Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η «μείωση» της τιμής των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και η απλή μέθοδος των τριών

του Όθωνα Κουμαρέλλα



Οι άνθρωποι το «έχουν χάσει» εντελώς. Δεν εξηγείται διαφορετικά, ή όντως θέλουν να «βάλουμε λίγο χιούμορ στη ζωή μας» όπως είναι ο εύστοχος τίτλος από σχόλιο για τον πρόσφατο ανασχηματισμό στο «Βαθύ Κόκκινο».

Ανακοινώθηκε, λοιπόν, με πολλά ταρατατζούμ, η μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς από το ερχόμενο φθινόπωρο. Το γεγονός, ότι αυτή η μείωση στην τιμή, ακολουθείται από πολύ μεγαλύτερη μείωση στο χρόνο διάρκειας του εισιτηρίου, πέρασε στα «ψιλά», όπως οι όροι στα συμβόλαια των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Έτσι, αν από 1,40 ευρώ διάρκειας 1,5 ώρας το εισιτήριο θα κοστίζει 1,20 ευρώ για διάρκεια...
70 λεπτών τότε έχουμε πολύ απλά 1,40Χ70=98/90 = 1,08, δηλαδή εάν ισχύει η παλιά τιμή των 1,40 ευρώ για 90 λεπτά διάρκεια εισιτηρίου τότε η αντίστοιχη τιμή για τα 70 λεπτά της ώρας που θα ισχύσει θα έπρεπε να ήταν 1,08 ευρώ. Με τιμή του νέου εισιτηρίου 1,20 ευρώ σημαίνει πολύ -πολύ απλά ότι υπάρχει αύξηση στην τιμή μονάδας 1,20/ 1,08 = μόλις 11%.

Η πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, ότι ο Σαμαράς πήρε κατ’ ευθείαν εντολή από τον Θεό, που παρεμπιπτόντως κατά παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού, συνομιλεί καθημερινά, ότι είναι προσωπικό του καθήκον απέναντι στη φύση και το σύμπαν, η αλλαγή της αριθμητικής, αφού η τελευταία απεδείχθη εργαλείο στα χέρια των λαϊκιστών, ελέγχεται ως απολύτως ακριβής….

Πηγή ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1