Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΜΑΤ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ

ert-mat071113
του Καρτέσιου

Το αν γνώριζαν ή δε γνώριζαν ότι τα πράγματα θα φτάσουν εδώ, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι δεν ασχολούνται για τις επιπτώσεις των ενεργειών τους. Όσο σκατά κι αν τα κάνει η κυβέρνηση, δεν τη νοιάζει. Θα δώσει εντολή στα ΜΑΤ να καθαρίσουν. Στην καλύτερη περίπτωση, θα δώσει πρώτα εντολή στη Δικαιοσύνη να καθαρίσει.

Η χρήση των ΜΑΤ είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή. Ολόκληρο το σκεπτικό της χωράει στην πρόταση «Ε και; Θα στείλουμε τα ΜΑΤ».
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα δευτερόλεπτο διαλόγου ή πραγματικών δημοκρατικών διαδικασιών. Επίσης, η κυβέρνηση Σαμαρά ύστερα από τόσο μεγάλη χρήση των ΜΑΤ δεν έχει να επιδείξει ούτε μία μεταρρύθμιση. Εν ολίγοις, η κυβέρνηση Σαμαρά μόνο δέρνει.

Δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση, εκτός κι αν εννοούν ως μεταρρύθμιση την Cosco. Ακόμη κι αυτή όμως είναι «επιτυχία» των προηγούμενων. Η κυβέρνηση Σαμαρά, με τη στήριξη του όποιου ΠΑΣΟΚ και την υπηρετική μέριμνα της όποιας ΔΗΜΑΡ, τα μόνα που κάνει είναι να δέρνει, να απειλεί, να εκβιάζει και να ρημάζει. Ειλικρινά, δε θέλω να σκέφτομαι τον εφιάλτη του διαδόχου της. Η κατάσταση πλέον δε σώζεται.

Δε μ’ ενδιαφέρει καν αν υπάρχει «σοβαρή» ή όχι «Χρυσή Αυγή» για να συνεργαστεί μαζί της η Ν.Δ. Δε με τρομάζει αυτή η πιθανότητα. Ακόμη κι αν κάτι μπορεί να γίνει χειρότερο, η Ν.Δ. απέδειξε σήμερα ότι και ξέρει και θέλει και μπορεί να το κάνει μόνη της. Η Ν.Δ. είναι  η «Χρυσή Αυγή». Όχι μόνο στο θέμα των ΜΑΤ. Είναι «Χρυσή Αυγή» και στον ιδεολογικό τομέα και στην πρακτική αντιμετώπιση κάθε θέματος που προκύπτει.

Η Ν.Δ. ζει και αναπνέει για να παράγει προπαγάνδα. Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα άσχημα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Σκεπάζει με άνεση τα σκάνδαλά της, καλύπτει με άνεση τα σκάνδαλα των συνενόχων της, εξυπηρετεί συμφέροντα τραπεζιτών, εφοπλιστών και καναλαρχών, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί επιδεικτικά και με κυνισμό το κοινωνικό και οικονομικό χάος που προκαλεί καθημερινά.

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα. Δυστυχώς, η αφασία του συνόλου δίνει όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα. Δε με ενδιαφέρει αν είναι εκλεγμένο ή έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Με ενδιαφέρει ότι λειτουργεί πραξικοπηματικά κι ότι στον ορίζοντα δε φαίνεται κάποιος από το πολιτικό σύστημα που να θέλει με ριζοσπαστικό τρόπο να σταματήσει τη δράση αυτής της οργάνωσης.

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα και για έναν ακόμη λόγο.  Επειδή ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν απολυμένοι, μακροχρόνια άνεργοι και αντί να διεκδικούν μια λύση χαίρονται όταν ακούν ότι απολύονται κι άλλοι χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «όταν απολύθηκα εγώ δε νοιάστηκε κανείς».

Όσο υπάρχει αυτή η νοσηρή απόλαυση της δυστυχίας των άλλων, τίποτε δε μπορεί ν’ αλλάξει. Τα πολιτικά τοπία αλλάζουν από κάτω προς τα πάνω. Ο μεσσιανισμός έλαβε τέλος εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Όταν, λοιπόν, οι από κάτω όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά δίνουν δίκιο στην πολιτική των ΜΑΤ, των απολύσεων και της εξαθλίωσης, τότε οι από πάνω δεν είναι χαζοί να ξεβολευτούν από το θρόνο των πτωμάτων.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1