Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς και το Σύνταγμα, του πιτσιρίκου

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για συνταγματική αναθεώρηση είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα που δεν θα έχει καμία σημασία μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Οπωσδήποτε, θέλει μεγάλο θράσος να είσαι ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που έκανε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, πέρασε ατελείωτα αντισυνταγματικά μέτρα και κυβέρνησε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου –που προβλέπονται μεν από το Σύνταγμα αλλά μόνο για έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις-, και να βγαίνεις μετά από όλα αυτά και να λες πως «το σημερινό Σύνταγμα έκλεισε τον κύκλο του».

Το σημερινό Σύνταγμα το ξέσκισες εσύ και οι ομοιοί σου, Αντώνη Σαμαρά.

Η Νέα Δημοκρατία καταρρέει και ο Αντώνης Σαμαράς -που ξέρει πως στις ευρωεκλογές ο ίδιος θα τελειώσει- προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση στην ανάγκη για αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε ....
να περάσουν απαρατήρητα τα «κατορθώματα» και οι «επιτυχίες» της κυβέρνησής του.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα που δεν θα φτιαχτεί μόνο από πολιτικούς.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα που θα φτιαχτεί και από τους πολίτες.

Στην Ισλανδία, μετά την χρεοκοπία της χώρας, ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ζήτησε από τους Ισλανδούς πολίτες να φτιάξουν το νέο Σύνταγμα με δημόσια διαβούλευση, και μετά το νέο Σύνταγμα να τεθεί σε δημοψήφισμα.
Μια απλή αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ελλάδα θα οδηγήσει πάλι σε αντισυνταγματικές, αντιλαϊκές και ολιγαρχικές συμπεριφορές όπως αυτές του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα που θα προβλέπει δημοψηφίσματα -χωρίς να τα καθιστά σχεδόν αδύνατα όπως το σημερινό-, ώστε να μην αποκλείονται οι Έλληνες πολίτες ούτε από τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, ούτε από τη συμμετοχή τους στην υλοποίησή τους.

Αν δεν το φτιάξουμε εμείς οι πολίτες το νέο Σύνταγμα, θα το φτιάξουν ξανά οι δυνάμεις της ολιγαρχίας.
Τα αποτελέσματα τα βλέπετε.

(Βέβαια, αν οι Έλληνες πολίτες συμμετάσχουν στην δημιουργία ενός νέου Συντάγματος, θα διαπιστώσουν με έκπληξη πως το ελληνικό Σύνταγμα δεν είναι στα χέρια των Ελλήνων. Χρειάζεται και έγκριση από το εξωτερικό.)

Πηγή: Pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1