Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ!

kartesios020414 του Καρτέσιου

Να, εδώ το MEGA και το ΒΗΜΑ πανηγυρίζουν τη δήλωση Σαμαρά για «Νέα εποχή, χωρίς δανεικά». Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε στο ΒΗΜΑ στις 23 Μαρτίου «Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ’ ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν».

Να, εδώ το ΒΗΜΑ γράφει ότι ο Στουρνάρας είπε «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το α΄ εξάμηνο του 2014 με ομόλογα 3 έως 5 ετών». Και το ότι θα βγούμε στις αγορές είναι ένδειξη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ότι  «βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια».

Άραγε, όμως, τι θα βγει η Ελλάδα να κάνει στις αγορές; Μήπως για ψώνια; Δε νομίζω. Μήπως για βόλτα; Ούτε αυτό. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές να αναζητήσει δανεικά. Διότι τι άλλο από ....
δανεικά είναι η πώληση ομολόγων; Και, μάλιστα, θα βγει «δειλά» να αναζητήσει δανεικά.

Τι ήταν η χρεοκοπία στην Ελλάδα αν όχι η αδυναμία διαχείρισης του χρέους της; Ενός χρέους που προήλθε από δανεικά και κατόπιν ότι δε μπορούσε να βρει άλλα δανεικά από τις αγορές για να ξεπληρώσει τα προηγούμενα δανεικά από τις αγορές; Και άραγε σε τι αφορούσε η «αναδιάρθρωση χρέους» αν όχι στο «κούρεμα» των ομολόγων στα οποία ήταν και χτες αφιερωμένος ο Σαμαρικός πανηγυρικός της ημέρας;

Ο ίδιος πρωθυπουργός, λοιπόν, που πανηγυρίζει επειδή «η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά» πανηγυρίζει επίσης και για το ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές για δανεικά!

Μιλώντας για δανεικά, η κυβέρνηση πανηγυρίζει που τήρησε όλους τους όρους του Μνημονίου κι έτσι θα μας δοθεί ένα νέο υπερδάνειο από την Τρόικα. Το οποίο υπερδάνειο θα δοθεί σε 3 δόσεις. Η πρώτη τον Απρίλιο, ως επιβράβευση της πρόσφατης ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που τερμάτισε κάθε ελπίδα ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, για τις άλλες δύο δόσεις – 1 δισεκ. τον Ιούνιο κι 1 δισεκ. τον Ιούλιο- θα υπάρξουν έξι προαπαιτούμενα ανά δόση. Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει το «προαπαιτούμενα». Βέβαια δε γνωρίζουμε ακριβώς ποια θα είναι, αλλά σίγουρα θα είναι κάποιες ακόμη «θυσίες», κάποιες ακόμη «μεταρρυθμίσεις».

Την ώρα, λοιπόν, που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι όλα αυτά «σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ’ ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν», έρχεται ο υπουργός Οικονομικών να δηλώσει «Δεν ξέρω να σας πω ακριβώς ποια θα είναι τα 6+6 προαπαιτούμενα-ορόσημα για τις δύο δόσεις, είναι δουλειά της Κομισιόν» σε μια προφανή προσπάθεια να παραπέμψει την ανακοίνωση της λυπητερής για μετά τις εκλογές. Για τόση ανεξαρτησία μιλάμε!

Ακριβώς δηλαδή όπως το βροντοφώναξε ο κ. Σαμαράς «Η Ελλάδα μπορεί τα πάντα! Είμαστε ήδη στην νέα εποχή για την Νέα Ελλάδα». Κοινώς, την πουτσίσαμε.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1