Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Λύσσα Κακιά

Του Γιάννη Σιδέρη

Τα “συστημικά” ΜΜΕ, ως άλλος παραμορφωτικός καθρέπτης, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες, σε μια άκρατη προσπάθεια νομιμοποίησης στην κοινή γνώμη της “κυβέρνησης” της Ουκρανίας. Αποσιωπούν συνειδητά τον ρόλο των ακροδεξιών μορφωμάτων στην ανατροπή του προηγούμενου εκλεγμένου, μην το ξεχνάμε, προέδρου. Υποβαθμίζουν το γεγονός ότι στελέχη τους μετέχουν στην προσωρινή κυβέρνηση καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις. Ούτε καν αναφέρουν ότι η εκλεκτή των αμερικανών και ευρωπαίων Τιμοσένκο δεν ήταν πολιτική κρατούμενη αλλά μια πολιτικός απατεών που σπατάλησε δημόσιο χρήμα και για το λόγο αυτό εκρατείτο!

Γενικά, εκφράζοντας ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά την υποταγή τους στην Γερμανική πολιτική κυριαρχία, προσπαθούν να εξωραΐσουν μια κυβέρνηση νεοναζιστών, και μέσω αυτής να δικαιολογήσουν την πρακτική της ΕΕ!

Ωστόσο, δεν ήταν εξ’ αρχής έτσι. Φαίνεται πως οι εντολές καθυστέρησαν να δοθούν! Πριν ακόμη σχηματίσει κυβέρνηση ο Αρσένι Γιατσένιουκ, το δεξί χέρι της Γιούλιας Τιμοσένκο, με τις ευλογίες της δύσης φυσικά, διαβάζουμε στο ethnos.gr από τον Χρήστο Στασινόπουλο ένα άρθρο με τίτλο: “Κυβέρνηση με ναζιστές και παρακρατικούς”
“…Είναι γεγονός ότι μέσα από τις διαμαρτυρίες κατά του Γιανουκόβιτς εθνικιστικές, ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως ο Δεξιός Τομέας, κατάφεραν με τα όπλα να ελέγξουν τους δρόμους του Κιέβου και άλλων πόλεων της χώρας, όμως η επιβολή της ατζέντας τους σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει αναταράξεις, καθώς ο ένας ολοκληρωτικός νόμος διαδέχεται τον άλλο.”

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “…Η λίστα με τις νομοθεσίες που ψηφίστηκαν εν ριπή οφθαλμού από τη Βουλή μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης της ακροδεξιάς – νεοναζιστικής επέλασης στην Ουκρανία. Ενδεικτικά αξίζει να γίνει αναφορά στα νομοσχέδια που κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή και θέτουν εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας (σχέδιο απόφασης 4201), αλλά αποποινικοποιούν τη ναζιστική προπαγάνδα (σχέδιο νόμου 4176).

Σκανδαλώδη είναι επίσης δύο σχέδια αποφάσεων της Βουλής, το 4184 και το 4197, που το μεν πρώτο επιτρέπει τον διορισμό του ανθρώπου της Τιμοσένκο Αρσέν Αβάκοφ στο υπουργείο Εσωτερικών και τη στελέχωση του υπουργείου από μέλη του «Δεξιού Τομέα», το δε δεύτερο τον διορισμό του μέλους του ακροδεξιού – εθνικιστικού κόμματος Svoboda Α. Μαχνίτσκογκο στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Παρόμοιας φύσης είναι και το σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του UDAR, του κόμματος του Κλίτσκο, Β.Α. Ναλιβαϊτσένκο, στη θέση του επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Αποκορύφωμα εθνικιστικής και ναζιστικής νομοθεσίας αποτελεί το σχέδιο νόμου 4215 που θεσμοθετεί το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων» και αποδίδει τιμή στους συμμετέχοντες των ένοπλων συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του Γιανουκόβιτς, αλλά και το σχέδιο απόφασης 4211 που οδήγησε στη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας Μπερκούτ και την αντικατάστασή τους από άνδρες των δυνάμεων του Δεξιού Τομέα”

Από το παραπάνω δημοσίευμα, το οποίο σημειωτέον δεν βρίσκεται σε κάποιο έντυπο ή μπλοκ που μάχεται το καθεστώς, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο φασισμός στο Κίεβο εγκαθιδρύεται με γοργούς ρυθμούς. Ας δούμε όμως τώρα πως αυτό το τόσο σημαντικό, με αρνητικό πρόσημο βέβαια, αντιμετωπίζεται στην χώρα μας από κυβέρνηση και ΜΜΕ. Κατ’ αρχάς η αντίδραση της κυβέρνησης, διά του πλέον αρμοδίου, Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν πλήρως συντεταγμένη με την δύση.
Δεν ξέρω αν ο “ευαίσθητος” σε θέματα δημοκρατίας Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ενήμερος για αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αν υποθέσουμε ότι δεν τα γνωρίζει, ας πάει σπίτι του ως ανίκανος! Αν όμως τα γνωρίζει και απλά συναινεί, είναι συνυπεύθυνος με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δημοκρατικά του ανακλαστικά, που μέχρι πρότινος τα εκθείαζε και τα προέβαλλε, ως υπερευαίσθητα.

