Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

    Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

               ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ

Η τραγωδία της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται
Αφού προηγουμένως οι κυβερνώντες ...
* Μείωσαν μισθούς και συντάξεις
* Κατάργησαν ή αποδυνάμωσαν πλήρως τα επικουρικά ταμεία
* «Κούρεψαν» και δήμευσαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων με αποτέλεσμα την κατάρρευση και την χρεωκοπία τους.
* Δημιούργησαν πάνω από 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες.
* Αύξησαν τη συμμετοχή σου στα φάρμακα και εξαίρεσαν πολλά φάρμακα από την Συνταγογράφηση, για λόγους καθαρά οικονομικούς και όχι επιστημονικούς.
* Κατήργησαν Νοσοκομεία και μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Τώρα Συνεχίζουν Ακάθεκτοι

με στόχο να επιβαρυνθούν οι πολίτες ακόμα περισσότερο!
Σφράγισαν τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ, ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ κ.λ.π.) σε μια νύχτα. Πολυιατρεία που φτιάχτηκαν από κρατήσεις και εισφορές χρόνων και χρόνων. Την διοίκηση όμως την είχαν οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Αυτές ευθύνονται για την ανοργανωσιά, τα ρουσφέτια, τις σπατάλες, τις ρεμούλες, τις ...
Τα πολυιατρεία κοντά στο σπίτι του πολίτη, προσφέρουν ανεκτίμητες δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Αλλού καλές, αλλού μέτριες και αλλού όχι, ανάλογα με την υποδομή, την επάρκεια και τους ανθρώπους.

Εθεσαν ταυτόχρονα σε διαθεσιμότητα Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, υποστηρίζοντας δήθεν ότι μέσα σε ένα μόνο μήνα όλα θα ξαναλειτουργήσουν.
Τώρα οι πολίτες πρέπει είτε να απευθυνθούν στα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων νοσοκομείων πληρώνοντας εισιτήριο 5 ευρώ για απλή εξέταση ή συνταγογράφηση κ.λ.π., στριμωγμένοι σε ατελείωτες και πολύωρες ουρές με κίνδυνο να κολλήσουν κάτι επιδημικό, είτε να στραφούν στα ιδιωτικά ιατρεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια, βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Μείωσαν κι άλλο την Ασφαλιστική Τιμή στα φάρμακα (την τιμή που αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας για κάθε φάρμακο), με αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής σου, παρά το γεγονός της μείωσης της λιανικής τιμής τους.

Σου επέβαλλαν χαράτσι 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται και σε αναγκάζουν να πληρώνεις για την συνταγογράφηση των φαρμάκων σου.

Εξαιρούν και νέα φάρμακα, συνολικά 840, από την συνταγογράφησή τους, με αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνσή σου.
Επιβάλλουν ανώτατο όριο επισκέψεων, εξετάσεων και ποσού συνταγογράφησης στους γιατρούς (πλαφόν). Και ενώ το παρουσιάζουν σαν προσπάθεια εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης, στην πράξη αποκλείουν την πρόσβαση του ασφαλισμένου στο αναφαίρετο δικαίωμα συνταγογράφησης των φαρμάκων του.

Εχουν σταματήσει τις επιτροπές αναπηρίας και παροχών.

Θέλουν να κλείσουν και τα φαρμακεία! Αυτός είναι και ο βασικός στόχος των μνημονίων.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Συμπολίτες,

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει και τα φαρμακεία. Με μια σειρά μέτρων στοχεύουν να κλείσει το φαρμακείο της πόλης, της γειτονιάς, του χωριού και να μείνουν είτε σαν τμήμα στα μεγάλα supermarkets, είτε σαν μεγαλοφαρμακεία λίγων και εκλεκτών.

Επιδιώκει με μανία να επιτραπεί  η πώληση μιας ολόκληρης κατηγορίας φαρμάκων από τα supermarkets. Φάρμακα όπως αντιβηχικά, παυσίπονα, κολλύρια, αλοιφές, για το στομάχι κ.λ.π. που κακώς δεν συνταγογραφούνται (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ), κακώς δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΠΥ και τα πληρώνει από την τσέπη του ο έχων ανάγκη.


