Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Όλοι μαζί – αντάμα - πάνε να θάψουν τη σαφή απόφαση του ελληνικού λαού !!

του Κώστα Γιαννιώτη

Παρά τον άνευ προηγουμένου καταιγισμό απειλών, τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης, αυτός ο ΛΑΟΣ τους έδειξε ότι όσο κι αν δείχνει αραχτός και ξεχασμένος στη φραπεδιά, κρατάει κρυμμένο βαθιά μέσα του το πνεύμα του ΜΕΤΩΠΟΥ ! Αυτό που τον κρατούσε στη ζωή  μέσα από τη μαρτυρική και ηρωική πορεία του  στο διάβα των αιώνων !
Το ανοσοποιητικό σύστημα αυτού του λαού, παρά τον καρκίνο που φωλιάζει στο κορμί του, τον βοηθά να επιβιώνει και στις κρίσιμες στιγμές να ορθώνει το μπόι του και να προχωρά στη ζωή !

Μετά το αποτέλεσμα …..

Μετά τη βροντερή φωνή αυτού του περήφανου λαού, μετά το μεγάλο ‘’ΟΧΙ’’ , άναψαν τα αίματα και άρχισαν οι πανηγυρισμοί στους δρόμους και τις πλατείες των ελληνικών πόλεων, με κέντρο ...
το Σύνταγμα !

Όσοι έλειψαν (όπως κι εγώ, για λόγους πέρα από τις επιθυμίες μου) απ` αυτό το ξέφρενο πανηγύρι του λαού, έχασαν ιστορικές στιγμές και σίγουρα πόνεσαν για την απουσία τους. Αποζημιώθηκαν όμως !

Τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν νηφάλια τις δηλώσεις των πολιτικών εκπροσώπων, μετά το συντριπτικό 61,3 % υπέρ του ‘’ΟΧΙ’’, και να βγάλουν ….. πικρά συμπεράσματα.

Πρώτα παρέλασε από το ‘’γυαλί’’ όλος ο πολιτικός συρφετός, όλος ο πολιτικός και ηθικός κατιμάς αυτού του βασανισμένου τόπου.

Δυο κόσμοι διαφορετικοί ! Από τη μια το πανηγύρι του λαού και από την άλλη η κατήφεια, η δυσαρέσκεια, η απογοήτευση μέχρι απελπισίας, και το διχαστικό μίσος κρυμμένο πίσω από παχιά λόγια περί …… ενότητας !!

Τέλος, ήρθε και η σειρά του πρωθυπουργού !
Όποιος τον παρακολούθησε προσεχτικά, σίγουρα θα ένιωσε – τουλάχιστον – έκπληξη!
Αν έκλεινες τη φωνή και έβλεπες μόνο την έκφρασή του και τη στάση του σώματος  σίγουρα θα τον κατέτασσες στην ομάδα των ηττημένων !

Έδειχνε άνθρωπο που βρέθηκε μπροστά σε απρόσμενες και δυσάρεστες εξελίξεις !
Αυτό το ύφος συνοδευόμενο, από τις δηλώσεις πίστης και υποταγής στην Ε.Ε. , το ευρώ του και τους ‘’εταίρους του, σε έδιωχναν από την έκπληξη και σε οδηγούσαν στο φόβο για το μέλλον αυτού του τόπου. Ταυτόχρονα όμως έδιναν και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που ‘’βασάνιζαν’’ τους πολίτες, όλην αυτήν την εβδομάδα του δημοψηφίσματος.

Πίστεψε στο δημοψήφισμα και στη δύναμη του λαού ο πρωθυπουργός ;
Αν ναι, τότε γιατί ενώ είχε δυνατότητα να κυνηγήσει, νομικά και βάσει συντριπτικών στοιχείων – ακόμα και για παραβίαση του συντάγματος – τα βοθροκάναλα της διαπλοκής, σφύριζε αδιάφορα και καταγγέλλοντας …. στον αέρα τη βρώμικη επίθεση που είχαν εξαπολύσει εναντίον του λαού;