Πάντως, σε ανάλογο ερώτημα δημοσιογράφου για το πως συνομιλεί με τέτοιου είδους κυβέρνηση κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, απάντησε με την αμετροέπεια που τον διακρίνει, ότι δεν είναι δυνατόν να αναζητά τα φρονήματα των συνομιλητών του! Μάλιστα. Με αυτό το “επιχείρημα” θεώρησε ότι προσπέρασε την ερώτηση! Αν πιστεύει ο μεγάλος πολέμιος του φασισμού “κύριος” Βενιζέλος πως με τέτοιες απαντήσεις μπορεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό, αν θεωρεί ότι με τέτοιου είδους επιχειρήματα μπορεί να κρύψει την πλήρη υποτέλειά του στις εντολές της ΕΕ (βλέπε Γερμανία), αν με αυτόν τον τρόπο αναζητά άλλοθι για την στάση της Ελληνικής (λέμε τώρα) κυβέρνησης, πλανάται πλάνην οικτράν!
Ο αθεόφοβος, ούτε τους Έλληνες ομογενείς δεν είναι σε θέση να προστατεύσει. Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε:
“Ιδιαίτερες αντιδράσεις έχει προκαλέσει επίσης και το σχέδιο απόφασης 4199 που καταργεί το δικαίωμα των μειονοτήτων να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή απαγορεύονται τα ρωσικά, τα ρουμανικά, τα ουγγρικά και τα ελληνικά!”

Θα περίμενε κανείς από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος να διαμαρτυρηθεί για ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, που αγγίζει την ομογένεια. Φαίνεται όμως, πως ο Βενιζέλος, δεν ασκεί τα καθήκοντα του ΥΠΕΞ της Ελλάδος! Έχει επιλέξει να υπηρετεί άλλα συμφέροντα, αλλότρια, ακόμη και όταν αυτά αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της χώρας!
Πώς όμως θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποκρύψει από την κοινή γνώμη το τι τεκταίνεται αυτήν την ώρα στην Ουκρανία; Μα μέσω των ελεγχόμενων από αυτήν και τους εταίρους ΜΜΕ φυσικά!
Όταν στο διαδίκτυο άρχισε να κυκλοφορεί φωτογραφία του νυν πρωθυπουργού να χαιρετά ναζιστικά, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στο ΒΗΜΑ FM, αλλά και στο “Δημόσιο Ραδιόφωνο” του άλλου “τεράστιου δημοκράτη” Παντελή Καψή, “δημοσιογράφοι” “αναλυτές” και γενικά όλα τα φερέφωνα, προσπαθούσαν εναγωνίως να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, μεταφέροντας την συζήτηση στο πόσο εύκολο είναι να παρερμηνευθεί μια φωτογραφία. Λες και το μόνο στοιχείο για τα φρονήματα του αγαπημένου “Γιατς” των δυτικών, είναι αυτή η φωτογραφία! Το τι συζητήσεις άκουσα για τεχνικά ζητήματα της τέχνης της φωτογραφίας, δεν λέγεται!

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κ. Μαλέλης, (άλλος “δημοκράτης-αριστερός” της ΔΗΜΑΡ ) στην μεσημβρινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος σε όσους χαρακτηρίζουν την Ουκρανική Κυβέρνηση ναζιστική, άρχισε να καταφέρεται εναντίον του Πούτιν λέγοντας πως όποιος τον θεωρεί δημοκράτη, ας πάει στην Ρωσία να το διαπιστώσει, σε μια προσπάθεια εξίσωσης των δύο πλευρών, της νεοσυσταθείσας Ουκρανικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Ρωσίας. Και μπορεί η κυβέρνηση Πούτιν να μην είναι και υπόδειγμα δημοκρατίας, μα το να παραλληλίζεις με αυτό το μόρφωμα που οι δυτικοί επέβαλλαν στην Ουκρανία μια εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση, μόνο αφέλεια και άγνοια δεν προδίδει! Πρόκειται ξεκάθαρα για ενορχηστρωμένη επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης με σκοπό την απενοχοποίηση των “εταίρων” από τις εγκληματικές τους ενέργειες!

Η “Ελληνική Κυβέρνηση” και η προπαγάνδα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, για μια ακόμη φορά, επιτίθενται απροκάλυπτα στην κοινή λογική των πολιτών. Αδίστακτοι και αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος όμως, αρχίζουν να χάνουν το μέτρο. Ορκισμένοι εντολοδόχοι των Γερμανικών συμφερόντων, δεν διστάζουν ακόμη και τέτοια ακραία γεγονότα όπως η αναβίωση του ναζισμού, να τα προπαγανδίζουν έως και θετικά!

Να μην κοιμούνται ήσυχοι όμως, πλέον! Όσο και αν έχουν απολέσει την ηθική τους, όσο αμοραλιστές και αν είναι, ας έχουν υπ’ όψιν τους ότι ο λαός θα είναι αμείλικτος με αυτούς! Αν πιστεύουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι για όσα έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν στον Ελληνικό λαό, ας μάθουν ότι η τιμωρία τους δεν θα αργήσει! Ας γνωρίζουν, που το γνωρίζουν βέβαια, ότι οι πολίτες, θα αποδώσουν δικαιοσύνη σύντομα. Στην χώρα μας πρακτικές τύπου Ουκρανίας δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν, όσο και αν το επιδιώκουν όλοι αυτοί.

Γιατί ο Ελληνικός λαός και αρραγής, είναι και σώφρων! Γιατί ο Ελληνικός λαός, έχει μάθει να αντιστέκεται λυσσαλέα! Γιατί ο Ελληνικός λαός, έχει δείξει ιστορικά ότι ξέρει να παλεύει ακόμη και όταν ο αντίπαλος μοιάζει ανίκητος! Κι αν τώρα μοιάζει ακινητοποιημένος και αδρανής, ας μην ξαφνιαστούν όταν ένα ξημέρωμα, τους αναγκάσει ξαφνικά να ψάχνουν απεγνωσμένα το ελικόπτερο διαφυγής!

Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1