Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Το μόνο που τους λείπει είναι το λουρί!!


του Κώστα Γιαννιώτη*

Ψάχνω το πάμπλουτο λεξιλόγιο της γλώσσας μας να βρω λέξεις, για να μπορέσω να περιγράψω την κατάντια και την ξεφτίλα που παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας !!

‘’Παράλληλο πρόγραμμα’’ ονόμασαν τα ψίχουλα των 100 εκ.
που θα ανακούφιζαν, τάχα, δεινοπαθούσες κοινωνικές ομάδες. Που θα έδιναν…. κάποιες ώρες ζωής σε εξαθλιωμένους συμπατριώτες μας, που οι ίδιοι -Δεξιοί, Κεντρώοι και ‘’Αριστεροί’’- οδήγησαν στην εξαθλίωση και τους κάδους απορριμμάτων .

Κόμπαζαν, εδώ και μέρες, ότι μπορούσαν να εφαρμόσουν και το δικό τους…. ‘’παράλληλο’’ πρόγραμμα, ανεξάρτητα από τις επιταγές του μνημονίου!
Και το επιχείρησαν!!
Διαφημιστικό τρικ μεν, αλλά…. δε βαριέσαι, μέρες που είναι, ήταν μια ευκαιρία να πάρουν άλλη μια αναπνοή κάποιοι που πεινούν !

Παράτολμη ενέργεια και…. αποκοτιά!! Γιατί ποτέ και πουθενά οι υποτακτικοί δεν μπόρεσαν και δεν ...
μπορούν να αποφασίζουν και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες χωρίς να πάρουν την άδεια του αφέντη τους.

Πριν προλάβουν καν να πιάσουν δουλειά οι αρμόδιες επιτροπές της βουλής, για το σχετικό νομοσχέδιο, πρόλαβαν οι αρμόδιοι…. κουκουλοφόροι, οι υπάλληλοι της σύγχρονης "commandatour" -που ενδημούν στο πολιτικό σύστημα του τόπου μας- και σε χρόνο ρεκόρ μετέφρασαν το νομοσχέδιο στα αγγλικά και το προώθησαν…. αρμοδίως!! Στα αφεντικά των Βρυξελλών! Από εκεί κατέφτασε και η σχετική πανταχούσα, το μπουγιουρντί και ο…. μουρασιλές*: «Αποσύρετέ το πάραυτα, γιατί διαφορετικά θα το θεωρήσουμε μονομερή ενέργεια!!»

Τα ψοφοδεή ανδράποδα της…. ‘’αριστεράς’’, έχοντας επίγνωση της δικής τους πραγματικότητας, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και τρομοκρατημένα, μήπως χάσουν τη…… ‘’δόση’’ τους, απάντησαν… «YES MAN»!
Προσποιούμενα…. «αδυναμία επεξεργασίας του νομοσχεδίου, λόγω αποχώρησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, από την αρμόδια επιτροπή», το ξαπόστειλαν στις καλένδες του…. νέου έτους!! Έτσι δικαιολόγησαν το κατέβασμα των αυτιών τους, για να μην πω τίποτε περισσότερο!

Όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια ώρα που αρχηγοί κομμάτων του ‘’ελληνικού’’ ‘’κοινοβουλίου’’, αρχηγοί κομμάτων της ‘’αντιπολίτευσης’’ κλήθηκαν από το Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα για να τους υποδείξει (!!) ότι πρέπει να υποστηρίξουν την κυβέρνηση και τις πολιτικές ‘’της’’!

Αυτοί δε μετέτρεψαν τη χώρα σε αποικία! Δεν την κατέταξαν στη χορεία των μπανανιών! Την ενέταξαν -χωρίς καμιά άδεια του λαού και χωρίς κανένα συνταγματικό δικαίωμα- στις επαρχίες της γερμανικής επικράτειας!

Αυτοί δεν είναι απλώς νενέκοι! Δεν είναι απλώς γραικύλοι!
Δεν είναι, καν, ανδράποδα!
Είναι λούτρινα πεκινουά, διακοσμητικά των σαλονιών που ζουν! Ομοιώματα ζώων που με τη γλώσσα έξω κοιτάζουν, υποταχτικά, στα μάτια τα αφεντικά των Βρυξελλών και του Βερολίνου, περιμένοντας εντολές!
Το μόνο που τους λείπει, πλέον, είναι το λουρί στο λαιμό
και ο χαλκάς στη μύτη, για να δίνουν την πραγματική εικόνα της ύπαρξής τους!

Την πλήρη υποταγή!

Την απόλυτη ξεφτίλα και το όνειδος!

Το μόνο που τους λείπει είναι ο χαλκάς στη μύτη και ο αρκουδιάρης, για να τους χτυπάει το ντέφι και να χορεύουν!
Είναι η μόνη τους ευκαιρία να ανασηκωθούν και να σταθούν στα δυο τους πόδια, γιατί μέχρι στιγμής περπατούν στα τέσσερα!

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

* : Γραπτό μήνυμα,εντολή.
Ιδιωματισμός των Κλεφτών και Αρματωλών,επί Ιμπραήμ.
Από τις σχετικές Αιγυπτιακές λέξεις,«μουράς» και «ιλάϊχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1