Γιατί δεν προχώρησε άμεσα στην προεκλογική του δέσμευση και δεν απαίτησε, με απειλή λουκέτου, τα ‘’δανεικά’’ που πάνε να θάψουν οι ‘’δημοσιογραφικοί’’ οίκοι ανοχής ;

Μήπως τον εξυπηρετούσε μια επικράτηση της κατατρομοκράτησης του λαού και, κατ` επέκταση, μια επικράτηση του ‘’ναι’’ ; Ένα ‘’ναι’’ που θα τον οδηγούσε σε ‘’ηρωική’’ παραίτηση (πράγμα που ίσως προετοίμαζε με την περίφημη δήλωσή του ….. «δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού»), μια παραίτηση που θα οδηγούσε στη δημιουργία κυβέρνησης …. ‘’Εθνικής Ενότητας’’. Μιας κυβέρνησης Παπαδήμων, χωρίς τη δική του συμμετοχή, που θα ψήφιζε ό, τι πιο σκληρό μέτρο θα είχε δει ποτέ αυτός ο λαός.

Την ίδια ώρα ο λαός θα ‘’σφαζόταν’’ στους δρόμους – μεταφορικά και κυριολεκτικά – για λογαριασμό του και στο όνομά του, για μεθοδευμένη τάχα εκδίωξη από την κυβερνητική καρέκλα. Μια κυβέρνηση Παπαδήμων που μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της για ψήφιση των μέτρων, θα προκήρυσσε εκλογές για να επιστρέψει μετά βαΐων και κλάδων ο αδικημένος μεσσίας με μόνη αποστολή τη διαχείριση απλώς της μαύρης και άθλιας κατάστασης που θα είχαν διαμορφώσει οι προηγούμενοι. Ούτε γάτα ούτε ζημιά ! Και ο Αλέξης διαχειριστής μεν της βρώμικης πλέον κατάστασης αλλά ήρωας !!  Αυτό ήταν το σενάριο που ετοίμαζαν γιατί όλοι – μα όλοι – πίστευαν στην, οριακή ίσως, αλλά σίγουρη νίκη του ‘’ναι’’ όπως την επιθυμούσαν.

Μέσα στο ίδιο κλίμα και οι Ευρωπαίοι ‘’εταίροι’’. Τυφλωμένοι από το πάθος τους για υποδούλωση και ταπείνωση αυτού του περήφανου λαού, έριξαν στη μάχη το βαρύ τους πυροβολικό, πιστεύοντας ότι θα μεγαλώσουν την ψαλίδα υπέρ του ….. ‘’ναι’’ !
Με τη σιγουριά της νίκης τους, τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι …. ‘’ το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος ήταν το μέσα ή έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.’’
Όμως, μετά το απρόσμενο γι` αυτούς και ηχηρό χαστούκι που έφαγαν από τον ελληνικό λαό τα μάζεψαν – κάνοντας τούμπα – και λένε τα αντίθετα !

Έλα όμως, που δεν μαζεύεται ! Έλα όμως, που σ` αυτό ακριβώς έδωσε απάντηση ο ελληνικός λαός ! Γιατί άκουσε το διακύβευμά τους και τους…… έγραψε κανονικά, δίνοντάς τους την απάντηση σ` αυτό που οι ίδιοι του έβαζαν σαν ερώτημα !

Αν θέλουν, αν τολμούν, ας το βάλουν σαν καθαρό ερώτημα δημοψηφίσματος !!

Ο πρωθυπουργός – γνωρίζοντας καλύτερα την ψυχή αυτού του λαού – προσπαθούσε αγωνιωδώς, σε όλο το διάστημα της εβδομάδας του δημοψηφίσματος, να σώσει ό, τι μπορούσε να σωθεί από το βλακώδες ξάνοιγμα-ρίσκο, των ‘’εταίρων’’ του. Γι` αυτό με απανωτά διαγγέλματα προσπαθούσε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι …. ‘’το δημοψήφισμα δεν έχει καμιά σχέση με την επιλογή παραμονής στο ευρώ’’!

Έβλεπε το αποτέλεσμα του ‘’ΟΧΙ’’ προ των πυλών και ‘’έδενε το γάιδαρό του’’ για την επόμενη μέρα.

