Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Το παραμύθι με το σύνταγμα να σταματήσει κε Σαμαρά

Το παραμύθι με το σύνταγμα να σταματήσει κε Σαμαρά
Παραμονές ευρωεκλογών ο κος Σαμαράς θυμήθηκε την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δεν έχει ίσως αντιληφθεί ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία βουλευτών για αλλαγή του Συντάγματος σήμερα δεν υπάρχει. Η συζήτηση όμως γίνεται για άλλο πιο σοβαρό λόγο.

Το Σύνταγμα δεν έχει αλλάξει ως σήμερα, αν και κάποιοι το έχουν κουρελιάσει με τους νόμους που περνούν βιαστικά . Με βάση το ισχύον Σύνταγμα όλοι οι νόμοι των μνημονίων βρίσκονται στον αέρα.

Ξεκινώντας από τους 180 βουλευτές που δεν ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο , φτάνοντας στο ότι ο κος Παπακωνσταντίνου εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευθεί και να υπογράψει μόνος την δανειακή σύμβαση και καταλήγοντας σε νόμους που παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες .....των Ελλήνων, οι τελευταίες τρεις "κυβερνήσεις" παραβιάζουν συστηματικά το Ελληνικό Σύνταγμα με δικαιολογία τις συνθήκες οικονομικής ανάγκης.

Το Σύνταγμα όμως δεν καταργήθηκε ποτέ τυπικά και μπορεί να αποτελέσει το νομικό επιχείρημα που θα καταργήσει στην πράξη όλη την παράνομη νομοθεσία των μνημονιακών.
Αυτό δεν θα ισχύσει αν το παρόν Σύνταγμα "αναθεωρηθεί" μεταγενέστερα σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις.

Η περίφημη τρόικα ,αν το σκεφτείτε καλά ,δεν είχε ποτέ νομική υπόσταση.

Το ΔΝΤ δεν προβλέπεται θεσμικά να έχει λόγο στην λειτουργία της ΕΕ.
Η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις συμφωνίες που διέπουν την λειτουργία της, οφείλει να είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Επομένως δεν μπορεί να δεσμεύεται , ούτε να συμπράττει με πολιτικούς φορείς ή κυβερνήσεις.
Οι συμφωνίες που μας επιβλήθηκαν για τον λόγο αυτό λέγονται μνημόνια ( memorandum of understanding) ,δηλαδή υπενθυμίσεις συμφωνίας.

Στον βαθμό που δεν υπάρχουν σωστά νομοθετημένοι εφαρμοστικοί νόμοι τα μνημόνια είναι έωλα κατά την εφαρμογή τους.

Η νομοθεσία της ΕΕ δεν προέβλεψε ποτέ την πιθανότητα ένα από τα κράτη που την αποτελούν να χρεοκοπήσει εντός του ευρώ.
Δεν υπήρξαν νόμοι, συμφωνίες ή κείμενα που να πέρασαν από την Ευρωβουλή , που να ρυθμίζουν μια παρόμοια κατάσταση.
Ακριβώς για τον λόγο αυτό οι συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση πήραν την μορφή του μνημονίου.
Το Eurogroup ,όπου φέρονται να συζητούνται τα μέτρα που απαιτούνται από την Ελληνική πλευρά, είναι άτυπο όργανο και δεν δεσμεύει ούτε τις κυβερνήσεις των υπουργών , που το αποτελούν.
Πάντοτε οι "αποφάσεις" επικυρώνονται από τα εθνικά κοινοβούλια εκ των υστέρων, ιδιαίτερα όταν περιέχουν παροχή οικονομικής ενίσχυσης.
Το Ελληνικό Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει, σύμφωνα με τις απόψεις των Γερμανών.
Το έχουν ζητήσει ειδικά από τον κο Σαμαρά και οφείλει να επιχειρήσει να το πράξει για να είναι συνεπής μ' αυτά που έχει ήδη δεσμευθεί να πράξει.
Η τρόικα βλέπει καθημερινά την κυβέρνηση να νομοθετεί μέτρα κατ' εντολή της, αλλά βλέπει και με πόση ευκολία αλλάζουν οι νόμοι στην Ελλάδα.