Είναι συνειδητοί ψεύτες:

Δεν υπάρχουν «ασφαλή» φάρμακα. Ολα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και αν δεν παρθούν σωστά γίνονται φαρμάκι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η γνωστή σε όλους ασπιρίνη. Ενα φάρμακο που ευθύνεται για τις περισσότερες  γαστρορραγίες, που αυξάνει τις αιμορραγίες, δεν πρέπει να την παίρνουν όσοι έχουν σάκχαρο κ.λ.π.
Οπου επιτράπηκε η πώληση αυτών των φαρμάκων (ΗΠΑ) εκτός των φαρμακείων, γέμισαν τα νοσοκομεία με βαριά περιστατικά, ακόμα σημειώθηκαν και θάνατοι !!!

Οι τιμές των φαρμάκων αυτών ΜΥΣΥΦΑ, όπου «απελευθερώθηκαν, έφθασαν στα ύψη, προκειμένου να καλυφθεί από την τσέπη των πολιτών το κόστος για την διαφήμισή τους. Δική τους έρευνα (IMSHEALTH) δείχνει ότι όταν π.χ. ένα τέτοιο φάρμακο κάνει 3,5 ευρώ στην Ελλάδα, στην Ισπανία έχει 6.90 ευρώ, στην Πορτογαλία 7,80 ευρώ, στην Ιταλία 9.70 ευρώ, στις δε βόρειες χώρες Γερμανία κ.λ.π. περνάει τα 10,00 ευρώ. Θέλουν οι κυβερνώντες απλά να βοηθήσουν τα μεγάλα supermarkets, που ανήκουν σε ξένα και ελληνικά μεγαλοσυμφέροντα.

Επιβάλλει εξαντλητικά ωράρια που αδυνατεί να παρακολουθήσει το μικρομεσαίο φαρμακείο και θέλουν η ιδιοκτησία να πάψει να είναι στο φαρμακοποιό, αλλά σε κάθε άσχετο κεφαιούχο, αντίθετα με τις προβλέψεις και οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Μιά έκθεση του ΟΟΣΑ, που παραγγέλθηκε και πληρώθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εμπορίου, με «στημένες» ερωτήσεις που έδιναν συγκεκριμένες και δεδομένες απαντήσεις, είναι το πρόσχημα.

Φίλε ασφαλισμένε,

Το φαρμακείο είναι χώρος Υγείας

Οπως ο γιατρός γνωματεύει από το ιατρείο, έτσι και τα φάρμακα δίνονται στο φαρμακείο από τον επιστήμονα φαρμακοποιό αλλά και μια σειρά άλλων συμβουλών και φαρμακευτικών φροντίδων όπως όλοι γνωρίζετε. Το φαρμακείο της γειτονιάς είναι το πιο άμεσα προσβάσιμο σημείο πρωτοβάθμιας φροντίδας για κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.
Αντίθετα το supermarket είναι ο ναός της κατανάλωσης με στόχο το κέρδος και μόνο. Το φάρμακο δεν είναι καταναλωτικό προϊόν για να πουλιέται μαζί με τα απορρυπαντικά. Είναι κοινωνικό αγαθό που απαιτεί προσοχή στην λήψη του.

Πρέπει να τους σταματήσουμε : είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.

Δεν θα επιτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση. Χιλιάδες φαρμακοποιοί  σε όλη την Ελλάδα, στήρίζουν εθελοντικά δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέρουν αμισθί υπηρεσίες, δανείζουν φάρμακα, πιστώνουν τους πολίτες κ.λ.π.
Σε καλούμε να ενωθείς μαζί μας στον αγώνα για αξιοπρέπεια και κοινωνική ευαισθησία.
Σε καλούμε να απορρίψεις τις επιλογές της κυβέρνησης, που διαλύουν την Δημόσια Ιατρο-Φαρμακευτική Περίθαλψη, υπέρ της κερδοσκοπίας ορισμένων συμφερόντων.

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1