Το παιγνίδι ξέφευγε από τα χέρια του και τα χέρια των εταίρων του.

Για το λόγο αυτό, όταν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους για σαρωτική επικράτηση του ‘’ΟΧΙ’’ βγήκε μεν να κάνει δηλώσεις για …. ‘’την περήφανη απάντηση του λαού μας’’ με κερασάκι όμως την παρατήρηση ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την παραμονή μας στο ευρώ !

Το πρώτο σχέδιο της επικράτησης του ‘’ναι’’, των ‘’ηρωικών παραιτήσεων και της κυβέρνησης ….. ‘’Εθνικής Ενότητας’’ που θα κατασπάραζε το λαό, μπήκε στο ντουλάπι.
Αμέσως μετά την απρόσμενα μεγάλη συντριβή του ‘’ναι’’ μπήκε μπροστά το σχέδιο Β΄σωτηρίας της σάπιας κατάστασης, που καταδίκασε ο λαός.

Ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι - υποθετικά - βγήκε πανίσχυρος, από το δημοψήφισμα, προχώρησε στη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών, υπακούοντας στις προτροπές του ευρωπροσκυνημένου Πάκη !!

Έτσι για να μοιραστεί με τους δωσίλογους τις αποφάσεις που θα δένουν χειροπόδαρα αυτόν τον περήφανο λαό. Ξέροντας ότι η πολιτική που έχει προγραμματίσει είναι πολιτική νέων, σκληρότερων μνημονίων (θα τα ονομάσει προγράμματα), θέλει να έχει εξασφαλισμένη την πλάτη του από τους πολιτικούς του αντιπάλους – και γιατί όχι να έχει και τη στήριξή τους – όταν θα έχει να τα βγάλει πέρα με την οργή του λαού. Ενός λαού ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα μιας ακόμα προδοσίας των ονείρων του !

Μαγειρεύουν να  ……. μεταλλάξουν το μήνυμα της ρήξης και της αντίστασης που έστειλε ο λαός, σε ….. ‘’εθνική ενότητα’’, παρέα με τους δωσίλογους, τυράννους του λαού !

Θυμηθείτε το !!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας ! Από δω και πέρα θα ορθωθεί μπροστά τους το αληθινό πνεύμα του χτεσινού μεγαλειώδους ‘’ΟΧΙ’’, που ….. ‘’χόρευε’’ χτες το βράδυ στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας !

Θυμηθείτε το !!

Χωρίς έξοδο από τη λυκοφωλιά του ευρώ ……

Χωρίς μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους (και όχι με ψευτοκουρέματα των Σταθάκηδων, Βαρουφάκηδων και ΔΝΤ) ………

Χωρίς επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ………..

Χωρίς εθνικοποίηση των τραπεζών με πρώτη την ΤτΕ ……….

Χωρίς τιμωρία των ενόχων για το κατάντημα αυτής της χώρας ……..

σωτηρία δε θα υπάρξει γι` αυτόν τον τόπο, όσοι SUPER STARS κι αν παρελάσουν !

Συνέχιση της ίδιας πολιτικής με αλλαγή προσώπων και ‘’ηρώων’’ ζεν πρεμιέ, θα οδηγήσει το λαό στη ναζιστική …… ‘’τελική λύση’’! Στην τελική του εξόντωση !

Όσο μεγάλο και συντριπτικό ήταν το ‘’ΟΧΙ’’,  άλλο τόσο μεγάλο και το βάρος των ευθυνών των κυβερνώντων. Άλλο τόσο - και μεγαλύτερο τώρα – το μέγεθος της προδοσίας αυτού του λαού, στην περίπτωση που τον φορτώσουν με νέα δάνεια, νέα μνημόνια, νέα δεσμά !!

Πατριώτες !! Κρατήστε ζωντανό το πνεύμα του ‘’ΟΧΙ’’, το πνεύμα του ΜΕΤΩΠΟΥ και συνεχίστε τον αγώνα για την οριστική ρήξη και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ !!

Καμιά υποχώρηση στον οποιονδήποτε προσκυνημένο !!

Παλέψτε για το σπίτι σας, τα παιδιά σας, την πατρίδα μας !!

Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας !!


*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ (Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1