Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Στα πρόθυρα μιας νέας συγκυβέρνησης, προς χάρη «εθνικού συμφέροντος» και με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ;

Προετοιμάζεται σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

του Δημήτρη Κυπριώτη*

Και τώρα έρχονται τα δύσκολα, για τα οποία πολλές φορές έχουμε γράψει και στη σελίδα αυτή. Φτάνει δηλαδή η στιγμή που όσο και να θέλεις εσύ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αφού δεν έχεις τη δύναμη να το κάνεις.

Έτσι λοιπόν πόσες φορές δεν είπαμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν ήρθε για να φύγει πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο που της έχουν "αναθέσει";

Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, οι δουλειές δεν είναι πάντα εύκολες. Έχουν και ρίσκο και ...ιστορικές ευθύνες, πόσο μάλλον όταν αυτό το ρίσκο πρέπει να το αναλάβουν και άλλοι, αφού εσύ δεν έχεις την αριθμητική κοινοβουλευτική δύναμη να κάνεις ότι σου γουστάρει και χρειάζεσαι ...σπρώξιμο, πλάτη που λέμε και από άλλους;

Αλλά ποιους, εκτός από το κομματίδιο του Βενιζέλου και αυτό όχι δεδομένο μετά και την...
αποχώρηση της τελευταίας κυρίας και με δεδομένες τις..... απειλές (σιγά μην φοβηθούμε) των κ.κ Σκανδαλίδη και Μωραΐτη!

Ναι αλλά για τα δύσκολα έχουμε την παντός καιρού ''Αριστερά της ευθύνης" του κυρ-Φώτη το κόμμα δηλαδή που πριν από λίγους μήνες συγκυβερνούσε!

Το θέμα όμως τώρα είναι πως ξαναγυρίζεις πίσω; Σιγά όμως μην δυσκολεύονται στις κυβιστήσεις οι κ.κ. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Τα παιδιά το  έχουν ξανακάνει και με επιτυχία μάλιστα  αυτό το ίδιο. Φαίνεται ότι δεν θα δυσκολευθούν να επαναλάβουν το ίδιο  και πάλι.

Και έτσι με αυτό το σκεπτικό, επιστρατεύθηκε από το  "σύστημα" για μια ακόμη φορά η θυγατέρα, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, ώστε  με το ποιο αθώο ύφος της έκανε την πρόταση επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στη βάση της, δηλαδή  στην κυβέρνηση!

Και επειδή είναι κομμάτι δύσκολο και τελείως ξεδιάντροπο, να γίνει αποδεκτή αμέσως μια τέτοια πρόταση, ο κ. Φώτης έδωσε το σύνθημα στους παπαγάλους του, να ζητούν τάχα μου αλλαγή πολιτικής! Και φυσικά αν του υποσχεθούν (πράγμα δεδομένο) κάτι βελτιωτικό, θα αποδεχθεί αυτήν την πρόσκληση και πρόκληση έστω και με βαριά καρδιά,  προς ...χάριν της πατρίδας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με ενδιαφέρον, αλλά σφυρίζει τάχα αδιάφορα! Και όμως στο βάθος αυτής της διαδρομής πολλοί παράμετροι οδηγούν σε ...συνεργασία, σε συγκυβέρνηση και με το ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη φορά, φυσικά όμως με άλλη σύνθεση και πάντα μέσα από τη Βουλή αυτή.

Τα στοιχεία που συνηγορούν σε μία τέτοια κατάληξη είναι πολλά πλέον και δεν κρύβονται. Κάποιοι από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να  χαίρονται από τώρα, αφού θα γίνουν κυβέρνηση, έστω και με τον τρόπο αυτό!

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν πιστεύουν σε μία τέτοια προοπτική, αλλά θα κάνουν ότι το δυνατόν και στο μέτρο που μπορούν να ''κοντράρουν '' την ηγεσία τους, αν το επιχειρήσει.

Εδώ είμαστε να δούμε και πάλι μαζί  το έργο αυτό.

Το θέμα είναι όμως τι κάνουν οι υπόλοιποι, ο κανονικός λαός. Θα αποδεχθεί ακόμα μία τέτοια τακτική εξαπάτησης ή θα κάνει το χρέος του και θα αναλάβει επιτέλους τον ιστορικό του ρόλο;

Εμείς πάντως ως ΕΠΑΜ πιστεύουμε και παλεύουμε προς το σκοπό αυτόν, τη Νίκη του λαού!

*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι Α΄ συντονιστής της ΠΓ του ΕΠΑΜ.

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1