Ακόμα και την ημέρα που ψηφίζονται δεν είναι σπάνιο να τροποποιούνται ή να καταργούνται.
Πώς λοιπόν θα διασφαλισθεί η τρόικα ότι η νομοθεσία που ψηφίστηκε θα εφαρμοσθεί και οι "μεταρρυθμίσεις" θα συνεχισθούν όταν το πρόγραμμα βοήθειας καταβληθεί πλήρως?
Πώς θα δεσμευθούν οι επόμενες κυβερνήσεις σε αντιλαικά μέτρα μετά το 2016;
Mόνο αν περιορισθεί η νομοθετική εξουσία της Βουλής μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Αν λοιπόν μειωθούν οι βουλευτές σε 200 ,οι κοινοβουλευτικές επιτροπές που προβλέπει το Σύνταγμα θα νομοθετούν αντί για την ολομέλεια της Βουλής.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα είναι πολύ δύσκολο να εκλεγούν και δεν θα μπορούν να επηρεάζουν την ψήφιση των νόμων.

Το κόμμα της κυβέρνησης θα πάψει να παρίσταται σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου με το πρόσχημα της πολλής δουλειάς.

Οι νόμοι θα ψηφίζονται ως προεδρικά διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου στην πλειονότητα τους με το πρόσχημα της αργής κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αυτά γίνονται και σήμερα, αλλά δεν προβλέπονται νομικά ή τυπικά.
Ο πρωθυπουργός είναι άφαντος από την Βουλή, γιατί "δουλεύει πολύ".
Οι υπουργοί δεν απαντούν σε επερωτήσεις, όταν "δεν θέλουν να απαντήσουν".
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης παραμένουν "προφυλακισμένοι" και υπόδικοι χωρίς να επιταχύνεται η δίκη τους.

Γιατί;

'Ολα γίνονται για να μειωθεί η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών και τα νομοσχέδια να περνάνε με άνετη πλειοψηφία 142 βουλευτών.
Αυτός είναι ο μόνος λόγος για την προφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ και ετοιμαστείτε να τους δείτε σύντομα εκτός φυλακής.
'Οταν γίνουν οι ευρωεκλογές και δουν στην συγκυβέρνηση τον κίνδυνο των απρόβλεπτων βουλευτικών εκλογών ή εναλλακτικά την αντικατάσταση του κου Σαμαρά, θα αναγκασθούν να βγάλουν από την φυλακή το "φόβητρο".

Αν μάλιστα αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, πού θα βρεθούν οι απαραίτητοι 151 βουλευτές για να αποφασίσουν τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος?
Για το λόγο αυτό το παραμύθι για την αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Αν κάτι πρέπει ν' αλλάξει είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, που γίνεται σταδιακά επικίνδυνος για την δημοκρατική νομιμότητα.

Επίσης πρέπει ν' αλλάξει και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ασκεί τα καθήκοντα του απολύτως διακοσμητικά.

Ας μην φαντάζονται κάποιοι ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει ν' ασκεί τα καθήκοντα του ως τον Μάρτιο του 2015.

Θα το καταλάβει και ό ίδιος αν ζητηθεί από την μείζονα αντιπολίτευση, σε κατάλληλη εκλογική περίσταση ,να συζητηθεί ο αντικαταστάτης του νωρίτερα με βάση την δυνατότητα του υφιστάμενου Συντάγματος, που ορίζει ότι αυτό γίνεται το αργότερο ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του.
Υπάρχει περίπτωση να γίνει η επόμενη βουλή αναθεωρητική και να περάσει αλλαγή Συντάγματος με λιγότερους από 151 βουλευτές; 'Oχι...

Υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 151 βουλευτές από την παρούσα βουλή; 'Οχι...

Και τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα γίνονται δυνατά αν μεσολαβήσουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν τον Μάρτιο του 2015, που λήγει επίσημα η θητεία του κου Παπούλια ή αν παραιτηθεί ο ίδιος πρόωρα...

Αν λοιπόν συνεχίσετε το παραμύθι για την αλλαγή του Συντάγματος, ομολογήστε σήμερα ότι θα γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τα σχέδια σας είναι πλέον γνωστά....

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ

Πηγή: Το παραμύθι με το σύνταγμα να σταματήσει κε Σαμαρά - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1