Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κάλεσμα για συντονισμό και κοινή δράση

Κομματιάζουν και ξεπουλάνε τις δημόσιες επιχειρήσεις. Απολύουν τους εργαζόμενους και διαλύουν κάθε δημόσια υπηρεσία. Παράλληλα με τη διάλυση του Δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της πρόνοιας, της παιδείας ξεπουλιούνται οι υποδομές της χώρας και τα βασικά δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια.
Ξεπουλιέται ολόκληρη η χώρα!
Έχει άλλωστε υποθηκευτεί ολόκληρος ο εγχώριος πλούτος, ως και το βιός του καθενός μας.
Ψηφίζονται καθημερινά νόμοι που αποδιαρθρώνουν ότι έχει μείνει  όρθιο σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
Υπάρχει λοιπόν ανάγκη συντονισμού των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, τόσο από τους εργαζόμενους στον όμιλο ΔΕΗ, όσο και από του εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και με το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Πρώτη προϋπόθεση για την υπεράσπιση των υποδομών της χώρας, των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, των θέσεων εργασίας, των μισθών και των συντάξεων είναι η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Με διαδικασίες εξπρές και κατ’ εντολήν της Τρόικας η κυβέρνηση προωθεί την πώληση του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, της ραχοκοκαλιάς του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας. Ακολουθεί μέσα σε έναν μήνα το 30% της παραγωγικής βάσης και των πελατών της ΔΕΗ, ενώ προβλέπεται μέχρι το 2016 η πώληση του 17% του όποιου υπολοίπου. Πρόκειται για το πλήρες ξεπούλημα της στρατηγικότερης υποδομής που διαθέτει η Ελλάδα για την ανάπτυξη, την Εθνική ασφάλεια και την κοινωνική ευημερία της.
Ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ και έχουμε όλοι ευθύνες για αυτό.
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.
Πρέπει να συγκροτήσουμε ευρύτατο μέτωπο για την υπεράσπιση των δημόσιων, και γι’ αυτό, κοινωνικών αγαθών. 
Τα σχέδια της κυβέρνησης για την υγεία, την παιδεία, το νερό, την ενέργεια, τις μεταφορές, την αυτοδιοίκηση κοκ πρέπει να ματαιωθούν.
Κανένας δεν μπορεί μόνος του.
Γι’ αυτό, σας καλούμε σε σύσκεψη για συντονισμό και σχεδιασμό κοινών δράσεων την Παρασκευή 24/1/2014 στις 5.30μμ στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ (Στουρνάρη 73-75).
Όλοι μαζί να αντισταθούμε για ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα,
για όλους εμάς και τα παιδιά μας.
Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ομίλου ΔΕΗ
Σας καλούμε στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/01/2014, στις 3.30μμ στα κεντρικά της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30).
Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 20/01/2014 εφαρμόζουμε απεργιακά μέτρα και προγραμματίζουμε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1