Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Κάτι αλλάζει»

«Κάτι αλλάζει»Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μιχάλης Τζανάκης: Ευτυχώς άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα και «κινήθηκε» η αγορά της χώρας μετά από μακρά υφεσιακή πορεία.

Εκατομμύρια ευρώ τζίρου, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και αλλαγή της ψυχολογίας των Ελλήνων που φαίνεται πια στα πρόσωπά τους η ικανοποίηση, η δικαίωση και η αισιοδοξία.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαμαρτυρίες σε ό,τι καλό κάνει το επιτελείο του Σημ.. (συγγνώμη του Στουρνάρα ήθελα να πω). Όποια σωστή κίνηση πάει να κάνει η ...
κυβέρνηση όλοι να πέσουν να τη φάνε. Πάει να ξε-δασώσει τις Σκουριές φωνάζουν. Εντάξει, θα κοπούν μερικές χιλιάδες στρέμματα δάσους, θα ψοφήσουν μερικές χιλιάδες ζώα, θα μολυνθούν μερικά ποτάμια και μερικές ακτές, αλλά πώς κάνουν έτσι; Ο Πάχτας ξέρει τι κάνει.

Πάνε να ελευθερώσουν τα επαγγέλματα, που ήταν και προαπαιτούμενο της τρόικας και είδαν κι έπαθαν με αυτοκινητιστές και φαρμακοποιούς. Δε βλέπουν άραγε όλοι οι κακόπιστοι επικριτές των στουρνοσταϊκούρων ότι μετά την «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων η οικονομία μας μπήκε σε αναπτυξιακή τροχιά «ανάπτυξης» και τα «μονοπώλια» έπαθαν τεράστια ζημιά και δεκάδες χιλιάδες –ή μήπως εκατοντάδες (;)- χιλιάδες θέσεις εργασίας πάταξαν την ανεργία που απειλούσε τη χώρα;

Ήρθε η ώρα να δοθεί η χαριστική βολή στις αγκυλώσεις της οικονομίας της χώρας και τα «βαρίδια» του οικονομικού συγκεντρωτισμού να φύγουν επιτέλους με την απελευθέρωση του ωραρίου της Κυριακής. Σε ποια «πολιτισμένη» χώρα του κόσμου δεν εργάζονται Κυριακές, αργίες, ξημερώματα και χαράματα; Για πόσο θα ανεχόμασταν τους «τεμπέληδες» ιδιωτικούς υπαλλήλους, που αδίστακτοι καθώς είναι «πίνουν το αίμα» των εργοδοτών τους, ιδίως των δύσμοιρων πολυεθνικών, που είναι όμηροι των τεμπελχανάδων υπαλλήλων τους που τόσα χρόνια αρνιούνταν να εργαστούν Κυριακές και σχόλες;

Ευτυχώς έπεσε κι αυτό το «στερεότυπο» και νομίζω ότι δεν υπάρχει πια κανένας άνεργος. Άλλωστε, που θα πήγαιναν αυτοί οι αχρείοι εργαζόμενοι Κυριακάτικα; Σε ταβέρνες με τις οικογένειες τους να μπεκροπίνουν αντιπαραγωγικά και ράθυμα; Όχι να δουλέψουν, να εξυπηρετήσουν κι όσους θέλουν πραγματικά να καταναλώσουν και δεν έβρισκαν το χρόνο τις καθημερινές.

Έχω –όπως φαντάζομαι και σεις- χιλιάδες ευρώ αδιάθετα και δεν έχω χρόνο να «καταναλώσω». Όλη η Ελλάδα δουλεύει νυχθημερόν πού να βρει χρόνο να κάνει τα ψώνια της και ν' αυξήσει το τζίρο της.
Νομίζω ότι οι παραπάνω κινήσεις «ματ» σε συνδυασμό με τη φορολόγηση ποιμνίων, γκαράζ, φατνών, πηγαδιών και γλαστρών σε εξωτερικούς χώρους η οικονομία θα βρει το βηματισμό της οσονούπω, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα.

Κι αν κάποιοι από εσάς διαφωνείτε ας κοιταχτείτε στον καθρέφτη να κάνετε την αυτοκριτική σας, πριν κληθεί ο Πάγκαλος απ' τον Πρετεντέρη στην «Ανατροπή» να σας επαναφέρει στην τάξη!!!

Μιχάλης Τζανάκης
ΠΗΓΗ: το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1