Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Δημοκρατικός Πόλος προοδευτικών δυνάμεων: «Εμπρός λοιπόν να τους ανατρέψουμε»!

Δημοκρατικός Πόλος προοδευτικών δυνάμεων: «Εμπρός λοιπόν να τους ανατρέψουμε»!Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου από πολιτικές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στον «πόλο του δωσιλογισμού» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εκπρόσωποι πολιτικών δυνάμεων, ρευμάτων και προοδευτικών κινημάτων, ύστερα από πρόσκληση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) και υπό την παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Παναγιώτη Λαφαζάνη «έδωσαν τα χέρια» για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού ενωτικού πόλου – απάντηση, στη μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης.
Αλλά και την κατάλυση της Ελληνικής πολιτείας και την γενοκτονία στην οποία οδηγεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.. Και όλα αυτά φυσικά σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από αγανακτισμένους Ελληνες πολίτες που δήλωσαν έτοιμοι να αγωνιστούν για να πάρουν την πατρίδα τους πίσω.
PB110079
Ακόμα και τη στιγμή που παρευρισκόμενος προσπάθησε να τορπιλίσει αυτή την πρώτη προσπάθεια διαλόγου, μέσα από την ρίψη αμπούλων θείου στην αίθουσα, αλλά και τη ρίψη ηχείου στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, η ομάδα περιφρούρησης  τον απομάκρυνε έγκαιρα από τον χώρο, με τον κόσμο να συσπειρώνεται ακόμα περισσότερο παρά να αποθαρρύνεται από το περιστατικό.

Οπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ και οικονομολόγος, Δημήτρης Καζάκης: «Σήμερα ο κάθε ένας από εμάς φεύγει από εδώ με ένα σημαντικό καθήκον. Πρέπει να περάσει πάσει θυσία στο λαό, ότι τη στιγμή που τα πάντα αποσυντίθενται εμείς ενωνόμαστε. Αυτό που έρχεται είναι η τελεσίδικη κατάλυση της ελληνικής πολιτείας και τυπικά, για αυτό σας καλώ όλους να πάμε μια βόλτα την Ελλάδα. Πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, να βάλουμε φωτιά στους Ελληνες σε ολόκληρη την χώρα που θέλουν να δουν μπροστά τους άτομα που είναι έτοιμα να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά. Αν ο κόσμος πεισθεί θα το κάνει και αυτός εν ριπή οφθαλμού.

PB110061

Για να καταλήξει: «Είμαι τέσσερα χρόνια στο δρόμο με πραγματικούς συντρόφους για αυτό τον σκοπό. Και θα συνεχίσω να το πράττω μέχρι τέλους. Το οφείλω στα τέσσερα παιδιά μου. Δεν θα επιτρέψω λοιπόν σε κανένα να μου πει πως την κρίσιμη στιγμή κρυβόμουν».

Για να συνεχίσει ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, Παναγιώτης Μαντάς: «Είναι κοινός τόπος ότι η χώρα έχει μπει στον τελικό δρόμο για εθνική και ανθρωπιστική καταστροφή...για αυτό και θα πρέπει να συσπειρώσουμε την πλειοψηφία του λαού, να τη συναδελφώσουμε και να δημιουργήσουμε πατριωτικούς προοδευτικούς πυρήνες σε ολόκληρη τη χώρα. Με κυρίαρχα τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, αλλά και της μονομερούς διαγραφής του επαχθούς χρέους.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του κινήματος «Δεν πληρώνω» τόνισε: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, για αυτό και θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια ενότητα πάνω σε συγκεκριμένες αρχές...όποιο όμως βήμα και αν κάνουμε, πρέπει να πραγματοποιήσουμε σωστές συμμαχίες....Ο Βελουχιώτης δεν μοίραζε παράσημα. Οι μάχες είναι τα παράσημα για τους μαυροσκούφηδες και τα δικά μας παράσημα είναι οι δίκες που πηγαίνουμε. Εμπρός λοιπόν να τους ανατρέψουμε, δεν είναι ουτοπία».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία μου εδώ σήμερα δεν είναι ως ομιλητή ή εισηγητή, αλλά δηλώνει και την προσωπική μου θέληση και από την πλευρά των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσω τη συζήτηση».

PB110055
«Χρειαζόμαστε μια νέα πνοή εθνικής ενότητας και οφείλουμε να αντιδράσουμε εκ των πραγμάτων και πρωτοποριακά. Ο Ελληνας θέλει να είναι ραγιάς αυτός και τα παιδιά του ή να ολοκληρώσει επιτέλους αυτό που η επανάσταση του γένους άφησε ανολοκλήρωτο»; υπογράμμισε ο Δημήτρης Καζάκης.
4748
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, παρά τις καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο διάλογος μεταξύ προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και κινημάτων. Κόσμος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, την Σπίθα, αλλά και αντίστοιχα κινήματα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα λόγια και να βγουν μπροστά και να μην αφήσουν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
5152
Μάλιστα υπήρξαν και παρευρισκόμενοι οι οποίοι πρότειναν τα όλα τα κινήματα που βρίσκονται στο αντιμνημονιακό πατριωτικό μπλοκ να κατεβάσουν στις επερχόμενες εκλογές, κοινούς υποψηφίους.
PB110069
«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ελέγχουν την παιδεία. Εχουν πάρει τα πάντα από τον κόσμο και εκείνος είναι ακόμα στον καναπέ. Δεν φταίει όμως γιατί προωθούν την άγνοια. Θέλουμε λοιπόν να φτιάξουμε ομάδες – κρούσης φιλολόγων για να ανατρέψουμε βήμα – βήμα τον Μεσαίωνα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων και ο Γιώργος Τσιπάς, εκπρόσωπος του Δικτύου Μίκης Θεοδωράκης
PB110078
«Πρέπει να συζητάμε, να ζυμωνόμαστε και να βγαίνουμε στους δρόμους. Φύσει και θέσει, είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο. Είμαστε ο σπόρος της αντίστασης. Εδώ και τέσσερα χρόνια πραγματοποιούμε αντάρτικο (ως κίνημα Δεν πληρώνω). Η αλληλεγγύη όμως θα πρέπει να περάσει στην ανατροπή. Πρέπει να ξεκινήσουμε πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω»
PB110082
«Πριν πάρουμε τα όπλα πρέπει να γνωρίζουμε ποιον έχουμε δίπλα μας αλλά και ποιος είναι ο εχθρός μας. Είναι η El Dοrado Gold, οι μεγαλοκαναλάρχες, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες. Αυτούς θα τσακίσουμε. Ακόμα και τον φασισμό που είναι ετερόφωτη ιδεολογία και παιδί του καπιταλισμού θα τσακίσουμε και θα το κάνουμε με φυσικό τρόπο, εκτοπίζοντας τον από τις γειτονιές μας» , υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, οργανωτικός γραμματέας της νεολαίας του Κινήματος «Δεν πληρώνω»
PB110073
Μπορεί να μην απάντησε σε ερώτηση παρευρισκόμενου για το αν τελικά η κατάθεση πρότασης μομφής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη κίνηση τακτικής τη δεδομένη στιγμή. Αλλά και το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τις παρούσες συνθήκες δεν παραιτείται, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. ο βουλευτής όμως του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε το παρών στον διάλογο που πραγματοποιήθηκε και έδωσε ευήκοων ους σε όσα συζητήθηκαν.

ΠΗΓΗ: το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1