Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν, οι δυνάμεις του φωτός κέρδισαν, στοπ!

του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Είναι η πέμπτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια της δομικής κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, της πτώχευσης και της φτωχοποίησης που ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άλλοτε ως ΠΑΣΟΚ-Διαπλοκή, άλλοτε ως «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»-Διαπλοκή αποφαίνεται ότι «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα»!

Στο μεταξύ υπήρξαν περισσότερες από δεκαπέντε φορές που η ομογενοποιημένη ηγεσία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με την Διαπλοκή διαδήλωσαν «η ΕΕ ψήφισε Ελλάδα»!

Την ίδια περίοδο «Ελλάδα ψήφισαν» άραβες μεγιστάνες, κινεζικές offshore, ρώσοι ολιγάρχες, το αμερικανο-εβραϊκό λόμπυ, γερμανοί επιχειρηματίες, έμποροι όπλων και λοιπών οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών, ο πρόεδρος Ομπάμα, ο γάλλος πρόεδρος, ο τούρκος πρόεδρος συνοδευόμενος από τρεις ντουζίνες επιχειρηματίες, μεγαλόσχημοι παράγοντες της ....
χρηματαγοράς, καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα! Ασφαλώς «Ελλάδα και μόνο Ελλάδα ψήφισαν» οι έλληνες εφοπλιστές και «Ελλάδα ψηφίζουν» οι τραπεζίτες-καναλάρχες της Ελλάδας, όπως πράττουν με το αζημίωτο κατά καιρούς έντυπα και ηλεκτρονικές εκδόσεις οργάνων της χρηματαγοράς!

Γνωρίζω ότι σε αυτό το πρόχειρο σημείωμα που συντάσσω με αυτόματη γραφή, παραλείπω πολλούς ακόμη που την τελευταία πενταετία «ψήφισαν Ελλάδα». Ας με συγχωρήσουν! Θα ήμουν μάλλον ακριβής αν έλεγα ότι από το «Καστελόριζο» και εντεύθεν όλος ο κόσμος «ψηφίζει Ελλάδα». Και αυτό επειδή οι ενάρετοι κυβερνήτες της με αριστοτεχνική ικανότητα πέτυχαν το μοναδικό στον κόσμο αυτό: να μετατρέπουν μυθοπλαστικά κάθε απώλεια για την ελληνική εθνική οικονομία, την αγορά και την διεθνή πολιτική οντότητα της χώρας σε δυνητικό, φαντασιακής μορφής ασφαλώς, κέρδος. Μόνον που αυτό το εικονικό κέρδος για την Ελλάδα αποτέλεσε απολύτως πραγματικό κέρδος για την τσέπη, το χαρτοφυλάκιο και την πολιτική ισχύ όσων εμφανίστηκαν να «ψηφίζουν Ελλάδα».

Έτσι το παλαιό τουριστικό σλόγκαν «Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα», δικαίως τώρα μετατρέπεται σε «Ψήφισες Ελλάδα, κέρδισες τον μύθο σου».

Δυστυχώς κανέναν απολύτως μύθο δεν θα μπορούσε να κερδίσει ο έλληνας πολιτικός, που ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο πέτυχε να αυτοεξευτελιστεί όσο κανένας άλλος ηγέτης κόμματος μετά την μεταπολίτευση. Αναφέρομαι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, που έσπευσε να θριαμβολογήσει για την άκρως αμφιλεγόμενη και ασφαλώς επιζήμια και δραματικά προβληματική (δι)έξοδο της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της χρηματαγοράς, λέγοντας: «Η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί χειροπιαστή αλλαγή σελίδας… οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα», εκτιμώντας μάλιστα, ο αθεόφοβος πως    η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν πιο επιτυχημένη από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας!!! Πρόκειται για άλλη μία έγκριτη ασφαλώς εκτίμηση της μορφής: Ο ατομικός μηχανισμός διασφαλίζει τον δανεισμό της χώρας από την χρηματαγορά με λογικό επιτόκιο! Το μνημόνιο αποτελεί εγγύηση για τους επενδυτές ελληνικών ομολόγων! Πρώτοι μπήκαμε στον ατομικό μηχανισμό σωτηρίας και στα μνημόνια, πρώτοι θα βγούμε! Η Ελλάδα δεν θα προβεί ποτέ σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της (Σαμαράς, Βενιζέλος μεταξύ άλλων πολλών)! Η αναδιάρθρωση του χρέους με τα PSI κατέστησε το ελληνικό χρέος βιώσιμο! Με όπλο το πρωτογενές πλεόνασμα θα απαιτήσουμε στη συνέχεια ρύθμιση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο! Επιδιώκουμε ένα ακόμη κούρεμα του χρέους! Δεν θέλουμε άλλο κούρεμα στο χρέος, η αναδιάρθρωση που πετύχαμε ήταν ένας θρίαμβος που δεν πρέπει να επαναληφθεί! … κλπ. κλπ.

