Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πάλι ναυαγοσώστης ο κυρ - Φώτης;

του Κώστα Γιαννιώτη*

Να που εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο το από-κομμα του κυρ Φώτη- Φανούρη, να ζεστάνει την παγωμένη στάνη των Σαμαροβενιζελαίων.

Αδίστακτος, όπως όλοι οι μπάτλερ των αφεντικών, ο κυρ Φώτης, παριστάνοντας τον βαρύ και δύσκολο, φαίνεται (μέσω διαρροών) να αποδέχεται το κέρασμα της πριμαντό(ρ)ας – όχι δεν έκανα λάθος – του συστήματος, που ακόμα και στον επιθανάτιο ρόγχο του κινεί τα νήματα της ολοκλήρωσης της καταστροφής της χώρας μας.

Ένας ολόκληρος συρφετός υπαλλήλων των κατακτητών, αναδεύεται σαν τον κοχλαστό χυλό στη χύτρα που σιγοβράζει. Πρόσωπα και γεγονότα έρχονται στην επιφάνεια της επικαιρότητας και εξαφανίζονται απ` αυτήν εν ριπή οφθαλμού. Όλα αλλάζουν μορφή και κατεύθυνση από στιγμή σε στιγμή. Μνημονιακοί, «δημοκράτες», «αντιμνημονιακοί», «διαφωνούντες», «αριστεροί» και τόσοι άλλοι, σπρώχνονται και διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτοστατήσει στην ασέλγεια πάνω στα απομεινάρια της δύστυχης πατρίδας.

Θα ξαναμπεί στο παιγνίδι ο Φωτάκης! Θυμηθείτε το. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός και τα, βουλιμικά και διψασμένα για καρέκλα, παλικάρια, τού απο – κόμματός του θα δώσουν  χέρι βοήθειας σε εξαμβλωματικά μορφώματα, που βιάζουν τον ελληνικό λαό. Την ξέρει καλά τη δουλειά!  Έμαθε και το ποίημα απ` έξω. Ξέρει αυτός! Αυτό το ποιηματάκι που έχει για τίτλο το …«Για την πατρίδα ρε γαμώτο» που με γλυκερούς στίχους αγγλοσαξωνικής γαλαντομίας, μετονομάζουν την κατακρεούργηση, μέσω απολύσεων, σε «mobility»!!!

Θα πάει, ο μπαρμπα – Φανούρης! Θα το δώσε το χέρι βοήθειας, τώρα που είναι ετοιμόρροποι.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι, το ρόλο του σφουγγοκωλάριου (ιστορικά, αξίωμα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας) τον έπαιξαν επάξια πολλοί «αριστεροί», πριν απ` αυτόν, σε κρίσιμες για τον τόπο περιόδους (βλ. Η.Τσιριμώκος). Ας αναλογιστεί όμως ότι δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο από το να κερδίσουν – περιστασιακά – μια καρεκλίτσα, αλλά να μείνουν για πάντα στην ιστορία ως σφουγγοκωλάριοι του συστήματος και τίποτε παραπάνω.

Θα πάει, ο μπαρμπα – Φώτης ! Για να κάνει πολιτική καριέρα δίπλα στον άνθρωπο – κουτσαβάκη, το Σαμαρά, τον αρχομανή Βενιζέλο, αλλά και κάποιους άλλους, σαν τον διαβόητο  τηλεβιβλιοπώλη Άδωνι, που αν τους στερήσεις το «προνόμιο» να εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, ουρλιάζουν υστερικά στα παράθυρα των καναλιών και στα ραδιόφωνα ότι …«δεν δέχονται να τους στερήσει τη δόξα των απολύσεων, η τρόϊκα» και ότι αυτό «είναι δική τους αρμοδιότητα και επίτευγμα»!!!!!!!!!!!

Αν θυμάμαι καλά, στην α΄ κατοχή, οι υπηρέτες των Γερμανών, έχοντας επίγνωση της φρικαλεότητας των υπηρεσιών τους προς τους κατακτητές, έκρυβαν τα πρόσωπά τους με κουκούλα. Σήμερα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απανθρωπιάς και αμοραλισμού, που καμαρώνουν δημόσια για τα ….κατορθώματά τους!!!

Μ` αυτούς θα συνεργαστεί ο κυρ – Φώτης! Ας κάνει το δύσκολο! Θυμηθείτε με! Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα προβάλει τις αντιρρήσεις του. Δε σημαίνει ότι δε θα θέσει τις …«κόκκινες γραμμές» του. Όχι βέβαια! Θα διαφωνήσει και μάλιστα «ριζικά» ως προς τον τρόπο θανάτωσης του ελληνικού λαού και της πατρίδας, συνολικά. Δεν είναι δυνατόν, σαν γνήσιος αριστερός, να δεχτεί τον ακαριαίο θάνατο εκατομμυρίων Ελλήνων. Τον θέλει αργό και βασανιστικό. Έτσι, για να το απολαμβάνει κιόλας. Αυτή θα είναι η «βασική» και «ριζική» διαφωνία του. Και θα επιμείνει σ` αυτή.!!!

Μάλλον όμως, δε θα` ναι μόνος αυτή τη φορά. Θα έχει και παρατηρητές από το ΣΥΡΙΖΑ, που θα τους δείχνει από μακριά τα κατορθώματά του και – ποιος ξέρει – μπορεί να κάνει κάποιους απ` αυτούς να ….ζηλέψουν. Και να πάνε πιο κοντά του, να βλέπουν πιο καλά. Τα μαντάτα είναι κακά ! Περιμένετε και θυμηθείτε!

Αλλά να θυμούνται κι αυτοί : Την προδοσία πολλοί την αγάπησαν. Τον προδότη, κανένας!
Και ο λαός αυτός, που τόσο πολύ έχει κατηγορηθεί για παθητικότητα και … ραγιαδισμό, έχει και κρίση και μνήμη. Θα το διαπιστώσουν σύντομα. Και θα βρεθούν προ εκπλήξεων, όσο κι αν κλείνουν το μάτι σε ανοιχτή φασιστική εκτροπή, με κοινοβουλευτικό μανδύα.

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Αναδημοσίευση από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1