Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ! Με φορολογική δήλωση γονέων 1700 ευρώ είπαν όχι σε κατ΄εξαίρεση μετάθεση στρατιώτη

Οι γονείς του έχουν φορολογική δήλωση 1700 ευρώ! Ο ίδιος λόγω ατυχήματος έχει κριθεί Ι4. Όταν ανακάλυψε ότι μπορεί να πάρει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση κατέθεσε τα χαρτιά του. Και το ΓΕΣ απέρριψε την αίτησή του!
Όχι τίποτα δεν είναι απίστευτο πια.

Πως έχει η υπόθεση όπως μας την μεταφέρουν από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων:

Για μια ακόμη φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών από γονείς που το στρατευμένο παιδί τους δικαιούται κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, αλλά παρά το γεγονός ότι προσκομίζει όλα τα δικαιολογητικά, το αρμόδιο Γραφείο του ΓΕΣ απορρίπτει την αίτηση του.
Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, ο στρατιώτης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που απαιτούν την συχνή παρακολούθηση του από ορθοπεδικό, αλλά το ΓΕΣ δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων γαλάζιων και πράσινων βυσμάτων, αγνοώντας τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, αποκαλύπτοντας την αδιαφορία και αναλγησία μπροστά στα ακραία κοινωνικά προβλήματα.    

Σύμφωνα με την καταγγελία ο στρατιώτης Πεζικού παρουσιάστηκε με την ΣΤ' ΕΣΣΟ 2013 τον Νοέμβριο στο ΚΕΕΜ Σπάρτης. Έπειτα ήρθε μετάθεση στη Σάμο, στο 298 Μ/Κ ΤΕ. Λόγω το ότι οι γονείς του είναι άνεργοι και οι δύο, ο ίδιος στηρίζει οικονομικά την λαϊκή οικογένεια. Επίσης, ο συνάδελφος φαντάρος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας μετά από τροχαίο ατύχημα –συντριπτικά κατάγματα και στα δύο πόδια, ενώ στο ένα έχει λάμες-!

Καθώς έψαξε να δει τι προβλέπεται ανακάλυψε πως δικαιούται κατ΄ εξαίρεση μετάθεση για κοινωνικούς λόγους εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το πρόβλημα υγείας του. Δεν άργησε να απευθυνθεί στο Α’ Γραφείο της μονάδας του και να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πάρει μετάθεση. Πήγε στις 21 Ιανουαρίου και όλοι τον διαβεβαίωσαν ότι κανονικά τη δικαιούται τη μετάθεση. Μάλιστα, τον ενημέρωσαν ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε κάνει από το ΚΕΕΜ την αίτηση.

Στην Σπάρτη όμως πήραν από την Σειρά του ορισμένους μόνο να περάσουν από την Στρατολογία, υποσχόμενοι ότι οι υπόλοιποι θα πάνε την επόμενη μέρα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ο στρατιώτης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και η σωματική του ικανότητα κρίθηκε Ι4!

Στις 24 Ιανουαρίου τα χαρτιά στάλθηκαν από το Α’ Γραφείο στο ΓΕΣ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν οι κάρτες ανεργίας των δύο γονιών, η φορολογική δήλωση και των δύο –η οποία είναι 1700 ευρώ!-, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ένα πιστοποιητικό ότι διαμένει στο πατρικό. Επίσης κατέθεσε διάγνωση από τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΠΥ για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και διάγνωση που επισημαίνει ότι παρακολουθείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για φυσιοθεραπείες και ακτινολογικό.

Και όμως μετά από όλα αυτά το ΓΕΣ του απέρριψε την κατ΄ εξαίρεση μετάθεση.

Στις 27 Φεβρουαρίου ήρθε αρνητική απάντηση καθώς η αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ αγνόησε το δίκαιο αίτημα του.

Χθες έκλεισε τρείς (3) μήνες σε μονάδα της παραμεθορίου.

Οι γονείς του αναρωτιούνται αν υπολογίζει κανείς στο ΓΕΣ και στο ΥΠΕΘΑ το πώς αντιμετωπίζουν το τεράστιο οικονομικό έξοδο της θητείας, όταν τα οικογενειακά έσοδα είναι ουσιαστικά μηδαμινά”.

Πηγή: onalert.gr μέσω freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1