Και κάπως έτσι, πουλώντας τρέλα και παραπληροφόρηση, παραμένουν στα πράγματα αυτοί που επιτηδείως υποτίμησαν και υποτιμούν όλα τα πράγματα στην Ελλάδα: ζωντανά και νεκρή ύλη, παράλληλα με την δραματική υποτίμηση της νοημοσύνης των ελλήνων ψηφοφόρων. Πρόκειται για την εσωτερική υποτίμηση της νοημοσύνης του έλληνα εκλογέα, ώστε η νέα τιμή αυτής να προσαρμοστεί αρμονικά στο κοινωνικοοικονομικό καθεστώς της προσωπικής του εσωτερικής υποτίμησης. Αυτό ως ψυχοδυναμικός μηχανισμός έχει δώσει καλά αποτελέσματα κατά το ιστορικό παρελθόν σε φασιστικά, ναζιστικά και σταλινικά καθεστώτα. Η έρευνα θα δείξει πόσο αποτελεσματικός θα μπορούσε να είναι σε ένα καθεστώς σαν το ελληνικό, που συνδυάζει στοιχεία από όλα τα παραπάνω, υπό την ομπρέλα της ολοκληρωτικής χρηματαγοράς και την άκρως ανησυχητική ικανοποίηση της κυρίας Μέρκελ.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κανείς πλέον λόγος να διεξαχθούν πρόωρες γενικές εκλογές στην Ελλάδα, καθώς το σύμπαν ολόκληρο ψηφίζει Ελλάδα! Ή θα πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως σε γενικές εκλογές στην Ελλάδα για να επικυρώσουν οι έλληνες με την ψήφο τους την θετική ψήφο του σύμπαντος προς την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, αν στηθούν τριπλές κάλπες – που δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα μπορούσαν να στηθούν – ο έλληνας ψηφοφόρος θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει ανευθύνως να ψηφίσει εναντίον της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όλων των άλλων μορφωμάτων που κατασκευάζονται αυτήν την περίοδο στα πέριξ αυτών, είναι σαν να καταφέρεται εναντίον του σύμπαντος!

Θα τολμήσεις, έλληνα ψηφοφόρε, να επιδείξεις τέτοια ανευθυνότητα και να αμφισβητήσεις με την ψήφο σου την φιλελληνική ψήφο του σύμπαντος; Αν το κάνεις, θα είναι σαν να απεμπολείς τις θυσίες στις οποίες υπεβλήθηκες για να λάβεις την θετική ψήφο της χρηματαγοράς και όλων των άλλων παραγόντων που με αυταπάρνηση και αλληλεγγύη στηρίζουν το καθεστώς πτώχευσης και φτωχοποίησης στην Ελλάδα! Θα μπορέσεις να εμφανιστείς τόσο αχάριστος, μίζερος και ανεύθυνος; Εάν το πράξεις, πράγματι δεν θα σου αξίζουν οι υπεύθυνοι κυβερνήτες Σαμαράς και Βενιζέλος, ούτε καν ο κύριος… Θεοδωράκης!

Αφού προσπαθούν να σου πουν ότι οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και οι κυβερνώσες ομάδες του φωτός υπερψηφίστηκαν, πώς θα μπορούσες εσύ να εγκληματήσεις στην κάλπη, ψηφίζοντας διαφορετικά; Εάν παρ’ ελπίδα διαπράξεις ένα τέτοιο ατόπημα, τότε προδήλως θα ανήκεις κι εσύ προσωπικά στις δυνάμεις του σκότους, οι οποίες με διαβολικό τρόπο – και με διαβολικές προσεγγίσεις α λα Γιαννακόπουλος – πριονίζουν το φρέσκο κλαδί της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου μας, που με αυταπάρνηση και δίχως να ενδιαφέρονται για το πολιτικό κόστος, ανέπτυξαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος με τις θυσίες της διαπλοκής. Αν σπάσει το κλαδί τότε υπάρχει κίνδυνος να πέσεις στο «ποτάμι», αλλά αυτό μάλλον θα είναι ένα κόστος σωτηρίας! Το σωτήριο κόστος για ένα καθεστώς που έμαθε και διδάσκει την έννοια της ψήφου όπως ακριβώς την εννοεί με την αφήγηση περί «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα». Δεν φαντάζονται, οι ανόητοι, πως αν σκεφτεί αναλόγως με τις αγορές ο έλληνας ψηφοφόρος, θα τους μαυρίσει…  Θα κοπούν στην λογιστική του κέρδους!

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1