Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

‘’Στον όγδοο μήνα της είναι η ελπίδα μου’’ !!


του Κώστα Γιαννιώτη
 
Τις μέρες αυτές, δυο είναι τα ‘’θέματα’’ που τραβούν την προσοχή και τα βλέμματα όλων των καθεστωτικών πληρωμένων γραφιάδων, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Το πρώτο είναι το αν γελοιοποιήθηκε, δημόσια και διεθνώς, ο γόης των Αθηνών, μπροστά στον εσμό των αφεντικών του και το δεύτερο αν το όν, με το όνομα Άδωνις, θα βρει τις απαιτούμενες υπογραφές που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της ΝΔ ! 

Αποφεύγουν όμως, όπως ο διάολος το λιβάνι, να αναφερθούν στην ουσία των γεγονότων. Γιατί αν έριχναν εκεί τους προβολείς τους, τότε αυτός που ονομάζουν πρωθυπουργό θα έπρεπε να ακυρώσει, για πάντα, το ταξίδι επιστροφής του στην Ελλάδα.

Γιατί είναι αυτός που στήθηκε, χωρίς ντροπή, μπροστά στα διεθνή αρπακτικά εκλιπαρώντας για ‘’επενδυτική’’ δραστηριότητα, διαφημίζοντας την καταλληλότητα των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας !
Την ώρα που τα έλεγε γνώριζε πολύ καλά ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα έβαζε το κεφάλι του στον ντορβά, επενδύοντας στη χώρα μας υπό τις παρούσες συνθήκες. Όπως το ίδιο καλά γνώριζε ...
σε ποιους απευθυνόταν και τι στην ουσία καταλάβαιναν οι ίδιοι. Κι αυτό που αυτοί καταλάβαιναν ήταν το ……. ‘’Ξεπουλιέται η χώρα σε τιμή ευκαιρίας ! Όσοι πιστοί προσέλθετε’’ !

Απευθυνόταν, χωρίς ίχνος ντροπής, προς όλους αυτούς οι οποίοι έχουν επιβάλει στη χώρα μας ένα ιδιότυπο απαρτχάιντ, που οδηγεί σε γενοκτονία το λαό μας.
Με βαρύγδουπες δηλώσεις, τόνιζε ότι η επίσκεψή του εκεί …..‘’αποτελούσε ευκαιρία για αναζήτηση συμμαχιών και διεθνών στηριγμάτων για τη διευθέτηση (!) του χρέους’’!! Και αναζητούσε τις συμμαχίες και τα διεθνή στηρίγματα στον εσμό των διεθνών εργολάβων κηδειών των λαών! Μούγκα όμως για το γεγονός ότι, με εντολή των παρατρεχάμενών του, η υπηρεσιακή κυβέρνηση απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ που με ψήφισμά του διαλαλούσε το δικαίωμα του κάθε λαού να διαγράφει μονομερώς χρέη που θεωρεί επαχθή, επονείδιστα, παράνομα και καταχρηστικά. Φαίνεται πως για τον ίδιο δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν τον αφορούσε !! Άλλωστε δεν είναι και σίγουρο για το ποιος έδωσε την εντολή στους παρατρεχάμενούς του – που συμμετείχαν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτός ή ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας, ο Ολλανδός Μάαρτεν Φερβέι, που όρισαν οι Βρυξέλλες, έτσι για να του αποδείξουν ότι δεν ήταν αστειάκι το νομοσχέδιο που ψήφισε στις 13 του Ιούλη και το οποίο σαφώς εντέλλεται ότι ……. ‘’η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για οποιοδήποτε νομοσχέδιο’’ ! (Ευτυχώς που του επέτρεψαν και να διαβουλεύεται, άσχετα αν τελικά πρέπει να συμφωνεί με τους ‘’θεσμούς) ! Τέτοια ξεφτίλα !! Τέτοια πολιτική αναξιοπρέπεια !! Τόσος δωσιλογισμός !!
Αυτούς εκλιπαρούσε !! Όλους αυτούς που τον σέρνουν από τη μύτη και του έριξαν στη μάπα και τη …… ΄΄σύσκεψη’’, με καλεσμένους τους Σκοπιανούς σαν Μακεδόνες. Έτσι για να καταλάβει ποιοι κάνουν κουμάντο. 

