Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ένα βιαστικό και σύντομο σημείωμα για τον …Αλέξη

Τι φοβήθηκες, Αλέξη; Μην πέσει η κυβέρνηση;

του Κώστα Γιαννιώτη*

Μετά την ολοκλήρωση της κωλοτούμπας σου, Αλέξη, στο Τέξας των ΗΠΑ, και την αποθέωση, από πλευράς σου, της «θείας οικογένειας» της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΕΥΡΩ (που κάποτε δεν ήταν φετίχ για σένα), κατέφτασες λάβρος και μαινόμενος κατά της κυβέρνησης, για τη φασιστική στάση της τελευταίας εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Πριν ακόμα πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα και με νωπές ακόμα τις εντυπώσεις σου από τους υπερατλαντικούς σου φίλους, κατέθεσες πρόταση δυσπιστίας κατά της δικομματικής «κυβέρνησης».

Παγωμάρα στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, και ανοίγματα σαμπάνιας στου Μαξίμου.

Είναι σοβαρότατα τα ερωτηματικά που γεννά μια τέτοια ενέργεια, που μπορεί να στοιχίσει στον ελληνικό λαό έξι πρόσθετους μήνες δυστυχίας και απελπισίας.

Θα ήθελα, μα την αλήθεια, η ενέργεια αυτή να ήταν γέννημα ανοησίας και ηλιθιότητάς σου.

Δυστυχώς όμως έχω την πεποίθηση, που φτάνει μέχρι την απόλυτη βεβαιότητα, ότι δεν είσαι τόσο πολύ ανόητος. Ότι πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβονται σκοπιμότητες τόσο άσχημες, που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στον ελληνικό λαό.

Δε γνώριζες άραγε, Αλέξη, ότι την πρωτοβουλία που πήρες μπορείς να την ξαναπάρεις μόνο μετά από έξι μήνες από σήμερα; Το ήξερες! 
Ας είναι λοιπόν αυτό το ένα κρατούμενο.

Δεν ήξερες, Αλέξη, ότι μέσα από διαπραγματεύσεις του κώλου (συγγνώμη για την αγένειά μου) ετοιμάζουν την τελική σφαγή αυτού του λαού; Το ήξερες!
Ας είναι αυτό το δεύτερο κρατούμενο.

Δεν ήξερες, Αλέξη, ότι κάποια από τα «παλικάρια» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που παριστάνουν στο «κοινοβούλιο» τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού, άρχισαν να σκέπτονται σοβαρά να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, γιατί δηλώνουν ήδη στα ΜΜΕ ότι θέλουν να ξαναπάνε στα χωριά τους, αλλά  ….‘’κομμένα τα γιοφύρια πίσω τους’’; Μάλλον, κάπου θα το άκουσες !
Ας είναι αυτό το τρίτο κρατούμενο.

Δεν έμαθες ότι μπροστά σε ένα τέτοιο κίνδυνο καταψήφισης, η κυβέρνηση προσανατολιζόταν σταθερά να περάσει τα μέτρα με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά, δηλ. με πράξη νομοθετικού περιεχομένου; Έ !  Όλο και κάτι θα έμαθες!
Να και το τέταρτο κρατούμενο.

Δεν ήξερες ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για την υπερψήφιση της πρότασής σου: Το ήξερες !
Αυτό είναι άλλο ένα κρατούμενο.
Ας μαζέψουμε τα κρατούμενα, Αλέξη, να κάνουμε τη σούμα.

Μήπως, γνωρίζοντας την επερχόμενη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, σε ενάμιση μήνα από σήμερα, και τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ανέλαβες την πρωτοβουλία να δώσεις την κυβέρνηση άσπιλη, αμόλυντη και συσπειρωμένη απέναντι στα «αφεντικά»;

Μήπως σε βολεύει να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση, κρατώντας το «χαρτί» της ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε να μη χρειαστεί να πιεις εσύ το πικρό ποτήρι της ψήφισης τέτοιων μέτρων; Γιατί, μη μου πεις. Μετά τους όρκους πίστης και λατρείας στο ΕΥΡΩ και την ΕΕ, που έδωσες στο Τέξας, θα ήταν περίεργο να σηκώσεις επαναστατικό μπαϊράκι στα …… καλά καθούμενα, σαν κυβέρνηση!

Μήπως εσκεμμένα δίνεις αέρα στα πανιά της «κυβέρνησης» γιατί οι «δημοσκοπήσεις» δε σε βολεύουν ακόμα και ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πιο βολικός για «καταγγελίες» της ‘’τρισκατάρατης κυβέρνησης’’;

Μήπως, επειδή γνωρίζεις, τι είδους μέτρα έρχονται, και έκαψες από τώρα το χαρτί της δυσπιστίας και της μομφής, (εξάμηνη είπαμε η διάρκειά της) ώστε να μην αναγκαστείς να το κάνεις την κρίσιμη ώρα των μέτρων, που θα έπαιρνε διαστάσεις  και που ίσως – ποιος ξέρει – μπορεί να έπεφταν και μερικές ψήφοι από κάποιους κυβερνητικούς βουλευτές;

Μήπως, με την ελπίδα της ‘’προαγωγής’’ σου, κάποτε, σε πρωθυπουργό, είναι καλλίτερα να έχεις έτοιμα και ψηφισμένα μέτρα, παρά να αναγκάζεσαι να τα ψηφίσεις εσύ; Τα έτοιμα, τα ψηφισμένα από άλλους μέτρα, δε θα είναι ένα καλό άλλοθι για να εξακολουθήσεις την πολιτική των προκατόχων σου;

Αλέξη! Έχω την πεποίθηση ότι το ταξίδι σου στο Τέξας, δεν είναι άμοιρο της βιαστικής πρότασής σου, που παρέκαμψε με δημοκρατικότατη αδιαφορία ακόμα και τα κορυφαία όργανα του κόμματός σου.

Ούτε θέλω να πιστέψω πως οι Σαμαροβενιζελαίοι έκαναν την κίνηση στην ΕΡΤ τυχαία σήμερα. Σου έδωσαν εσκεμμένα την ευκαιρία του προσχήματος και της αφορμής, …«ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό των προφητών» …του Τέξας, και να εμφανιστεί μια κυβέρνηση αναβαπτισμένη - από ένα δήθεν δημοκρατικό και δήθεν κοινοβούλιο - που μπορεί να προχωρήσει απερίσπαστη στην τελική εξόντωση του ελληνικού λαού.

Να γιατί οι χαχόλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (που δε φημίζονται δα και για την πολιτική τους ευφυΐα), μη γνωρίζοντας το «παιγνίδι», πανηγυρίζουν.
Στο κόμμα σου όμως κάποιοι άρχισαν να «μυρίζονται» ότι ….. «το παιγνίδι είναι στημένο και στα μέτρα σου» και αλληλοκοιτάζονται με αμηχανία.

Αλέξη! Το` να χέρι νίβει τ` άλλο και τα δυο το ….μνημόνιο, τους τοκογλύφους και τη μαύρη κατοχή.

Μην ανησυχείς όμως! Τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ δε θα την αποφύγει κανένας από σας. Ο λαός θα την οργανώσει και θα είναι «ντάλα μεσημέρι» όπως έλεγε κάποιος παλιός αγωνιστής.

Ξέρω, σε στενοχώρησα. Εσύ, όμως προχώρα απερίσπαστος. Τη σωστή δουλειά, να είσαι σίγουρος, θα την κάνει ο λαός.
Οι επιλήσμονες της ιστορίας βρίσκονταν πάντα προ εκπλήξεων.

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1