Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Είναι να μην πλέκεις ατελείωτα εγκώμια όταν έχεις μπροστά σου τέτοια διαμάντια;


του Σταύρου Κατσούλη

Και τι δεν έχουν. Ιδιοφυΐα και γιατί όχι μεγαλοφυΐα. Μεγαλοπρέπεια και παρ όλα αυτά ταπεινότητα, και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια ανιδιοτελούς υπηρεσίας στον Λαό μας. Ας μην ξεχάσουμε επίσης την υπηρεσία που έκαναν στην παράταξη της κεντρο-αριστερο-σοσιαλ-δημοκρατίας, κάτι που αν δεν είναι αυτονόητος αυτοσκοπός, είναι σίγουρα απολύτως, μα απολύτως σεβαστό...

Που θα είμαστε χωρίς αυτούς, που, αλήθεια θα αρμενίζαμε ανέμελοι και χαμένοι στην άγνοια μας, χωρίς της καθοδήγηση τόσο τεράστιων μορφών της πολιτικής διανόησης, της σκέψης, του πιο βαθιού συλλογισμού και γενικότερα ολόκληρου του πολιτισμού; Αυτοί ήταν που στήριξαν με τις θυσίες τους και ακόμα και το με ....
το αίμα τους το πολιτικό, την μεγάλη ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα που ο άσχετος Λαός δεν θέλει ούτε ν' ακούει το όνομά της. Τι θάρρος φίλε μου, τι αυτοθυσία, τέτοιο ήθος, τέτοια απίστευτη αρχοντιά!

Σε αφήνουν άφωνο και μόνο όταν ακους λίγες τους φράσεις. Η υπερβολική διαύγεια του νου και του πνεύματός τους, τους κάνει να στέκονται σαν οι φωτεινότατοι ήλιοι μπροστά στο κατά τα άλλα, μουντό τοπίο της Ελληνικής πολιτικής σκηνής... Γι αυτό και είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσει κανείς. Τι θα έλεγε ο αποσβολωμένος παρατηρητής τους τόσα χρόνια; Ότι ο ένας φωτίζει την οικουμένη λιγότερο από τον άλλον; Αδύνατον, μπροστά σε τέτοια λάμψη!

Τι συγκυρία αδελφέ μου! Ποια πλανητική ευθυγράμμιση, ποια αστρική συγκυρία, ποιοι παντοδύναμοι θεοί συνεργάστηκαν, για να μαζέψουν τόσα απύθμενα ταλέντα, όλα μαζί, την ίδια χρονική στιγμή; Τι θαύμα είναι κι αυτό που μας έλαχε, εμάς τους ολίγους, τους τόσο απίστευτα ευνοημένους! Σε τι ορυχείο με αμέτρητα διαμάντινα διαμάντια πέσαμε ψάχνοντας για πέτρες μέσα στην λάσπη! Αλλά δεν χρειάστηκε κανένας θεός για να εμφανιστούν αυτοί και καμιά δύναμη από το υπερπέραν... Κι αυτό είναι ακόμα πιο τρομακτικό, γιατί θεοί της πολιτικής και οποιουδήποτε άλλου θεματικού τομέα, ακριβώς είναι οι ίδιοι!

Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, μια πραγματική Θεά Αφροδίτη της εποχής μας! Μια Θεά που αγαπά τον Έλληνα τόσο πολύ που αναγκάζεται καμιά φορά ακόμα και να τον προσβάλει εκεί που ο πόνος είναι ο μέγιστος...

Ανδρουλάκης Νίκος, ο μέγας στοχαστής, πηγή απύθμενης γνώσης και απόλυτης κατανόησης. Που θα είμαστε ως Λαός χωρίς τις διαπιστώσεις του, τις συμβουλές του και τα θεόρατα οράματά του για την κοινωνία μας;

Καϊλη Εύα, η νέα Εύα που ήρθε, και κατάφερε να δώσει ζωή στο γερασμένο πολιτικό μας σκηνικό... Αλλά μην ανησυχείτε, μπορεί να είναι νέα, και ωραία, αλλά ποτέ της δεν διανοήθηκε να αφορίσει την σοφία που της παρέδωσαν, παρέδιδαν συνεχώς οι πολιτικοί της κηδεμόνες.. Γι αυτό και κατάφερε να ανανεώσει το αίμα αλλά να διατηρήσει την ουσία όπως ακριβώς ήταν πάντα!

Παντελής Καψής, τι να πει κανείς... Ότι κι αν πει κανείς, θα είναι λίγο. Όχι ότι θα τον μετακινήσετε αν θα του πείτε κάτι. Αυτό είναι βράχος ασάλευτος στυλοβάτης του συστήματος. Ιστορικός πια μεταρρυθμιστής των μέσων ενημέρωσης, έκανε αυτό ακριβώς που χρειάστηκε, ακόμα και αν αυτό απαιτούσε να ξηλώσει οτιδήποτε είχε μείνει όρθιο στην ενημέρωση του κοσμάκη, αυτό θα πει θάρρος, αυτό θα πει σιγουριά!

Μπίστης Νίκος, άλλη αφάνταστη ηγετική μορφή, μια ακόμα άφταστη για μας τους μικρούληδες πολίτες, θεότητα της μεταπολιτευτικής πολιτικής ουράνιας σφαίρας... Οργανωτής του Έθνους και αυτός, αστείρευτος πόρος εμπειρίας, γνώσης και δημιουργικότητας.

Και ούτω καθ εξής... Ο λόγος για το ψηφοδέλτιο του ΜΠΑΤΣΟΚ, ερρμ, της Ελιάς.
Ο ένας "καλύτερος" από τον άλλο.
Ο ένας πιο τεράστιος "φιλέλληνας" από τον άλλο.
Ο ένας πιο μεγάλος "ευεργέτης" από τον άλλο.
Ο ένας, πιο χωμένος, πιο εμπλεκόμενος, πιο πολιτικά βρωμερός, πιο πολιτικά αηδιαστικός, πιο προδοτικός από τον άλλον!

ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

Καλή Λευτεριά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1