Τι έκανε μετά κι από αυτό, είπατε; Έκανε νάζια και δεν πάτησε στη …‘’σύσκεψη’’! Τους έκανε τα μούτρα κρέας ή – καλύτερα – τους έκανε ……. το σκορ Ολυμπιακού-Άρσεναλ, δηλαδή ……. (τα) 3-2 ! Γιατί την άλλη μέρα τους επευφημούσε για τα …. ‘’ευήκοα ώτα’’ τους και για την καλοσύνη του Τζον Κέρι, που θα παλέψει για τη διευθέτηση του χρέους αλλά και για την επίλυση του Σκοπιανού και του Κυπριακού ζητήματος !!
Έρμη Κύπρος, φυλάξου !
Αυτοί ‘’κυβερνούν’’ και κόπτονται για τις θηριωδίες του ισλαμικού κράτους !
Αυτοί ‘’κυβερνούν’’ και κόπτονται για τις εκατοντάδες χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία!
Αλλά κάνουν τους κουφούς και τους τυφλούς μπροστά στη γενοκτονία του λαού μας που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους !
Δεν ακούνε τα μαντάτα για τις εκατόμβες των νεκρών που θρηνεί ο τόπος μας, άλλους σαν αυτόχειρες και άλλους από την παντελή έλλειψη πρόνοιας και περίθαλψης !!
Δεν είδαν και δεν άκουσαν για τους οικονομικούς …. ‘’πρόσφυγες’’ του τόπου μας που αναζητούν στα πέρατα του κόσμου …… ‘’δυο σπυριά ζωής’’ !
Δεν είδαν και δεν άκουσαν για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μεταπολεμικά οι θάνατοι έχουν ’’πάρει κεφάλι’’ έναντι των γεννήσεων.

Γι` αυτό και προσπαθούν να ‘’αμβλύνουν τη σκληρότητα των μέτρων του μνημονίου’’ που…… υπέγραψαν, παρέα με τα συνεταιράκια τους, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ.
Η μια φοροεπιδρομή διαδέχεται την άλλη, φτάνοντας στο σημείο να θεωρούν πλούσιο αυτόν που έχει εισόδημα 1500 ευρώ και η δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Έλληνα να θεωρείται πράξη κράτους δικαίου !!
Γι` αυτό έφτασαν στο σημείο της αισχρότητας να προσθέτουν το προνοιακό επίδομα των αναπήρων στο εισόδημά τους για να το φορολογήσουν με ανώτερη κλίμακα – παραβιάζοντας ΚΑΙ το άρθρο 21 του συντάγματος εδ. 1. 2. 3. 4.!!

Γι` αυτούς – που καταδέχονται να παριστάνουν τους κυβερνώντες – μια είναι η λαχτάρα τους και ένας ο σκοπός τους. Να είναι καλά και να ευημερεί η ‘’αγία’’ Ε.Ε. !!
Για να ‘’νιώθει περήφανος’’ ο Γιούνκερ ….. ‘’για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της Ε.Ε. όπως αυτά εκδηλώνονται μέσα από τη δράση του φούρναρη της Κω’’ !! 

Ναι ! Αυτά είπε ο Γιούνκερ - χωρίς σταλιά ντροπή - και τα ίδια επανέλαβε και το φερέφωνό του, με το όνομα Αλ. Τσίπρας – χωρίς καν την …… αιδώ των Αργείων !!

Να θυμούνται όμως όλοι αυτοί – αφεντικά και υποχείρια - ότι τα ανθρωπιστικά ιδεώδη αυτού του λαού, όπως αυτά εκδηλώθηκαν και μεγαλούργησαν μέσα από το μεγαλειώδες έπος της δεκαετίας του `40 ( αλβανικό μέτωπο, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ ) - που τόσο πολύ τους πόνεσαν – κουρνιάζουν …… ‘’στη ρωγμή του χρόνου’’ , κι ότι ……..‘’στον όγδοο μήνα της είν` η ελπίδα ’’ – όπως έγραφε ο Μ. Ρασούλης – και θα τα ξαναβρούν μπροστά τους. Αργά ή γρήγορα !!

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1