Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«We are… ΑΙΣΧΟΣ!»

της Μαρίας Τριαντοπούλου

Για το ότι θα περνούσε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή δεν είχα δυστυχώς καμία απολύτως αμφιβολία. Για την ακρίβεια ήταν έτσι σχεδιασμένο το «χρονικό του προαναγγελθέντος εγκλήματος» που δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας – από τον χαρακτηρισμό του ως κατεπείγοντος μέχρι την γνωστή υστερική τρομοκρατική καραμέλα κυβέρνησης και ΜΜΕ για όλες τις πληγές του Φαραώ που θα έπεφταν πάνω στην χώρα μας αν δεν περνούσε άμεσα και αναίμακτα το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή.

Αυτό όμως που με αφήνει άναυδη κάθε φορά είναι η γελοιότητα – αν δεν ήταν επικίνδυνη θα ήταν αστεία – των σωτήρων του Έθνους και η αναίσχυντη έκθεση τους στα μάτια όλου του κόσμου...
που τους παρακολουθεί ενεός και αναρωτιέται πως μπορεί η τύχη του, το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του να βρίσκεται στα χέρια τους. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει: στη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου γύρω στους 20 μόνο βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν μέσα στο Κοινοβούλιο ενώ οι υπόλοιποι χάζευαν στους διαδρόμους και τα καφενεία μιλώντας για ποδόσφαιρο και καπνίζοντας κανά τσιγαράκι. Τεράστιο δηλαδή το ενδιαφέρον τους για το νομοσχέδιο που επρόκειτο στα τυφλά να ψηφίσουν σε λίγη ώρα. Και είναι σίγουρο ότι όντως θα ψήφιζαν στα τυφλά γιατί δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί έστω και ένας βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού που να πει ότι διάβασε και κατανόησε τις 260 σελίδες του πολυνομοσχεδίου χωρίς να ψεύδεται ασύστολα. Έτυχε να δω κάποιο απόσπασμα του και παρά την πάλαι ποτέ νομική μου κατάρτιση δεν κατάλαβα τίποτα, δεδομένου ότι ήταν εντελώς τεχνικό και απαιτούσε λεπτομερειακή μελέτη. Είναι λοιπόν απόλυτα σίγουρο ότι ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο – ένα τρίτο μνημόνιο ουσιαστικά αφού εφαρμόζει τις συμφωνίες με την τρόικα – πέρασε και πάλι χωρίς να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ακριβώς ψηφίζαν παρά μόνο πιθανά σε πολύ αδρές γραμμές, τα ΣΟΣ δηλαδή. Οι άνθρωποι αυτοί που είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για τα όσα νομοθετούν δεν έχουν στην πλειονότητα τους ιδέα του τι ακριβώς εψήφισαν.

Απαράδεκτα απών και πάλι ο πρωθυπουργός της χώρας από τη συζήτηση, άφησε τα θέματα στα χέρια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πρωθυπουργεύοντος κ. Βενιζέλου - που εκπροσωπεί το 3.4% του εκλογικού σώματος βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων - και του κ. Σταμάτη που τα θαλάσσωσε κυριολεκτικά στην αντίδραση του στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Στουρνάρα, εκθέτοντας έτι περαιτέρω την κυβέρνηση. Δήλωσε μάλιστα ο κ. Σαμαράς, δίνοντας οδηγίες από το κινητό στους εκπροσώπους του εντός Βουλής, ότι δεν συνηθίζει να παρευρίσκεται σε τέτοιου είδους συζητήσεις λες και είναι κάποιο «celebrity» (απεχθάνομαι μετά βδελυγμίας αυτή τη λέξη και ό,τι εκπροσωπεί) που αρνείται να παραβρεθεί σε ένα κοινωνικό γεγονός. Και να φανταστεί κανείς ότι έχασε και την ευκαιρία να κομπάσει άλλη μια φορά για την εξιλεωτική υποπαράγραφο του πολυνοσχεδίου που λαϊκιστικά μοιράζει στους πληγέντες συνανθρώπους μας το εφάπαξ βοήθημα από το «πρωτογενές πλεόνασμα»... Στο μεταξύ κόμματα αποχωρούσαν από τη Βουλή, προτάσεις μομφής – ανεξάρτητα της πολιτικής ορθότητας τους - ταράζαν τα ύδατα δημιουργώντας συνταγματικά ερωτηματικά και διάφορα κοινοβουλευτικά τεχνάσματα αναδείκνυαν για άλλη μια φορά της αδυναμίες του συστήματος.

Αφού λοιπόν τόσες μέρες πήγαιναν κι ερχόντουσαν οι τροπολογίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή για το γάλα ή τα φαρμακεία και διάφορα άλλα που κόντεψαν να διαλύσουν την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού έστω και προσχηματικά έφτασε τελικά η ώρα της πολυπόθητης ψηφοφορίας και αρχίζουν να σκάνε οι βόμβες, Κακλαμάνη Νικήτα και Αποστόλου και Γ. Παπανδρέου. Μπάχαλο μέσα και έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής με φωνές και ύβρεις να εκτοξεύονται, με διαγραφές και σπασμωδικές αντιδράσεις των κόμματων της κυβέρνησης, αλληλοκατηγορίες για την ισχνή πλειοψηφία με την οποία πέρασε τελικά το νομοσχέδιο και άλλα πολλά τραγικά και ευτράπελα. Κερασάκι στη τούρτα του χάους και αίσχους της κατεπείγουσας αυτής συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ήταν οι πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ψήφιση του. Ενός νομοσχεδίου του οποίου τα αποτελέσματα θα τα νιώσουμε όλοι αργά ή γρήγορα στο πετσί μας - έστω κι αν δεν καταφέρουμε να το διαβάσουμε ποτέ – και μάλιστα τα ψιλά γράμματα που έχουν όλο το ζουμί – ενός νομοσχεδίου που μάλλον θα ισοπεδώσει εντελώς ό,τι έχει μείνει ελάχιστα όρθιο. Ο κ. Σαμαράς αυτάρεσκα χαμογελαστός και με το μάτι να παίζει στον φακό δήλωσε την ικανοποίηση του στο πνεύμα της ηρωικής ρήσης «Για την Ελλάδα ρε γ....το!!!»

από το "tvxs.gr" μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1