Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τι κρύβεται πίσω απ` αυτά που πρότεινε ο Προβόπουλος;

του Κώστα Γιαννιώτη

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στους Financial Times ο κ. Προβόπουλος μας αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο του καθεστώτος κατοχής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ πέταξε στα μούτρα των απανταχού δυσπιστούντων, την πατσαβούρα των πραγματικών σχεδίων της «ομάδας» που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και κάποια χρόνια.

Όταν το ΕΠΑΜ προειδοποιούσε, από πολύ νωρίτερα, για όλα αυτά που τώρα διατείνεται ….ως «σωτηρία» για τη χώρα ο Προβόπουλος, μας έλεγαν επικίνδυνους, τυχοδιώκτες, μέχρι και ηλίθιους.

Τι είπε, λοιπόν, ο κ. Προβόπουλος;
Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι …..«Μετά από μια τόσο βαθιά κρίση, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισχυρή συγκέντρωση(sic) [στην οικονομία]. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά πρέπει να επιταχυνθεί». «Έχω παροτρύνει τις τράπεζες να επιδιώξουν τη...
συγκέντρωση σε άλλους κλάδους της οικονομίας προκειμένου αυτοί να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί [……]»

Τονίζει ότι ….οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήνουν τις αδύναμες επιχειρήσεις να πτωχεύουν και να ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση σε όλο το εύρος της οικονομίας (!!)

Βέβαια απέφυγε επιμελώς να μας εξηγήσει το γιατί αυτές οι επιχειρήσεις κατάντησαν «αδύναμες» και γιατί παρέμειναν «ισχυρές» κάποιες άλλες, που θα απορροφήσουν τις πρώτες.

Το τι σημαίνει κάτι τέτοιο που προτείνει, για το πόσο παραπάνω θα εκτιναχτούν οι δείκτες της ανεργίας, για το πόσο θα βουλιάξει σε πιο βαθιά ύφεση η οικονομία, για τη χαοτική αποδιοργάνωση - μέχρι διάλυσης - των παραγωγικών δομών της χώρας δεν μας είπε κουβέντα. Έκανε τον….. Κινέζο. Αντίθετα, δουλεύοντάς μας, είπε ότι μια τέτοια τακτική θα τονώσει την ανάπτυξη και θα οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης!!!!
Μάλιστα!
Πιάσε εσύ, αναγνώστη μου, κάποιον του δημοτικού και πες του ότι όσο θα πτωχεύουν επιχειρήσεις και η αγορά – και κατ` επέκταση η οικονομία – θα συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια, προς όφελος των καρτέλ, οι θέσεις εργασίας θα αυξάνονται, η οικονομία θα εξυγιαίνεται και η ανάπτυξη θα πάρει τα πάνω της. Αν – αυτός του δημοτικού – δε σου σκίσει τα πτυχία και δε σου δώσει δέκα φάσκελα, τότε μάλλον εγώ είμαι από άλλο πλανήτη. Όταν όμως τα λέει ο Προβόπουλος είναι θέσφατα και άξια σεβασμού.

Όχι πως δεν ξέρει τι του γίνεται. Όχι πως δεν ξέρει τι λέει. Ξέρει και παραξέρει!!
Απλώς εκτελεί με συνέπεια την αποστολή του και προχωρά ακάθεκτος στην ολοκλήρωση της εξουθένωσης του επιχειρηματικού κορμού αυτού του τόπου, που είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, και στον οικονομικό αφανισμό αυτής της χώρας, ώριμο φρούτο στις ορέξεις του χρηματιστικού κεφαλαίου, των τραπεζιτών και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας.
Εμείς απλά θα του υπενθυμίσουμε, ότι δεν πρωτοτυπεί, ούτε μας ξαφνιάζει. Ακολουθεί την πεπατημένη δεκαετιών από προγενέστερους αυτού. Από εγκάθετους τραπεζίτες, υπουργούς και «οικονομολόγους» που υπηρέτησαν διεθνώς το μαύρο καρτέλ του χρηματιστικού κατεστημένου και των τραπεζιτών.

