Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Άκουσες μπιστικέ; Θυμήσου με!!


του Κώστα Γιαννιώτη*

Μοιάζει πρωτάκουστο, αλλά δεν είναι. Για όσους βρίσκονται στο μαντρί της ΕΕ και το απολαμβάνουν, μοιάζει φυσιολογικό!
Μας είχε προϊδεάσει βέβαια ο Στόλτενμπεργκ, με τις δηλώσεις του, πριν κάποιες μέρες στο CNN, που το έφερνε γύρω γύρω.
Τώρα όμως……

Ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε, με περίσσια θρασύτητα και κυνισμό, ότι…. «Στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα εδώ στη Γερμανία. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας. Όταν μια χώρα μέλος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πια σε υποχρεώσεις, που με τη θέλησή της ανέλαβε, τότε η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει τα ηνία»!!

Υπάρχει κάποιος που δεν κατάλαβε;

Αν αυτές οι δηλώσεις δε διασαφηνίζουν, με απόλυτη καθαρότητα, το πώς βλέπουν τη χώρα μας οι απόγονοι των Ες Ες, τότε τι παραπάνω πρέπει να κάνει η σύγχρονη Βέρμαχτ για να πεισθούν τα πρόβατα, οι ευρωλάγνοι, ότι την πατρίδα μας, οι Γερμανοί, τη θεωρούν τσιφλίκι τους, στο οποίο έχουν δικαίωμα να προσλαμβάνουν…. ‘’μπιστικούς’’ (έτσι αποκαλούσαν οι τσιφλικάδες τους επιστάτες του τσιφλικιού τους, αυτούς οι οποίοι δολοφόνησαν το ‘’Δάσκαλο’’ Μαρ. Αντύπα); ‘’Μπιστικούς’’ που αν ...
δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους τότε τους απολύουν και… αναλαμβάνουν μόνοι τους τη ‘’δουλειά’’ με τη βοήθεια της…… Φρόντεξ, δηλαδή της σημερινής Βέρμαχτ!!

Εγώ, σ` αυτόν τον τόπο που φύτρωσα, δεν ένιωσα -κι ούτε πρόκειται να νιώσω ποτέ- σαν μπιστικός! Νιώθω ιδιοκτήτης του τόπου μου. Και πήρε ο διάολος και σήκωσε τον κάθε μαλάκα που θα μου κάνει υποδείξεις για το πώς θα κάνω κουμάντο στον τόπο μου, πώς θα φέρω βόλτα τη ζωή μου και πώς θα ‘’περιφράξω’’ τις…. πεζούλες μου - όπως έλεγε το παλικάρι μας, ο Άρης!! 

Επειδή όμως, όλα αυτά τα έξι - τουλάχιστον - χρόνια έχουμε για πολιτική ηγεσία και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κάποιους ‘’μπιστικούς’’ και ‘’κλεφτοκοτάδες’’, σαλτιμπάγκους της καρέκλας, κάποιους που πούλησαν φτηνά το τομάρι τους στο διάολο και στο Δ΄ Ράιχ των…. ‘’αγορών’’, έχω τη γνώμη ότι πλησιάζει η ώρα που αυτός ο -λόγοις και πράξεσι- καθυβρισμένος λαός θα….. ‘’σηκώσει κεφάλι’’ και θα σαρώσει μέσα σε κουρνιαχτό, όλο το πολιτικό σκυλολόι που βυσσοδομεί πίσω από τις πλάτες του!

Αυτός ο λαός, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, στην κόχη του γκρεμού, δίδαξε τους λαούς την αξιοπρέπεια και την περηφάνια!

Θα δικαιωθεί για άλλη μια φορά ο μεγάλος Γ. Ρίτσος όταν ‘’τραγουδά’’ -μέσα από τις νότες του Μίκη-….. ‘’Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς…..’’!!

Όσοι απογοητευμένοι, ξεκινήστε για τις μονές σας και τον αναχωρητισμό!
Εγώ θα μείνω στο καραούλι και θα βιγλίζω -σαν το Διγενή- να φανεί ο Σαρακηνός και να μετρηθώ μαζί του!! 

Γιατί, όπου να` ναι, θα φανεί!
Κι αυτή τη φορά θα κρατά πραγματικό όπλο στο χέρι κι όχι.… δάνεια και ΕΥΡΩ!!  

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1