Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το "κεντροαριστερό" Ποτάμι, γίνεται... νεοφιλελεύθερο

θεοδωράκης


Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο λίγο πριν από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ως ένα ακόμη κόμμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Ή τουλάχιστον ως τέτοιο αυτοπαρουσιάστηκε. Ούτε ένα μήνα μετά όμως, φαίνεται πως κάνει στροφή προς το νεοφιλελευθερισμό, με πάμπολλα δημοσιεύματα, να σημειώνουν ότι στελέχη της Δράσης, η οικονομική πολιτική της οποίας είναι πιο νεοφιλελεύθερη κι από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, κινούνται προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. 
Ήδη η παραιτηθείσα αντιπρόεδρος του κόμματοςπου δημιούργησε πριν από χρόνια ο......
Στέφανος Μάνος, Αντιγόνη Λυμπεράκη, που ήταν και η επικεφαλής του κοινού ευρωψηφοδελτίου με τη Δημιουργία Ξανά, δήλωσε στην Κ.Ε. που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο ότι η Δράση έκλεισε ως πολιτικό κόμμα έναν κύκλο και εξέφρασε την ελπίδα της τα μέλη της να μη διστάσουν το τόλμημα που επιθυμεί ένα μεγάλο μέρος πολιτών: να συγχρωτισθούν πολιτικά με όσους εκφράζουν τον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και να τους ενισχύσουν με τις φιλελεύθερες ιδέες τους.
Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είπε μιλώντας στο Παρασκήνιο ότι έχει αποδεχτεί την πρόταση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη και θα συμμετέχει στο συνέδριό του όχι ως μέλος του Ποταμιού ή ως εκπρόσωπος της Δράσης αλλά ως άτομο. Η πρώην αντιπρόεδρος της Δράσης, τόνισε πως η συμμετοχή της αυτή έχει ως στόχο να διερευνήσει «αν υπάρχει η δυνατότητα το νεοπαγές αυτό κόμμα να μπορεί να αποτελέσει τον κορμό για τη δημιουργία ενός τρίτου προοδευτικού πόλου που θα έχει παρόν και μέλλον», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συζήτηση για τη ανασύνταξη της κεντροαριστεράς διατρέχει για το Ποτάμι τον κίνδυνο να μετατραπεί σε μια καλή ΔΗΜΑΡ, ενώ εκείνο που προέχει είναι να εκφραστεί ο χώρος του μεταρρυθμιστικού κέντρου και να μπολιαστεί με φιλελεύθερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».

Πηγή   http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1