Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Εταιρείες δημοσκοπήσεων για ..κλάματα!! Κυριακή κοντή γιορτή!

 Του Δημήτρη Κυπριώτη*

Δεν έφτασε το φιάσκο των exit polls της περασμένης Κυριακής, που ΌΛΕΣ οι εταιρείες δημοσκοπήσεων συνεργάστηκαν για να μας....δουλέψουν, συνεχίζουν και τώρα αυτήν την εβδομάδα απτόητοι οι....... κακομοίρηδες να μας γεμίζουν με τις λεγόμενες κυλιόμενες μετρήσεις αποτελεσμάτων, σύμφωνα όμως με την παραγγελία που τους δίνεται!! Και εκτελούν πειθήνια ότι τους κελεύουν τα αφεντικά τους!! Δεν υπάρχει η παραμικρή τσίπα, να υπερασπίσουν το επάγγελμα και τη φήμη τους;
Όλα στον καιάδα του ..ευρώ; Μπράβο σας κύριοι! Και υπάρχουν και μεταξύ σας «δάσκαλοι» πανεπιστημίων που υποτίθεται ότι προάγουν την αλήθεια και την παιδαγωγική!

 Όσο όμως κι αν τα παπαγαλάκια των εταιριών δημοσκοπήσεων- τα οποία θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης- επιμένουν να παρουσιάζουν τις ευρωεκλογές σαν ντέρμπυ, οι δημοσκοπήσεις που έχει στο συρτάρι του ο ολιγάρχης είναι σοκαριστικές.! 
Το ωραίο της υπόθεσης όμως είναι ότι αρκετές από αυτές, όσο και αν διπλοφυλάσσονται, πάντα ξεπέφτουν στα χέρια επιτήδειων και έτσι γνωρίζουμε και εμείς, σε σύγκριση και με άλλες έρευνες που έρχονται από πηγές έξω από τα σύνορά της χώρας, που κινείται μία ρεαλιστική κατάσταση.   


Έχοντας λοιπόν κατά νου όλα τα παραπάνω, σημειώνω ότι τα τελικά αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφωθούν το βράδυ της Κυριακής, θα κάνουν «μανούλες να κλάψουν»
 
ΝΔ και Ελιά: θα ψάχνονται μήπως και βρουν περισσευούμενες ψήφους.! Τα ποσοστά και των δύο μαζί μπορεί να φτάσουν και μέχρι το 20% !! Για τόσο πολύ ψηλά μιλάμε.

 Όσοι είδατε την χθεσινή συγκέντρωση της ΝΔ στον εσωτερικό διάδρομο της Πλατείας Συντάγματος, εκεί  στο σιντριβάνι, βγάλτε συμπέρασμα ποσοστών!! Ούτε ο Βενιζέλος στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου δεν είχε τόσο λίγο κόσμο, παρά την «επιστράτευση» που είχε κάνει τότε στους μετανάστες πάσης φυλής! Σήμερα αυτό που έγινε δεν είναι συγκρίσιμο με τίποτα από το παρελθόν! Ποιος άραγε να  είχε τη φαεινή ιδέα ανοικτής συγκέντρωσης; Χάθηκαν ρε παιδιά τα Χωλ των ξενοδοχείων;


Αλλά και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, χθες τα πράγματα στην κεντρική του προεκλογικη συγκέντρωση στην Ομόνοια δεν ήταν τα καλλίτερα, όμως σίγουρα θα είναι πρώτος και με διαφορά και έτσι θα πρέπει έγκαιρα να αποφασίσει αν θα ρίξει την κυβέρνηση ή όχι! 

Γιατί αυτή η κυβέρνηση, κατά τα φαινόμενα και 10 % να έχει, δεν πρόκειται να το κουνήσει από εκεί, όταν μάλιστα θα έχει ….θριαμβεύσει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, εκεί δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνεται! 

Και το ερώτημα αρχίζει από τώρα να πλανάται, μιας και η διαφορά θα είναι πασιφανής και "δια γυμνού οφθαλμού" : Στις 26 φεύγουν; ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

Θα το ζητησει και θα το απαιτήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; και με ποιον τρόπο;


Για τους ΑΝΕΛ, τα πράγματα σφίγγουν αυτήν τη φορά. Ζήτημα η 1 έδρα!! Και μετά τι θα επακολουθήσει; Ποιος ξέρει.


Η ΔΗΜΑΡ μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει στον κεντρικό  πίνακα, αφού μπορεί να βρίσκεται και στα….λοιπά!


Και η έκπληξη; σημειώστε το παρακαλώ καλά από τώρα! Έρχεται από το κόμμα φάντασμα! Από αυτούς τους τύπους με τον «περίεργο» και «γραφικό» ΓΓ, που γυρνάνε την Ελλάδα 3 χρόνια τώρα, μιας και ανήκουν στην περιπατητική σχολή του γένους, που  ενώ έχουν την πλέον οργανωμένη βάση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ελάχιστα από τα κεντρικά ΜΜΕ τους έχουν ανακαλύψει και αυτά, την περίοδο που  ο «γραφικός» Δ. Καζάκης (περί αυτού πρόκειται), εμφανιζόταν μόνο ως οικονομολόγος - αναλυτής και όχι ως ΓΓ του Ε.ΠΑ.Μ και «ξεστράβωνε» αγράμματους, δήθεν μεγάλους και τρανούς οικονομολόγους με πολλούς όμως  τίτλους!  

 Αυτό λοιπόν το κόμμα, Μέτωπο  το αποκαλούν όσοι αντιλαμβάνονται τη σύνθεση των μελών και φίλων του, το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ), ο κόσμος να έρθει ανάποδα, θα έχει τέτοια ποσοστά που θα συζητούνται για πολύ καιρό!

Οι 2 έγκυρες δημοσκοπήσεις που κρατούν στα χέρια τους, αυτοί που της παρήγγειλαν (και φυσικά όχι το Ε.ΠΑ.Μ το «κόμμα των πληβείων»), έχουν κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους!!

Και βέβαια στις αναφερόμενες δημοσκοπήσεις υπάρχουν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

 Όμως για όλα αυτά την Κυριακή το βράδυ, αφού κοντός ψαλμός……αλληλούια!! 

* Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι Α' συντονιστής της ΠΓ του Ε.ΠΑ.Μ
και υποψήφιος ευρωβουλευτής 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1