτούμε και εκλογικά", τόνισε ο Βασίλης Παπαδόπουλος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
rsz papad
"Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λαϊκό μέτωπο με συγκεκριμένα προτάγματα, για αυτό και πρώτα πρέπει να υπάρξουν ζυμώσεις", διευκρίνισε ο Σωτήρης Μπότας από το "Δίκτυο Σπιθών Ελλάδας"
rsz botas
"Πρέπει να συμφωνήσουμε στις ελάχιστες προϋποθέσεις, αλλά και να ξεκαθαρίσουμε πως κάνουμε την ένωση για να περάσουμε το 3%" είπε ο Σταύρος Καράμπελας από το ΕΔΗΚ.
rsz karamp
"Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και θα την παρακολουθούμε από κοντά παρά τον "τυχοδιωκτικό χαρακτήρα" (ελάτε να πάρουμε το 3%) που φαίνεται να υπάρχει Δημήτρης Κυπριώτης ΕΠΑΜ
rsz kipriotis
"Μπορούμε να είμαστε θαρραλέοι, να φύγουμε από τα εγώ μας να εστιάσουμε στην πατρίδα μας και τη Δημοκρατία; Τα υπόλοιπα βρίσκονται" είπε ο Παναγιώτης Πολιτόπουλος του ΕΚΑΔ.
rsz 1politopoulos
"Το ζήτημα για τη χώρα είναι είναι η εναλλακτική λύση. Μπορούμε να συνεννοηθούμε, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος για τη χώρα που δεν έχει τελειωμό;" σημείωσε η Στέλλα Κατσαμάκη από το Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης.
rsz katsamaki
"Το διακύβευμα είναι να μην υπάρχουν προσωπικές τακτικές, να υπάρχει ισηγορία και ισονομία, να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας" είπε η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου από τις Δυνάμεις Κοινωνίας.
rsz papageorgiou
"Ας ξεχάσουμε κομματικές ταμπέλες, ας οργανωθούμε και ας πάρουμε θέση στη Βουλή" είπε ο Νίκος Νικολαϊδης της "Δημιουργίας Ξανά' 
rsz nikolaidis
rsz sin1

Πηγή : Το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1