Για να μην κατηγορηθώ όμως ότι δημιουργώ εντυπώσεις με λαϊκίστικες κορόνες, θα του παραθέσω κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο του Γάλλου δημοκράτη διανοητή και ερευνητή Henri Lefebvre (‘’Ο Χίτλερ στην εξουσία’’, εκδ. οίκος BUREAUAY D`EDITIONS, 1938), που, μετά από διαδοχικές επισκέψεις του στη Γερμανία για επιτόπια έρευνα, περιγράφει παρόμοιες τακτικές που ακολουθήθηκαν σ` αυτή τη  χώρα, με οδυνηρές συνέπειες για την παγκόσμια κοινότητα.

Γράφει λοιπόν ο Lefebvre :
«…..Το κράτος διέλυσε τις πολύ προσοδοφόρες δημοτικές εταιρίες (στον τομέα του ηλεκτρισμού) οι οποίες ανταγωνίζονταν τα τραστ, και αυτό ονομάστηκε κοινωνικοποίηση…..[…..] Παρέδωσε στους αντιπροσώπους των τραστ, αφού πρώτα τα ενίσχυσε οικονομικά με δημόσια κεφάλαια, όλες τις μετοχές των μεγάλων εταιριών οι οποίες είχαν αγοραστεί από το κράτος.[…..] Οι τράπεζες και οι ναυτιλιακές εταιρίες, μόλις ‘’εξυγιάνθηκαν’’ , επιστράφηκαν, επίσημα, στα τραστ το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 1936. Και αυτό ονομάστηκε ‘’αναζωογόνηση της εθνικής οικονομίας’’. […..] Οι παλιές εταιρίες με μικρό κεφάλαιο πρέπει να μετασχηματιστούν. Η επιτροπή για τη μελέτη λειτουργίας των ανώνυμων εταιριών ζητά την κατάργησή τους. Στην πραγματικότητα, το 1935, ο αριθμός των μικρών εταιριών με κεφάλαιο έως 5.000 μάρκα είχε ήδη μειωθεί από 604 σε 118. Ο αριθμός των εταιριών με κεφάλαιο από 5.000 μέχρι 50.000 μάρκα μειώθηκε από 1.635 σε 625.  […..] …διαλύθηκαν 728 μικρές ανώνυμες εταιρίες […..] Με αυτόν τον τρόπο ο χιτλερισμός επιταχύνει τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου προς όφελος των τραστ. [….] Τριάντα καρτέλ αναδιοργανώθηκαν και 38 νέα δημιουργήθηκαν. Συγκέντρωσαν έτσι από τα πάνω και υπέταξαν τη Γερμανία σε μερικές δεκάδες τραστ, ελεγχόμενα από τους εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου (τραπεζίτες). [….. ]Επιπλέον το κράτος, στο όνομα της εθνικής οικονομίας […..] μπορεί να παραχωρήσει τα κέρδη στα μεγάλα τραστ για την επέκταση του βιομηχανικού εξοπλισμού – και μάλιστα με επιπρόσθετες επιχορηγήσεις. […..] Μέσα σε μια χρονιά 4.000 βιοτεχνικές επιχειρήσεις εξαφανίστηκαν και [….] .. οι βιοτέχνες βρίσκουν δάνεια μόνο με τοκογλυφικά επιτόκια 15%»

Κι όλα αυτά με 11 χρεοκοπίες την ημέρα(!!) και το εισόδημα των εργαζομένων να πέφτει κατακόρυφα μέσα σε τρία χρόνια στο όνομα της …..«πατρίδας» !
Αυτά που διαβάσατε, δε γράφτηκαν σήμερα, αλλά τη δεκαετία του `30.

Δε περιγράφουν τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, αλλά την κατάσταση του χιτλερικού κράτους λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, των 56.000.000 νεκρών. Ενός πολέμου που ήταν αναπόφευκτο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πολιτικής.
Σας θυμίζει, είπατε, Σαμαροβενιζέλους, Στουρνάρες και Προβόπουλους ;
Και μένα !! 

Τέτοιες πολιτικές γεννούν το φασισμό! Και ο φασισμός αναπαράγει, με τη σειρά του τέτοιους πολιτικούς και τέτοιες πολιτικές, πολέμους δάκρυα και αίμα! Ποτάμια αίματος!!
Γι` αυτό, φίλε αναγνώστη, πάρε τώρα την τύχη σου στα δικά σου χέρια, πριν να είναι αργά για την πατρίδα μας ! Δαγκωτό ΕΠΑΜ!!

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΠΑΜ

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1